Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

banlı olduğum süreçte kadın cinayetleri erkek cinayetleri karşılaştırması yapılmıştı . erkek cinayetleri daha fazla söylemine karşın kadınları da erkekler öldürüyor zaten denmişti. doğru ama her ne kadar erkek cinayetleri kadın cinayetlerinden fazla erkekler daha mağdur demek çok sığ ve yanlış bir bakış açısı olsa da erkek cinayetleri için de “erkekler erkekleri öldürüyor” seviyesine indirgemek bi o kadar sığ ve yanlış. siyah ve beyaz olmayan bir konu.

kadın cinayetlerine özel bir parantez açmakta önemli. hikaye olarak çoğu birbirine benzerler o yüzden pratiğe dökmek açısından gündemde kalması falan daha faydalı. sadece erkek cinayetlerini bu konular konuşulurken insanlar çok kolay kestirip atabiliyor, o yüzden ilgimi çekti yazdım.

Fail cinsiyete vb kimliğe göre aklanmaz. Toplumsal tepkilerin radikal hale gelmesinin nedeni de yargıya güven meselesi. Şuan öldürülseniz sizi kimlerin öldürdüğüne göre cezasız kalabilirler. Haliyle haber niteliği taşıyan olaylarda toplumsal vicdanın rahatlaması adalet sistemiyle mümkün olmuyorsa toplumsal refleksler devreye giriyor. Şuanki güç sarhoşluğu tüm militer, paramiliter sistemlerde kendini gösteriyor; doğaya tahakküm, kadına, işçiye, ırka vs. Hepsi aynı iktidar hırsından kaynaklanıyorken ahlaki olan tümünü her koşulda reddetmek oluyor. Kadının öldürdüğü erkek, eşcinsel bireyin öldürdüğü partneri veya sex işçisinin öldürdüğü pezevengi öz savunma gerekçeli değilse yine karşı çıkılması gereken durumlar. Ama nüfuslu olmadıkları için genelde zaten bunlar “adalet” içerisinde gereken cezaları alıyorlar. Farkı burdan kaynaklanıyor.

underage cinsel taciz tarzı olaylar falan olmadıkça kadına şiddet ile cancellanma falan sacma.

çünkü sanatçıların nasıl topluma karşı zorunlulukları yoksa toplumun da böyle bir zorundalıgı olmamalı. türkiye’de yaşıyoruz 20 senedir toplumsal olaylara siyasete sanatıyla sivil hayatıyla hiçbir şekilde destek olmamış, bunları umursamamış ünlülerin partnerinden siddet gördü diye biz niye o insana arka çıkıyoruz? matematik bence basit bir şey alman için önce vermen lazım. sadece alamazsın. topluma entertainment dışında bir şey katmamış insanların ki bunu da zaten para karşılığı yapıyorlar, herhangibir şekilde sivil hayatlarında yaşadıkları şeylerden dolayı toplumun desteğini beklemeleri veya haketmeleri mümkün değil.
Şiddete ve haksızlığa karşı durmamak veya tepki vermemek durumu kabullenmek, meşrulaştırmak hatta ve hatta faile güç vermektir. Kadına şiddet uygulamış bir ünlü tabii ki de kara listeye alınacak, insan içine çıkmaya utanıp sokağa adım attığında insanların yüzüne tükürmeyi unuttuğu güne kadar da öyle kalmalı. Bu ünlülerin hiçbir toplumsal olaya taraf olmama, etliye sütlüye karışmama sebebi de zaten halktan gelecek tepkinin onların hayatına hâlâ etki edemiyor oluşu. Karısına/sevgilisine şiddet uyguladığı mahkemece kanıtlanmış, ceza almış adamlar (Johnny Depp ve Ahmet Kural) bugün hâlâ hiçbir şey olmamış hatta sanki kendileri mağdurmuş gibi pişkince ana akım medyada yer bulabiliyorsa bunun başlıca sebebi "bana ne abi ben sanatına/işine bakarım" düşüncesi ve bunu besleyen ataerki yapı.

