Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Kingdom

Ryo fui Shini hala güçlü bir tehdit olarak görmüyor. Bir önceki sayıda Bütün tayfı burada öyle bir savaşı idare edicek yetenekde adamı yok diye hesaplıyor.Ve Heki Sho-kun Shi Shi ve Yenge görünüyor orada. Savaş bakanı İttifak savaşında da Ei Seinin Kaleye gittiğini ve Shinle birlikde orada savaştığını sakladı. Hatta ödül töreninde Shin tekar ödül alınca Ryo Fui bu adam geçen seremonide de vardı diyip geçiştiriyo. . Seikyo ayaklanmasında Shin ve Kyo Kai Heki ordusu adı altında savaştı yine dikkat çekmedi. Yine savaş bakanı gizledi bunu . Ryo Shinin etkin bir tehdit olduğunu hep gözden kaçırdı. Böyle olmasının sebebi Savaş bakanının Shin ve Kyo Kai hakkında ki istihbaratı Ryo Fuiye bildirmemesinden kaynaklanıyor.
Evet orada Ryo fui ye dikleniyor. Ama Ryo yeteri istihbarat alamadığı için pasif biri zannediyor. Kolayca ezebileceği biri olarak görüyor bence.
Bugunki bölümde Shin tongaya düştü nehri geçerken yakaladılar. Geçen bölümde Gelen mektubun mührü kırıktı , biri mektubu okumustu.
Ai ordusu Shinin İzleyeceği güzergahı biliyormuş Nehirde yakaladılar. Ama dikkatimi çeken Kyokai orduda yoktu ve Ka Ryo Ten çok sakin . Sanırım Kırık mühürden dolayı bir plan yaptılar. Kyo Kai farklı bir rotadan geliyor. Tabi Kyo Kaiyi sınırda bırakmadılarsa.
Güzel yazmışsın, bende 416'ya bakarken kyo kai'yi aradım ama göremedim. Muhtemelen plan üzerine plan kurulmuş gibi.

Bir de Shin denizde tongaya düşse de deniz savaşı izlesek ama böyle kayıklarla değil, büyük büyük gemilerle olsa daha bir güzel olurdu. Tabi millattan önce o tarihte ne tür gemilerin olduğu da belli değil. Daha o kadar büyük gemilerin yapılacağı kadar gelişme olmamış da olabilir.

Queen ' in ilk önce hapise atıldığını sonra, intihar ettiği söyleniyor. Ne kadar doğrudur bilemem. Mangaka nasıl işleyecek(çizecek) göreceğiz.
Queen Mother, Qin'in Zhao fethinden sonra ölüyor (Sei tahta çıktıktan 10 sene sonra). Daha Han fethi bile tamamlanmadı seride, arada da bir sürü önemli savaş ve fetihler var, yani öyle uzun bir time skip göremeyiz. (Ryo Fui bile Zhao seferi başladıktan sonra intihar ediyor ki Queen Mother'ın ölümüyle arasında 7 sene var.)

İsyandan sonra, Queen Mother hakkında birkaç arc daha olacak büyük ihtimalle. (Hapisten çıkması için Sei'yi ikna edenlerle ilgili ve Zhao'yu fethettikten sonra Sei'nin annesinin düşmanlarını öldürtmesi gibi.)

@aszr ve @sephiros
Sayenizde çok ama çok sağlam spoiler yedim. Spoiler butonunu, yayınlanan bölümler üzerine yorum yaparken kullandığınızı sanıyordum, bir açtım siz tarihe girmişsiniz. :/

Bir de keşke bölüm tartışmalarında da buralarda olsanız. Bir iki yorumlarınızı okusak ve tartışarak, yorumlayarak seriyi daha iyi görebilsek.

Pek spoiler sayılmaz aslında heyecanlı olsun diye değiştiriyorlar
Tarihi birebir yansıtmıyorlar zaten Normalde Sei Kyo okadar erken ölmüyor 70 mi 75 mi yaşlarına kadar yaşıyor. Genaral Qi de tarihde yok denecek kadar önemsiz biri. Bazı kaynaklara görede hayali bir karakter tarihde hiç yok.
Genelde doğru olan kısımlar savaşlar ve sonuçları

Bu seriyi bayadır takip ediyordum yorum ve tartışmaları takip etmişimdir bu sitedeki. Yeni üye oldum one piece den sonra en cok takip ettiğim seri şuan onu söyleyim. Bu hafta yokmu bilginiz varmı
Hoşgeldin. Umarım sadece okuyucu degilsindir, arada yorum da yaparsın. :)

Soruna gelecek olursak; 416 hala ingilizceye çevrilmedi. 417 ise daha çıkmadı, 19 yada 20 sinde çıkar.

Halk-ordu karışımını tam anlamadım ben isyan ordusunun içinde değilmiymiş Sei'nin bir kısım askeri?
Sai ordusu vardı zaten. Müttefik düşman devletlere karşı savaşa gidilmişti. Sonrasında hepsi şehre dönmüştür, üzerine de krallığın verdiği ödüller ve 2 yıllık zaman içerisinde halktan orduya katılıp kendilerini geliştirenleri düşününce iyi bir ordu ortaya çıkmış oluyor.

Hadi millet yorum tartışma yokmu? Hadi ben açayım sizce. Teng mi Moubu mu hangisi daha iyi?
Her generalın bir uzmanlık alanı var kıyaslamak zor. Ouki gibi özel adamlar dışında diğerlerine baktığımızda hep ya savunma yada saldırı konusunda sivriliyorlar. Kanki ve Ousen'di galiba onlar ise Ouki ile aynı potansiyeli gösteren adamlar her türlü savaşa adapte olabiliyor ve kendisinin istediği türde savaşa çeviriyorlar. Moubu defalarca söylendi saldırı konusunda en yıkıcı güce sahip general aralarında, Teng ise daha çok biraz ondan biraz bundan tarzı ve ağır tecrübesi olan bir general, Özellikle çok iyi risk alması bunu gösteriyor. Tabii bu generalleri bir de içgüdü-mantık diye ayırıyor seride mangaka Duke Hyou,Shin gibi örümcek içgüdüleriyle hareket eden generaller olduğu gibi Riboku tarzı taktiksel zekalar ve mantığını kullanan generaller de var.

Teng çom rahat kontrol edebiliyor ordusunu. Dengeli olduğu içinde uzun savaşlarda daha az zahiyat veriyor. Fakat Moubu son olayı hariç düşmanı kıstırma güçsüzleştirme yada direk almak üstğmde usta. Adamları savaşa ölmek için gidiyor. Ama mesela hayvani bir momentum yakalıyorlar. Ve kankouda cidden ordusuyla potansiyelinin sınırını zorladı. Cidden müthiş bir general. Tengin ise momentumu kontrollü artıyor bu yüzden savaşları zayıflatma dikkati ve gücü azaltma üzerine kurulu. Yani direk saldırıda ve üstün konumda iken moubu, kuşatmada ve düşmanın üstün olduğu durumlarda birinin düşmanı durdurması gerekirse teng doğru bir tercih olur. Ama ben en parlak general olarak kankiyi örnek veririm mesela...

Sei alır.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık