Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

1- Jhonny değil Johnny. Savunduğun kişinin adını en azından doğru yazmanı öneriyorum.
Çocukça cevap olmuş. Adam ne kadar umrumda değil anla işte.
Ve sanırım üçüncüye söylüyorum o da öküzün teki olabilir. Benim savunduğum depp değil. Sadece mahkeme kararı. Dövdüğünü mahkemeden 1 yıl sonra itiraf edebilir. Mahkemenin eldeki kanıta göre doğru sonuç verdiğini değiştirmez.

Dünyanın en komik ve çarpıtıcı argümanı bu çünkü yüzdelik orana vurduğumuzda söylediğin "50 örnek" bir anda %0.01'e falan dönüşüyor.
Google'a yazsak çıkar dedim. Sanki istatistik vermişim gibi konuşuyorsun.

Sen kanundan bahsettin, ona göre cevap verdim. Bi şahıs ortada kanıt yokken ceza yemişse kanunda sorun var demektir. Senin bahsettiğin olaylar ise bambaşka bişey.

Bunun içerisinde baskıdan dolayı ihbar edilmeyen, edilse bile cezası çekilmeyen olaylar falan dahil değil.
Linç korkusuyla ihbarda bulunmayan, çocuğunu kaybetmek istemediği için boşanmak istemeyen kaç erkek vardır? Yine tek taraflı bakıyorsun.

Boşanmalarda zararlı çıkan taraf çoğunlukla erkektir. Bu sebeple kanuna göre baskılanan da erkektir. Toplumun ahlaksızlığı, iğrenç gelenek muhabbetleri ayrı bi konu.

Sayısız kadın arkasında bir dayanak olmadığı için yıllarca maruz kaldığı şiddeti ihbar edemiyor,
Normali bu. Kanıt yokken niye ceza verilsin? Gidip "gocam beni dövüyor" demeyle adamı hapse atıp kadını da maaşa mı bağlasınlar?

ihbar etse uzaklaştırmadır hapistir bunlar karşı tarafı caydırmıyor. Hatta bazı zamanlar kadına kendi ailesi bile sahip çıkmayabiliyor.
Haklısın ama "Kanun kadını değil erkeği koruyor" lafınla alakasız. Adam hapisten korkmuyorsa, aile öküzse kanunda ne yapılabilir daha? Hapis cezasının caydırıcı olmaması tüm suçları etkiliyor. Sadece kadına şiddeti değil.

Bizim sitemizde örneği var aylarca veya yıllarca görmediği kızdan uzaklaştırma cezası yemiş bi ifadeyle. Bu konuda yazmıştı sanırım.
Sırf caydırıcılık olsun diye erkeklere haksızlık yapılsın istiyorsun. Yapılıyor zaten. Ama onun da bi sınırı var.

Böyle bir ortam varken bırak da binlerce dava arasında 10 tanesi sahte çıksın cano.
Kafadan rakam atmaya gerek yok. Ancak 10 tane bile olsa kanun eğer ortada kanıt yokken ceza kesebiliyorsa orda haksızlık vardır.

Bi de ihbar edilememesinden, toplum baskısından falan sık sık bahsediyorsun. O hapis cezası yiyen binlerce erkeğin kaç tanesi masumdu da ortaya çıkmadı bilemezsin. Ortaya çıkanlar kadının itirafıyla oluyor genelde.

Ortada kanıt yokken kanun tarafından haksızlığa uğrayanlar genelde erkektir. Sen artık "kanıt olmasa da bizim lafımızla hapse girsinler. Öyle daha caydırıcı olur. 1000 taneden 10 tanesi masum olsa nolcak" demeye getirdin konuyu.

Kadınların şuanki sorunu kanun değil toplumun ahlakıdır. Suçu kanıtlanan erkeğin bazen toplumda yeterli tepkiyi yememesi, kızın kendi ailesinin kıza destek olmamasında haklısın. Ancak kanun fazlasıyla kadınlardan yana.

Kanıtlanıp hapse atılan adamın çok kısa sürede çıkmasını söylüyorsan onda da haklısın. Ancak yine bu "kanun kadını değil erkeği koruyor" meselesi değil. Tüm suçlarda yaşanan bi sıkıntı bu.

Son düzenleme:
Senin analizinin beni germesi için ortada bir analiz olması gerekiyor. Sınavda boş kağıt veren öğrenci beni niye üzsün. Tembel der geçerim.
Yaptığım analizde kötü açı olarak zenginlerin kötüye kullanımını anlattım. Cemaatlerin neden kaldırttığını açıkladım.

Buda acının tatlı tebessümü

Amerikalı normie gençlerin sefil varoluşlarından ilham alarak ürettiği redpill, blackpill, dogpill vs. gibi kavramlarla birbirine laf atıp ağlaştığı internetin karanlık köşelerine denk gelen normie Türk gençlerinin, yıllardır atlatamadığı kültürel şokun etkilerinin devam ettiğini görmek kahredici 😔 @William cutting
Söylediğinden hiçbir şey anlamadım ama bu sefer haklı gibisin.

Siddet mağduru olan kadın yok demedim. Hiç alakası bile yok söylediğimin bununla. Ben kafandaki özgürlüğü sağlamak için ne gerekli diyorum.
Yüzlerce kadının, çocuğun cinayete kurban gitmesi, canilerin pek çoğunun serbestçe ortalarda dolaşması, yargılananların da kısa süreli cezalarla tekrar aramıza dönmesi ve pek çoğunun da hala aynı şeyi yapmaya devam etmesinin engellenmesi de bir nevi özgürlük istemek değil midir? Yaptırımlar doğru bir şekilde cinsiyet ayrımı yapılmadan uygulansa bunlar büyük ölçüde engellenmez mi?

hayattan oldukça kopuk muhtemelen daha önceden doğru düzgün çalışmamış insanlar dizilerde filmlerde izledikleri is hayatındaki erkek zorbalıklarını gerçek sanıyorlar. ya da bu kadar yaygın.

doğru benim teyzem halka açık bir şirkette cfo . kadın 27 senedir yanında çalıştığı patronundan nefret ediyor sırf kadın olduğu için zorbalandıgını söylüyor .
böyle bir gerçek var.

ama öte yandan gidin 300-400 kişinin çalıştığı otele kadınların hakları her zaman erkeklerin haklarından daha fazla savunulur. erkek müdürler kadın çalışanlardan korkuyorlar. çünkü dümenden bir iki ağlasa direkt haklı ne olursa olsun.

o zorba dominant erkek profili belli başlı insanlar için doğru adam 500 milyon dolar serveti var zorba ama bunun karşılığında genele yaydığınızda profesyonel iş hayatında kadınlar erkeklerden her zaman ama her zaman daha avantajlı.

eril erkek dişil erkek muhabbetini yaratanlarda kızlar. sosyal medyada mı kullanmıyorsunuz anlamıyorum ki günümüz ilişkileri diye reels videoları çekip erkeğin ne kadar “feminen” olduğundan yakınan kesim de kızlar.
kadınların iş hayatında da birçok taciz olayının mağduru olması hayattan kopuk bir insanın ortaya atmış olduğu bir iddiadan daha fazlası gibi duruyor öte yandan erkekler daha çok mağdur gibi bir bilgi/kıyas hem anlamsız hem yanlış, en basitinden sırf çalışıyor olduğu için bir kadın büyük bir kısım tarafından hor görülebiliyor, garip genellemelerle zan altında bırakılabiliyor ama ola ki dediğin gibi bir kadın, kadın oluşunu kullanarak veya erkekleri belli bir maskülen kalıba sığdırmaya çalışarak bir erkeği mağdur ediyor, bu yine bir kadının erkek egemen sisteminde edindiği bir fikir olur belki artık mağdur olarak değerlendirebileceğin biri değildir ama onu buna sürükleyen şartların ve toplumun sorgulanması gerekir bu yüzden özellikle reels çeken kızların maskülenlik feminenlik olayını sürdürdüğünu düşünmen çok sığ bir yaklaşım oluyor, konuyu çok geriye çekmek istemiyorum ama aynı yaklaşımın bahsettiğin ünlülerde de var bence, erkek hâlâ kadının kadın oluşundan yararlanıp şiddet gösteriyor kadın belki erkek kadar suçludur veya olayın arka planı vardır ama bu senin yeteri kadar iyi veya masum bulmadığın kadının şiddet gördüğünü ve bunun sorgulanması gerektiğini değiştirmiyor, bu hâlâ belli bir sistemin ürünü, yargı da bu konuda yetersiz olduğu için böyle bir konu var