Şiddete ve haksızlığa karşı durmamak veya tepki vermemek durumu kabullenmek, meşrulaştırmak hatta ve hatta faile güç vermektir. Kadına şiddet uygulamış bir ünlü tabii ki de kara listeye alınacak, insan içine çıkmaya utanıp sokağa adım attığında insanların yüzüne tükürmeyi unuttuğu güne kadar da öyle kalmalı. Bu ünlülerin hiçbir toplumsal olaya taraf olmama, etliye sütlüye karışmama sebebi de zaten halktan gelecek tepkinin onların hayatına hâlâ etki edemiyor oluşu. Karısına/sevgilisine şiddet uyguladığı mahkemece kanıtlanmış, ceza almış adamlar (Johnny Depp ve Ahmet Kural) bugün hâlâ hiçbir şey olmamış hatta sanki kendileri mağdurmuş gibi pişkince ana akım medyada yer bulabiliyorsa bunun başlıca sebebi "bana ne abi ben sanatına/işine bakarım" düşüncesi ve bunu besleyen ataerki yapı.
Öncelikle hoşgeldin Reis şu siyah yer için kendi tepkimi söylesem inandırıcı gelmiyor o yüzden pek konuşmaya gerek duymuyorum.

mahkeme tarafından ispat edilmişse mahkeme cezasını verir ve olay orada biter. sen olaya çok duygusal bakıyorsun. “bu cezalar yetmez taksim meydanında sallandıracaksın bunları” falan diyeceksin neredeyse.

bu cancel kültürü falan zaten anca dertsiz batılıların falan dertleri olabilir bize uyarlanamaz. aile içi siddet olaylarına karakolların ne tepki verdiklerini daha doğrusu vermediklerini biliyor musun? bunlara tepki göster ahmet kural hala niye mainstream iş yapıyor falan bu muhabbetler öncelikler listemde son sıralarda olurdu bu ülkede.

Öncelikle hoşgeldin Reis şu siyah yer için kendi tepkimi söylesem inandırıcı gelmiyor o yüzden pek konuşmaya gerek duymuyorum.
Sana inandırıcı gelmeyen kısmı anlamadım açıkçası. Johnny Depp davayı kaybetti, milyon dolarlık tazminat ödedi. Ahmet Kural davayı kaybetti, hapis cezası aldı (cezası ertelendiği için girmedi, suçsuz olduğundan değil hâlâ daha suçunun cezasını çekmemiş bir kadına şiddet faili kendisi). Neredeyse herkes bu iki kişinin davasından haberdar oldu dönemlerinde. Depp'in davasında herkes Heard'ü karalamaya ve şaka malzemesi olarak kullanmaya oynadı, başarılı da oldular. Davanın kesitleri edit yapıldı geçildi ve topluma sanki Heard akıl hastasıymış da Depp kurbanmış gibi algılandı, lavuk Türkiye'ye konser vermeye bile geldi (hoş bizde de kadına şiddet failime pek farklı davranılmıyor, Depp için en rahat ülke olmuştur muhtemelen). Ahmet Kural'a bugün bile Sıla iftira atmış gibi bir düşünce var insanların zihninde. Şimdi bunların sebebinin "bana ne abi ya" kafası olmadığını düşünüyorsan bir şey diyemem zaten ana sebep o değil. Ama ataerki ile alakalı olması inandırıcı gelmiyorsa üzülerek belirtmem gerekiyor ki inanılmaz haksızsın.

“bu cezalar yetmez taksim meydanında sallandıracaksın bunları” falan diyeceksin neredeyse.
Neredeyse değil bizzat bunu söylüyorum zaten. Bu adamlar cezasını çekmedi, çektirilmiyor. Üstüne bir de parlatılıyor. Taksim meydanında sallandırmak az bile.

bu cancel kültürü falan zaten anca dertsiz batılıların falan dertleri olabilir bize uyarlanamaz. aile içi siddet olaylarına karakolların ne tepki verdiklerini daha doğrusu vermediklerini biliyor musun?
Sadece şuraya alıntı gireceğim. 12 sene boyunca devlet tarafından eline silah verildiği için kendisini adaletin kendi zanneden bir adam tarafından annem, kardeşim ve ben sistematik olarak şiddete maruz kaldık. Defalarca şikayete ve mahkemeye rağmen bu adam bir gün bile içeri girmedi. Hâlâ silahı var ve hâlâ daha bize "buraya gelirseniz size sorun çıkartırım" diye açık açık tehdit edebiliyor. "Dertsiz batılıların dertleri" komik çünkü sistematik olarak kadına şiddet 1. dünya ülkesinde de 3. dünya ülkesinde de en büyük 2-3 sorundan biri.

Sana inandırıcı gelmeyen kısmı anlamadım açıkçası. Johnny Depp davayı kaybetti, milyon dolarlık tazminat ödedi. Ahmet Kural davayı kaybetti, hapis cezası aldı (cezası ertelendiği için girmedi, suçsuz olduğundan değil hâlâ daha suçunun cezasını çekmemiş bir kadına şiddet faili kendisi). Neredeyse herkes bu iki kişinin davasından haberdar oldu dönemlerinde. Depp'in davasında herkes Heard'ü karalamaya ve şaka malzemesi olarak kullanmaya oynadı, başarılı da oldular. Davanın kesitleri edit yapıldı geçildi ve topluma sanki Heard akıl hastasıymış da Depp kurbanmış gibi algılandı, lavuk Türkiye'ye konser vermeye bile geldi (hoş bizde de kadına şiddet failime pek farklı davranılmıyor, Depp için en rahat ülke olmuştur muhtemelen). Ahmet Kural'a bugün bile Sıla iftira atmış gibi bir düşünce var insanların zihninde. Şimdi bunların sebebinin "bana ne abi ya" kafası olmadığını düşünüyorsan bir şey diyemem zaten ana sebep o değil. Ama ataerki ile alakalı olması inandırıcı gelmiyorsa üzülerek belirtmem gerekiyor ki inanılmaz haksızsın.
Haksız olabilirim çok fazla derinlemesine araştırdığım, üzerine zaman harcadığım konular değil. Bu iki karakterin(deep ve ahmet) çok fazla etkilenmemesinin sebebi benim gibi çok fazla insanın olması. Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan böyle ünlü tipleri pek umursamıyorum ama ismini bilmediğimiz pek çok insan bu şiddet ve baskı olaylarından zarar görüyorlar. Gerçek sıkıntı da bu sıradan insanların maruz kaldığı şiddetten ve baskıdan kurtulmaları.

Neredeyse değil bizzat bunu söylüyorum zaten. Bu adamlar cezasını çekmedi, çektirilmiyor. Üstüne bir de parlatılıyor. Taksim meydanında sallandırmak az bile.

Sadece şuraya alıntı gireceğim. 12 sene boyunca devlet tarafından eline silah verildiği için kendisini adaletin kendi zanneden bir adam tarafından annem, kardeşim ve ben sistematik olarak şiddete maruz kaldık. Defalarca şikayete ve mahkemeye rağmen bu adam bir gün bile içeri girmedi. Hâlâ silahı var ve hâlâ daha bize "buraya gelirseniz size sorun çıkartırım" diye açık açık tehdit edebiliyor. "Dertsiz batılıların dertleri" komik çünkü sistematik olarak kadına şiddet 1. dünya ülkesinde de 3. dünya ülkesinde de en büyük 2-3 sorundan biri.
öncelikle bahsi geçen ünlü isimlerin neler yaşadıkları hakkında hiçbir fikrim yok ve hiçbir zamanda ilgimi çekmedi.

ama celebrity insanlar sistematik şekilde şiddet gören insanlar değiller sistematik gördükleri şiddet tamamen kendi istekleri doğrultusunda. amber heard ne yani johnny depp’ten istediği herhangibir gün kendisini kurtaramaz mıydı? kurtarabilirdi diye düşünüyorum niye kurtarmadı çünkü bahsi geçen şiddet muhtemelen tek taraflı değildi .

celebrity’lerin cogu sadece kendi istedikleri zaman haklarını arayıp mahkemeye götürüp ondan sonra o ilişkiden tamamen kurtulan insanlar. hal böyle olunca ben böyle bir durumu anadolu kadınının gördüğü şiddetle kolere edemiyorum. üç dört çocuklu madde bagımlısı koca tarafından 10-15 sene fiziki ve duygusal siddete maruz kalmış insanlar var. kadın eşinden ayrılamıyor çünkü eşinin onu öldürme ihtimali var kendini öldürme ihtimali var çocukları öldürme ihtimali var veyahut maddi olarak o imkana zaten sahip degil.

bunlar varken ben celebrity kavgalarına asla ama asla yükselemiyorum. çünkü adam kadını dövse bile o ilişkiyi kadın istediği için zaten devam ettiriyor. kadına şiddet her zaman en ağır şekilde cezalandırılsın ama celebrity’lerin gördüğü şiddetle yurdum insanının gördüğü şiddet arasında gece ile gündüz kadar fark var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 7, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık