Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Bugün burayı okurken inşaat iscilerini izledim. Bizim iddiaya girsek durmayacağımiz yerden adam üste tahta demir veriyordu, ufak hatada ölür. Yanımdaki makine mühendisi kıza sordum eşitlik var mı kadinlara haksızlık yapılıyor mu diye sordum burayı iki okuttum. Yoo ne alakası var dedi belki haksızlık yapıldığı oluyordur ama öyle bir durum yok dedi. Kız inşaatta erkek gibi giyiniyor kat kat makyaj yok. Dışarda farklı tabi ama konuştuğu kişi ve ortama uyum sağlamak zorunda.

İnsan olaylara kendi tarafindan bakmaya alışmış kadınlar kendi tarafından bakiyor haklı olarak bende bir olayda kendi tarafımdan bakıyorum. Eşya taşıma vb dedin ya bana itelendi yardım edeyim diyen kizlarda olmadı ama başka durumda haksızlık diye ağlarlar.

İnsanlar ütopya gibi yaşayalım istiyorlar fazla hayal kuruyorlar.

İşte deneyimli 50 yaşında affedersin bir muh abi var, benle 50 şeyde tartışmış tır ters düşmüştür bir sürü şey yaptırmıştır ama iş kiz olunca onların hatasını örtüyor. Bu arada adam erkekler arasında da ayrımcılık yapıyor. Patronla daha geçen hafta ufak toplantı yaptık adam kimin ne olduğunu ya da ufak sorunlarla ilginlenmiyor ki, çalışan ile çalışmayan aynı demeye getirdi.
Konudan bağımsız maden gibi ağır işlerde suçluları çalıştıracaksın ekmek arası kumanya karşılığında. Hem hapishane dolma probleminin önü kapanır hemde iyi bir ceza olur. Toplum için win win

Konudan bağımsız maden gibi ağır işlerde suçluları çalıştıracaksın ekmek arası kumanya karşılığında. Hem hapishane dolma probleminin önü kapanır hemde iyi bir ceza olur. Toplum için win win
Benim babam madenci emekli artık. Yerin 650m altına girip çalıştı yıllarca ben para versen öylesine girmem. 2 amcam da aynı şekilde oradan emekli. Dedem zaten babam 13 yaşında ölmüş o da madenciymis hatta sanırım o öldüğü için onlara öncelik verilmiş o işte en ağır iş işte ödül gibi algilamislar.

Konudan bağımsız bence insanlara kamu hizmeti cezaları uygulanmalı. Toplum olarak maalesef hepimiz ahlaksız olduk ve işin oluru da o yöne gitti. Geçen başka muh abiyle konuşuyoruz işte tadilat vb proje çiziyor belediye ruhsat çıkmalı proje onaylanmasi lazım. Bu sistemi bilen bilir belediye muh mimar belli bir gün cevap verme süresi vardır. Sen sisteme yükleyip beklersen 1 hafta çıkmaz o tadilat herkes belediye muh mimar kimse yanına gider baskı ile tatlı götürecek işini halledecek. Abi diyor ki akp yakını olan mutheait projeyi sabah yükle öğlenden sonra ruhsatı al. Herkes projeye yükleyip gidip onaylatmaya çalışıyor, sözde e imza sistemi amelelik ortadan kaldıran bir uygulama ama mecbur o belediye gideceksin yoksa sırayla ineleyip onaylamazlar. Bu özel sektörde her iş kolunda böyle aşağı yukarı maalesef devlet özel ayırmaya gerek yok.

Bizim normalimiz araya adam sokma torpil tarzı bir yaşam şekli olmuş. Yapmayan insan enayi olarak kaldığı için herkes yapıyor. Kamu cezası insana saygıyı öğretmesi açısından bence gerçekten çok mantıklı.

Kadına şiddet var mı, evet daha önce de yazdım o konu sallantiya gitmesin, yüksek eğitimli kişiler bile prof adam eşine şiddet çocuğuna şiddet uyguluyor kadın da prof ama şiddete maruz kalıyor. Toplum olarak düzeltmeden şiddetin önüne geçilmez.

İşe yaramıyor ama bende alternatif çözüm sunuyorum işte :D ilk şaka zannetmiştim ama cidden sataşmışsın sanırım. Hiçbir psikolog suçluları savunmak zorunda falanda değil o algıya neden kapıldın ki?
sataşmadım estafurullah makarasına yazdım ilk alıntıyı ama cezaevlerinde sucluların topluma tekrardan geri kazandırılması yükümlülüğü olması gerektiğini olduğu gibi ortadan kaldırmış gibi yazıyorsun.

suçluların bahsettiğin gibi çalıştırılması sadece hayal ve ütopik bir şey. makara kukara dışında hiçbir yere gitmiyor.
bunun yerine topluma sağlıklı şekilde geri kazandırılabilecek insanların geri kazanılmaya çalışılması lazım. adam orada 5-10 sene yatınca ne toplum bundan verim alıyor ne mahkum.

senin psikolog olduğun part’a da fazla takıldın

sataşmadım estafurullah makarasına yazdım ilk alıntıyı ama cezaevlerinde sucluların topluma tekrardan geri kazandırılması yükümlülüğü olması gerektiğini olduğu gibi ortadan kaldırmış gibi yazıyorsun.

suçluların bahsettiğin gibi çalıştırılması sadece hayal ve ütopik bir şey. makara kukara dışında hiçbir yere gitmiyor.
bunun yerine topluma sağlıklı şekilde geri kazandırılabilecek insanların geri kazanılmaya çalışılması lazım. adam orada 5-10 sene yatınca ne toplum bundan verim alıyor ne mahkum.

senin psikolog olduğun part’a da fazla takıldın
Usta çünkü şahsi birşey söylüyorsun. Makara yaptıysan sıkıntı yok ama yeri geldiğinde insanın suçunu yüzüne vurmak bizim görevimiz arasında. Kendimi korumak için yanıt vermem lazımdı. Halk arasında rahip gibi görülüyoruz belki tepkim onadır.

Ama bahsettiğim yöntem sen hayalvari desende eski çağlarda kullanılmış bir yöntem ve şuan ceza evlerinin inanılmaz doluluğu yüzünden ya sürekli af çıkarılıyor yada insanlar hiç hapse bile girmiyor. Teoride hapis haklı bir yöntem olsada pratikte patladı. Bunu değiştirmek lazım. Benim çıkışım duygusal değildi aksine mantığımla yazdım cümleyi. Amerika'da sanırım ağır işlerde olmasada bu kullanılıyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık