Klişeleri iyi işliyor diyebiliriz bir kaç şey hariç.Ya Oda'nın tekrarladığı şeyler de kendi yarattığı klişeler aslında . Temalar falan orijinal her arcın tekrar etmediğini hesaba kat arclar gayet iyi aslında Skype bile.
Neyse bu arada Crocodile tümen komutanıdır dediğimi hatırlamıyorum . Ama belki beyin fırtınası yaparken ihtimal olarak öne sürmüşümdür. Ancak Croco'nun Karasakalla alakalı bir işler çevirmesi mantıklı bence.
Temaları değiştiriyor zaten genel olarak fakat benzerlikler hep sürüyor...
Şöyle bir şey demiştin o konuda.
ID de ki ve MF de ki BB-WB olaydan sonra Croc'un bu konuda bir şeyler yapabilecek olması gayet olası.Weevil silüet olarak gösterilmedi bildiğim kadarıyla. Tak diye gösterdi adam. Haa 10.'ya gönderme yapılmadı tabi ama gene de 10 titan kaptanı denmesinden meydana gelen bir gönderme var.
Crocodile da olabilir bu arada küçük bir ihtimal .
O Kaptan hook ve timsah olayı hakkında derin bir bilgim yok. Elini yediğini ve saat yutturduğunu okudum sadece...Kaptan hookun elini yiyen timsah onun tadını çok beğendiği için sürekli peşindeydi ve hook onun geldiğini duymak için saat yutturmuştu diye hatırlıyorum.Şimdi burda madem kaptan hook var o zaman bi peter pan ve birde peşindeki timsah olması gerekirdi sanki diye ekleme yapayım.One piece gizemi açıklaması ortaya çıkması 5 senede biter ama bence seri yine devam ettiricek izlenimi verdi bana.Bu minklerin adası zooyu çeken filin durumu üstündeki ada, balıkadamların nuh gemisini çekecek olan dev deniz kralları, gökyüzü adası ve aydaki enelin bulduğu robotlar insan izleri bu gibi gizemlerde mevcut.Bunları durumlarının açıklanmadan veya hikayeye eklenmeden bitmesi imkansız gibi.
Onun dışında Peter Pan'ı biriyle bağdaştıramadım. Eli ona karşı kaybediyor ve bu kişi ''Varolmayan ülke'' denilen yere gitmiş biri. Crocodile'a baktığımızda eli WB karşısında kaybetmiş, şuan ise Varolmayan ülke'ye gidecek olan kişi Luffy gibi duruyor. Timsahı genel olarak biriyle bağdaştıramadım, muhtemelen lakap olarak vermiş bunu Mangaka bu benzerlikler sonrası.
Seride baya bir olay açıklanacak ama bu derin derin değilde ''bilgi'' şeklinde verilecek muhtemelen. Rocks olayı bile 1-2 bölümde falan açıklandı dümdüz.
Bu tarz bir bilgi akışı sağlanabilir genel olarak 2-3 bölüm şeklinde. Zaten açıklasa bilgi olarak tüm sırları dümdüz pek çok uzun sürmez bu durumlar. Fakat biriktirip birden açıklıyor bilgi olarak, biraz da işliyor tabi...