Bire birde kaido degil miydi her turlu alan ?
Şimdi bulamadım da bir bu varBire birde kaido degil miydi her turlu alan ?
Wb muhtemelen Roger öldükten sonra en güçlü adam olarak anılmaya başlanmış. Peki Wb dünyadaki herkesle ya da mevkidaşı olan yonkoularla dövüşüp üstün geldiği için mi bu ünvanı almış yoksa insanlar "Roger'la denk dövüşebilen tek kişi Beyazsakal'dı, o zaman en güçlü adam o olmalı" mantığı ile mi ona en güçlü demişlerdir ? Bak senin yazdığına aynı şeyi yazdım:Roger ve Teach'in yonko anılmasıyla bu mesele aynı değil bence.Bilinir diye geçiyorsa ki anladığım kadarıyla öyle geçiyor o zaman ben bu konuda op halkının düşüncelerini önemsemiyorum.Şöyle diyim.Roger KK bunda sıkıntı yok.Adam Raftel'i bulmuş.Bizzat WB adamı gençken kendisine rakip görmüş bunu kabul ederim.Aynı şekilde Teach Marco'ları yenmiş yonko olmuş bunu da kabul ederim.Çünkü bunlar olmuş,yaşanmış şeyler.
Fakat Kaido olayı böyle değil.Biliyorsun ki op halkı fiziksel görünüme önem veriyor.10mlik insanlıkla alakası olmayan bir görüntünün yanında 1.90'lık adamı kimse en güçlü görmez.Bunun örnekleride var.Hani ben Kaido'nun Shanks'la ya da başka bir yonkoyla ölümüne kapışıpta farkını koyup o ünvanı aldığını sanmıyorum.Bu yüzden bilinir diye geçiyorsa Kaido>Shanks'a karşıyım.
Mf'de Shanks olsa idi Wb'den daha fazla yıkım ve zarar getirirdi.Bana kalırsa orda shanks saldırsa wb yerine yine sengoku o cümleyi kullanırdı.
Umarım Wano'dan sonraya tekabül eder. Adama danaya girer gibi 3-5-7 kişi girecekler. Aksi halde bir zaman atlaması olmadan bu adamı kimse yenemez novalardan.Bu Luffy kazanacak demek. Doğru anlamışım. Sadece nasıl olacağını düşünüyorum diyor.
Edit: Teşekkürler
Rezalet olduğu gerçeğini değiştirmiyor yalnız. Yorumlar efsane zira. Hatta özetleyeyim.Ne yapayım gelemiyorum kesin konuşmalara
Al bak bir-kaç rezalet daha.
http://aminoapps.com/page/one-piece/1808626/shanks-vs-kaido
Altını çizeyim bunlar hep 1v1 de alır ibarelerine rağmen bu rezaleti sergilemişler.
Bu konuda fan gibi gözüktüğümün farkındayım ama sadece en sevdiğim karakter Shanks. İlk attığım mesaja bakarsan, forumun keskin tavrına tepki olarak tartışma ilerledikçe Shanks diye direttiğimi gözlemlersin : ))
Dipnot: Adımı bozma çiköfte-boy : ))
Edit: 3. http://aminoapps.com/page/one-piece/1043830/kaido-vs-shanks-1v1
Daha burada doğrusunu attım gene o sayfayı atmışsın.Bir de insanlar arasında bir söz vardır bire bir de kaido alır gibi devam eden bir farklı çeviri versiyonu var.
Tabii ki gidip teke tek dövüşme zorunluluğu yok ama aynı olay değil bence.WB'nin yaşlı halini gördükten sonra genç halini aşağı yukarı tahmin edebiliyorsun.O yüzden WB'nin gençken en güçlü olduğuna inanabiliyorum.Fakat Kaido'nun ki bildiğin söylenti.Wb muhtemelen Roger öldükten sonra en güçlü adam olarak anılmaya başlanmış. Peki Wb dünyadaki herkesle ya da mevkidaşı olan yonkoularla dövüşüp üstün geldiği için mi bu ünvanı almış yoksa insanlar "Roger'la denk dövüşebilen tek kişi Beyazsakal'dı, o zaman en güçlü adam o olmalı" mantığı ile mi ona en güçlü demişlerdir ? Bak senin yazdığına aynı şeyi yazdım:
"Hani ben Kaido'nun Shanks'la ya da başka bir yonkoyla ölümüne kapışıpta farkını koyup o ünvanı aldığını sanmıyorum."
Böyle düşünüyorsan Beyazsakal'ın tüm yonkoular ve Garp-Sengoku ikilisi ile teke tek atıp kazandığını kabul etmiş olman gerekir
İşte bu noktada ünvan verilen karakterlerin kimseyle gidip teke tek dövüşme zorunluluğu yoktur. Zira mangaka evrendeki herkesin gücünü bildiği için o adama o ünvanı vermeyi uygun bulmuştur zaten.. Aksi halde mangaka "Lan Kaido'ya ünvan verdik ama ben Shanks'ı unuttum, ee Karasakal falan da vardı... Bu adamlar Kaido'yu yer, napıcaz şimdi" falan demesi lazım. Yani bu mangakayı yazdığı-çizdiği şeyden habersiz yapar ki bu komik bir durum olur.
Shanks yener diyenlerin yapacağı en mantıklı savunma, ünvanın insanları kapsamadığı olur. Ki mantıklı bir tarafı da olduğunu da kabul etmem gerek bu savın. Ben olsam buradan yürürdüm
Ben sırf @Raiden inadına açtım. Şartlar senin için şöyle, Kaido adamları Shanks'ın çocuğunu öldürür, Makino'yu dağa kaldırırlar. Bunu öğrenen Shanks ise mekan basar, Makino ruhsuz Kaido keyifli. Sonra teke tek vs atmaya başlarlar. Adaya başka kimse yaklaşmasın diye emir verir adamlarına ikiside. Şimdi bu kolsuz kızıl yonkou ne yapsın?@Daredewill
Vs şartları nedir? Belli bir alanda mı olacak? Yoksa kafanızda tartıp yorumlayın mı diyorsun?