Rengoku bu kadar handikapa rağmen bir insanın ulaşabileceği yegane seviyede diyebiliriz. Gerçekten bambaşka bir adam Rengoku. Çok büyük 3 handikapa sahip: (Spoilerli alan)
1- Bir Alev Hashirası ustası yoktu.Kendi kendini yetiştirdi. Okuduğu kısacık ve yarım yamalak Alev Nefesi teknikleri kitabından öğrendikleriyle yükselebildi. Mugen Train'i tekrar izleyince daha iyi anlayacaksınız, Rengoku o kadar az teknik kullanıyor ki, hep aynı teknikleri tekrar ediyor. Çünkü onu eğiten yok. Tek Alev Hashirası olan Babası nefret ediyor ondan. (Zaten Alev Hashiraları soydan gelir, herkes kafasına göre olmuyor) Kitaptan öğrendikleri kadarıyla kendi kendini geliştiriyor. Tam olarak kaç tane Alev Nefesi tekniği var bilmiyoruz ama Rengoku birçok Alev Nefesi tekniğini bilmiyor. Buna rağmen Alev Hashirası oluyor.
2- Diğer Hashiralardan farklı olarak Leke çıkmıyor. Leke çok sonra ortaya çıkan bir mesele. Bu yüzden diğerlerinden daha da geride bir sıralamada olması normal.
3- (Sonradan hatırladım editleyerek ekliyorum üçüncüyü) Saydam görüş farkı da var. Rakibin gücünü ve hareketlerini anlamana yarıyor.Bu daha sonra ortaya çıkan birşey ve Hashiralara muazzam yarar kazandırdı bu teknik. Özellikle de Kokushibo dövüşünde.
(Kızıl kılıç rengini eklemiyorum o sadece iblislerde işe yarıyor)
Bu 3 muazzam handikapa rağmen trendeki herkesi tek bir ölü bile olmadan kurtarıyor ve Üst Ay 3 Akaza'nın kolu karnının içindeyken yumruğunu çıplak elle durdurup neredeyse boynunu kesiyordu. Ki burda Akaza'dan bahsediyoruz, Giyuu'nun anlatımıyla tam bir Katliam olan adam. Giyuu ve Tanjiro bence çok daha fazla zorlanıyorlar Akaza'ya karşı.
Eğer Rengoku tüm Alev Nefesi tekniklerini bilseydi ve lekeye sahip olsaydı Sanemi'yi yenme ihtimali olabilirdi bence.