@Giulietta forumdaki erkeklerin yüzde 90’ından uzunum falan demişsin forumdaki erkekleri kafes dövüşüne mi çağırdın anlamadım ? uzun olmakla orantısız güç kullanmak falan korelasyonu açıklasan fena olmaz.
Korelasyon değil oradaki bağlantıyı açıklasan desen daha doğru olur. Korelasyon için arada bağlantı olmasına gerek yok, birbirinden bağımsız da olabiliyor. Şiddeti tanımlamak için orantısız güç demenin doğru olmadığını anlattım. Orantısız güç değil sadece kadın olduğu için şiddet görüyor çoğu zaman kadın.

Yüzlerce kadının, çocuğun cinayete kurban gitmesi, canilerin pek çoğunun serbestçe ortalarda dolaşması, yargılananların da kısa süreli cezalarla tekrar aramıza dönmesi ve pek çoğunun da hala aynı şeyi yapmaya devam etmesinin engellenmesi de bir nevi özgürlük istemek değil midir? Yaptırımlar doğru bir şekilde cinsiyet ayrımı yapılmadan uygulansa bunlar büyük ölçüde engellenmez mi?
Bunu ben de istiyorum. Ama ülkedeki yargı sorunu yaptırım sorunu ceza sorunu sadece bu konularda değil diğer her konuda da eksik. Burada erkeği kayırma üzerine kasıtlı bir tutum olduğunu düşünmüyorum. Sorunun temelinde dava süreçlerinin uzaması olduğunu düşünüyorum ama bu konuda çok araştırmam da yok. Yine de kadın çocuk katillerinin kayrilmasi gibi düşünceyi kabullenemem.

Yaptığım analizde kötü açı olarak zenginlerin kötüye kullanımını anlattım. Cemaatlerin neden kaldırttığını açıkladım.

Buda acının tatlı tebessümü

Cemaatler mi kaldırttı? Dini sebeplerle mi diyorsun yani :ehe: Bir insan niye bu kadar ısrarla devam eder bazı şeylere anlamam.

Bunu ben de istiyorum. Ama ülkedeki yargı sorunu yaptırım sorunu ceza sorunu sadece bu konularda değil diğer her konuda da eksik. Burada erkeği kayırma üzerine kasıtlı bir tutum olduğunu düşünmüyorum. Sorunun temelinde dava süreçlerinin uzaması olduğunu düşünüyorum ama bu konuda çok araştırmam da yok. Yine de kadın çocuk katillerinin kayrilmasi gibi düşünceyi kabullenemem.
Zaten konu Ahmet Kural ve Ceza yı aklama niyetiyle açıldığı için döne dolaşa buralara kadar sapa sapa geldi. Konu temel de bu. Sistem doğru işlese konu bile olmayacak ya da çoğu sorun artık sorun bile olmayacak.

Şiddeti toptan ele almadığınız sürece hiç bir şeyi çözmeyeceksiniz.

Şiddet psikolojik fizyonolij cinsiyet yaş ırk ayrımı yapılmadan ele alıanrak toplumda hiç bir şey çözülmez.

Şiddet suçlarına ertelemesiz cezalar, ilkokuldan başlayarak konuşma kültürü, karşılıklı hakarete ceza yok böyle belki bir şeyler çözülür.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık