Bir kere olan şey demek bile şiddetin ta kendisi oluyor. 100 olayın 5’inin istisna olması 95’ini haksız pozisyona sokmuyor. Şiddete uğrayan taraf olmayınca empati kurmakta zor tabi. 10 ay önce bir arkadaşımla şehir dışından dönüşte yandaki arabadaki 2 sapık tarafından sıkıştırıldık. Neredeyse 10 km boyunca bizim aracı sıkıştırıp taciz ettiler. Aracın camından konuşmaya çalışma çabalarına cevap vermedikçe yolun sağına doğru bizi atmaya çalışmalar, gülerek direksiyon hakimiyetini kaybettirmeye çalışmak gibi teşebbüsleri oldu. Bir nevi de başardılar. Öndeki tırın yağ akıtması sebebiyle tırın altına girdik. Benim bir bacağım ve bir kolumun tüm kemikleri kırıldı, arabayı kullanan arkadaşımın da bacakları, bir kolu ve kaburga kemikleri kırıldı. Adamlar kaçtı, biz aylarca yatağa mahkum kaldık. Doktoraya başlayacaktım, bu olay sebebiyle başlayamadım. Hala da tam düzelmiş değilim. Kaza sonucu sağ kalmamızın bile bir mucize olduğu söylendi. Bir kere olan sınıfına giriyoruz galiba. Tabi Ahmet Kural bir dizi daha çeksin, Ceza bir albüm daha çıkarsın da kime ne yaptıkları önemli değil. O 100’ün 95’i ceza çekecek ki 5’inin yapacak mazereti olmasın.