Hangisine yoo? Birinci cümleye mi ikincisine mi?
Hangisine yoo? Birinci cümleye mi ikincisine mi?
Temel gayeye.Hangisine yoo? Birinci cümleye mi ikincisine mi?
Amerikan,Ingiliz,Alman,Fransız edebiyatinda okunacak kitap listesi hazirlama yapacak misin?Dünya edebiyatlarından okunacak listeleri hazırlamaya başladım.
İlgilisine, Japon ve İspanyol edebiyatları:
Sadece onlar değil. Çin, Afrika, Türki ülkeler, Arap, Fars, Hint, Rus, Latin Amerika vs hepsinde yapacağım. Kendim için yapıyorum zaten. İlgilenen faydalanabilir.Amerikan,Ingiliz,Alman,Fransız edebiyatinda okunacak kitap listesi hazirlama yapacak misin?
Bu listeyi neye göre yapıyorsun? Yani hangi kitabı alacağın, almayacağın nasıl ayrışıyor?Sadece onlar değil. Çin, Afrika, Türki ülkeler, Arap, Fars, Hint, Rus, Latin Amerika vs hepsinde yapacağım. Kendim için yapıyorum zaten. İlgilenen faydalanabilir.
İlk kaynağım ansiklopediler. Amacım sadece büyük eserleri okumak olduğu için, o ülkelerin edebiyatlarının maddelerini okuyup önce baştan sona önemli isim ve eserlerin dökümünü çıkarıyorum. Eklenmesi gereken notlarla beraber vs.Bu listeyi neye göre yapıyorsun? Yani hangi kitabı alacağın, almayacağın nasıl ayrışıyor?
Güzel ve nitelikli bir liste yani.İlk kaynağım ansiklopediler. Amacım sadece büyük eserleri okumak olduğu için, o ülkelerin edebiyatlarının maddelerini okuyup önce baştan sona önemli isim ve eserlerin dökümünü çıkarıyorum. Eklenmesi gereken notlarla beraber vs.
Sonra o ülke edebiyatı hakkında internetten hazırlanmış listeleri inceliyorum ve elimdeki listelerle karşılaştırıp ortalamasını alıyorum.
Bundan başka batı edebiyatları için Harold Bloom'un Batı Kanonu isminde bir edebiyat eleştirisi var ondan çok faydalanıyorum.
Kendi öznel kriterlerim de var elbet (sonuçta kendim için yapıyorum) ama genelde herkesçe büyük eser ya da başyapıt olarak nitelenenleri alıyorum.
Öyle olduğuna inanıyorum. Ne demek.Güzel ve nitelikli bir liste yani.
Teşekkürler.
Hazırladığin zaman paylaşacak mısın?Sadece onlar değil. Çin, Afrika, Türki ülkeler, Arap, Fars, Hint, Rus, Latin Amerika vs hepsinde yapacağım. Kendim için yapıyorum zaten. İlgilenen faydalanabilir.