Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Bir kere gerçekleşen Kadına Şiddet "Cancel" Sebebi Mi?
merhaba arkadaşlar dün twitterda bir hanımla uzun bir tartışmamız oldu bu konuda genel kanıyı merak ediyorum.

çok sevilen fakat kadına şiddet ile anılan bazı ünlülerimiz var. şiddet haberlerini ilk duyduğumda hayal kırıklığı-üzüntü yaşasam da bir süre sonra kendimi yokladığımda bu kişiye olan sevgimin çok değişmediğini farkediyorum

iki önemli örnek üzerinden konuşmak istiyorum biri sagopa diğeri ahmet kural

ikisi de kadına şiddet haberleri ile gündeme geldi özellikle twitterda bu kişilerin asla affedilmemesi kariyerlerrinin bitmesi toplumdan dışlanması yani "cancel" edilmesi gerektiği söyleniyor. sizin bu kişiler özelinde 1-2 sene önce çıkan haberlere binaen duygularınızda değişim oldu mu?

ekstra fikir söylemek isteyenler için rick and morty seslendirmeni de konuşulabilir.
Bir kere olan şey demek bile şiddetin ta kendisi oluyor. 100 olayın 5’inin istisna olması 95’ini haksız pozisyona sokmuyor. Şiddete uğrayan taraf olmayınca empati kurmakta zor tabi. 10 ay önce bir arkadaşımla şehir dışından dönüşte yandaki arabadaki 2 sapık tarafından sıkıştırıldık. Neredeyse 10 km boyunca bizim aracı sıkıştırıp taciz ettiler. Aracın camından konuşmaya çalışma çabalarına cevap vermedikçe yolun sağına doğru bizi atmaya çalışmalar, gülerek direksiyon hakimiyetini kaybettirmeye çalışmak gibi teşebbüsleri oldu. Bir nevi de başardılar. Öndeki tırın yağ akıtması sebebiyle tırın altına girdik. Benim bir bacağım ve bir kolumun tüm kemikleri kırıldı, arabayı kullanan arkadaşımın da bacakları, bir kolu ve kaburga kemikleri kırıldı. Adamlar kaçtı, biz aylarca yatağa mahkum kaldık. Doktoraya başlayacaktım, bu olay sebebiyle başlayamadım. Hala da tam düzelmiş değilim. Kaza sonucu sağ kalmamızın bile bir mucize olduğu söylendi. Bir kere olan sınıfına giriyoruz galiba. Tabi Ahmet Kural bir dizi daha çeksin, Ceza bir albüm daha çıkarsın da kime ne yaptıkları önemli değil. O 100’ün 95’i ceza çekecek ki 5’inin yapacak mazereti olmasın.

Ülkede hiçbir suçun cezası tam karşılık almıyor. Öyle olunca erkek şiddet uygulamaktan kadın da iftira atmaktan çekinmiyor. Suçun caydırıcılığı olması lazım bunların engellenmesi için. Bir olay tam açıklanana kadar kimsenin hayatı kaydırılmamalı. Psikolojik şiddetin erkeği fiziksel şiddete itmesi yani tahrik de göz önüne alınmalı. Ahmet Kural'ı bilmem etmem. Ama CS:Go'da oyun oynadığım sıralarda Ahmet Kural'ın set arkası ekibinden bir arkadaş olayın öyle medyadaki gibi olmadığı Sıla'nın iftira attığını felan söylemişti. Ne kadar doğru bilmem. Ama iftiraların atılabildiği bir gerçek.

Toplumun genelin tavrı üzerinden de yorum yapılmaz. Her olay kendi içinde değerlendirilir. Bir adam fiziksel şiddet suçuyla yargılanırken aa toplumda bu genel olarak var o zaman bu erkek suçludur diye bir mantık olamaz. Bu konuda kimse katı olmasın. Herkesin başına yarın bir gün böyle olay gelebilir. İftira ağır bir durum.

Ahmet Kurala iftira atıldı ve daha nicelerine iftiralar atıldı. Kadını her zaman desteklerim ama haksızsa desteklemem. Gazeteciler bilir ki olay netleşmeden değerlendirilmez. Önyargılarınızı kendinize harcayın. Koca emek iftirayla hiç edilmez

Bir kere olan şey demek bile şiddetin ta kendisi oluyor. 100 olayın 5’inin istisna olması 95’ini haksız pozisyona sokmuyor. Şiddete uğrayan taraf olmayınca empati kurmakta zor tabi. 10 ay önce bir arkadaşımla şehir dışından dönüşte yandaki arabadaki 2 sapık tarafından sıkıştırıldık. Neredeyse 10 km boyunca bizim aracı sıkıştırıp taciz ettiler. Aracın camından konuşmaya çalışma çabalarına cevap vermedikçe yolun sağına doğru bizi atmaya çalışmalar, gülerek direksiyon hakimiyetini kaybettirmeye çalışmak gibi teşebbüsleri oldu. Bir nevi de başardılar. Öndeki tırın yağ akıtması sebebiyle tırın altına girdik. Benim bir bacağım ve bir kolumun tüm kemikleri kırıldı, arabayı kullanan arkadaşımın da bacakları, bir kolu ve kaburga kemikleri kırıldı. Adamlar kaçtı, biz aylarca yatağa mahkum kaldık. Doktoraya başlayacaktım, bu olay sebebiyle başlayamadım. Hala da tam düzelmiş değilim. Kaza sonucu sağ kalmamızın bile bir mucize olduğu söylendi. Bir kere olan sınıfına giriyoruz galiba. Tabi Ahmet Kural bir dizi daha çeksin, Ceza bir albüm daha çıkarsın da kime ne yaptıkları önemli değil. O 100’ün 95’i ceza çekecek ki 5’inin yapacak mazereti olmasın.
Geçmiş olsun. Buradaki suç çok ayrı bunun ikinci bir şansı yok. Ahmet Kural'ın tarafında ise durumlar farklı bence. Kim haklı diye bilmiyorum. Ama kafamdaki gibi bir senaryoda Ahmet Kural'ı suçsuz göremem. İlişkilerinde geçimsizlik baş gösterdiği sırada Sıla eğer ki tahriklerle Ahmet Kural'ı belli bir noktaya kadar getirip tokat atmasına sebep olmuşsa ben Ahmet Kural'ı haksız göremem. Her ne olursa olsun tabiki şiddet olmamalı. Ama belki de belli bir zaman sonunda bazı şeylere dolduğu için bir anlık öfkeyle tokat atmışsa bu adamın ikinci şansı vardır gözümde.

Geçmiş olsun. Buradaki suç çok ayrı bunun ikinci bir şansı yok. Ahmet Kural'ın tarafında ise durumlar farklı bence. Kim haklı diye bilmiyorum. Ama kafamdaki gibi bir senaryoda Ahmet Kural'ı suçsuz göremem. İlişkilerinde geçimsizlik baş gösterdiği sırada Sıla eğer ki tahriklerle Ahmet Kural'ı belli bir noktaya kadar getirip tokat atmasına sebep olmuşsa ben Ahmet Kural'ı haksız göremem. Her ne olursa olsun tabiki şiddet olmamalı. Ama belki de belli bir zaman sonunda bazı şeylere dolduğu için bir anlık öfkeyle tokat atmışsa bu adamın ikinci şansı vardır gözümde.
Bir anlık öfkeyle öldürseydi mesela. Bir anlık ya, sonucun ucu açık. Sen onların evinde o gün konuk muydun da ne olduğunu gördün ve bu kadar netsin. Olaylar farklı değil. Bizimkiler de şaka yapıyormuş. Anlık bir şeymiş. Yapmayın arkadaşlar. Görmediğiniz, orada olup şahit olmadığınız olaylar hakkında, sırf ünlü oldukları, sevdiğiniz için bu kadar net konuşmayın. Çünkü az önce söylediğim o 100 kişiden 95’inin hakkını yemek oluyor. O tokadı atmadan önce sonucunu düşünmeye başlayacak önce insan.

Tahrik ediyorsanız, psikolojik şiddete meyilliyseniz huyunuzu biliyorsunuzdur. Sonrasında olacaklara meydan vermeyip sırtınızı dönüp gidersiniz, o kadar basit.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık