Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

her yerde var, bazı ülkelerde daha fazla, türkiye'nin kadına şiddet konusunda düşük bir istatistiğe sahip olduğunu düşündürttüren veya diğer ülkelere nazaran iyi durumda olduğumuzu gösteren veri tam olarak nerede? ben bu sözde bizim kültürümüzde kadına şiddet yoktur olayının gerçeklik payını hiç görmüyorum ünlülerden halka kadar sürekli böyle olaylar duyuyorum en azından doğulu biri olarak çoğu şiddet gören kişinin şiddet gördüğün farkında bile olmadığı söyleyebiliyorum mesela medyanın etkisinden bağımsız, medya yoluyla da olayların ülkenin herhangi bir kısmında iyi gitmediğini söyleyebilirim
Kadına şiddet yoktur diye nerede söylemişim? Her toplumda kadına şiddet, erkeğe şiddet, canlıya şiddet/zulüm vs. vardır ama yaygın değildir, çok azdır, çok az olması da normaldir. Haberlerin %90’ında kadına şiddet haberi olması, bunları duyuyor olman, toplumda yaşanan her şeyin %90’ını kadına şiddetten ibaret kılmaz. O haber kanalları muhtemelen kadına şiddet mevzusu çok dikkat çektiği ve reyting kazandırdığı için mevzu ediyor. Onun haricinde cinayetler katliamlar hırsızlıklar belki de daha çokken, reyting düşkünü kanallar insanların hassasiyetlerini görüp buna göre haber yapıyorlar.

Sırf erkekler fiziksel olarak çok daha üstün diye şiddet göremez denemez, denmemeli bence. Zira olay sadece fiziksel güç değil farklı farklı durumlar mevcut. Sanırım ben de gördüm diyebilirim.

Kadının beyanı esastır 6284 sayılı kanun kadın şiddet görmese bile ondan uyana olduğu için kadın haklı çıkabiliyor. Olaylar çok fazla çarpıtılabiliyor. Ben şahsen bunun çok kullanıldığını düşünüyorum. Yani medya gördüğümüz olayların bazıları kadınların manipülasyonu sonucu oluşmuş olabilir.

Toplumda sürekli yaşanan bir şiddet, tecavüz durumu varsa elbetteki ben öncelikli olarak şiddet ifadelerinin doğru olduğuna inanırım. Çünkü istatiksel olarak muhtemelen doğru çıkacak. Her yaşanan olaya iftira bu ön kabulü ile yaklaşacağıma önce bu olay gerçektir ön kabulü ile yaklaşırım. Yargı sürecinden sonra iftira olduğu ortaya çıkarsa ona göre davranırsın. Bir de iki ihtimali de sonuçlarına göre değerlendirmek lazım. Bir ifade gerçekse ve iftira denilerek inanilmiyorsa bu durumda şiddet faili cezasız kalmış oluyor bu da toplumda şiddeti normalleştirmek gibi çok kötü sonuçlar doğurabilir. Diğer durumda ise iftira atılan kişinin bir iki yıl (çoğu zaman o kadar bile değil) kariyeri kötü gidiyor sadece. Suçlunun cezasız kalmasındansa bir iki yıl kötü giden kariyer olsun çok önemli değil.
Şiddet, tecavüz durumlarının sürekli yaşandığına dair elinde istatistiki bir veri var mı?

Toplumda sürekli yaşanan bir şiddet, tecavüz durumu varsa elbetteki ben öncelikli olarak şiddet ifadelerinin doğru olduğuna inanırım. Çünkü istatiksel olarak muhtemelen doğru çıkacak. Her yaşanan olaya iftira bu ön kabulü ile yaklaşacağıma önce bu olay gerçektir ön kabulü ile yaklaşırım. Yargı sürecinden sonra iftira olduğu ortaya çıkarsa ona göre davranırsın. Bir de iki ihtimali de sonuçlarına göre değerlendirmek lazım. Bir ifade gerçekse ve iftira denilerek inanilmiyorsa bu durumda şiddet faili cezasız kalmış oluyor bu da toplumda şiddeti normalleştirmek gibi çok kötü sonuçlar doğurabilir. Diğer durumda ise iftira atılan kişinin bir iki yıl (çoğu zaman o kadar bile değil) kariyeri kötü gidiyor sadece. Suçlunun cezasız kalmasındansa bir iki yıl kötü giden kariyer olsun çok önemli değil.
Ben de bir ön kabul olmadan yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Toplumdaki oranlar ile bir başkasının durumunun hiçbir ilişkisi yok. Suçlunun cezasız kalması ne kadar kötüyse suçsuzun cezalandırılması da bir o kadar kötüdür. Herkesin beyanı eşit olmalıdır. Ama o kişinin daha önceden benzer suçları varsa o zaman beyanın değeri düşer.

Kadına şiddet yoktur diye nerede söylemişim? Her toplumda kadına şiddet, erkeğe şiddet, canlıya şiddet/zulüm vs. vardır ama yaygın değildir, çok azdır, çok az olması da normaldir. Haberlerin %90’ında kadına şiddet haberi olması, bunları duyuyor olman, toplumda yaşanan her şeyin %90’ını kadına şiddetten ibaret kılmaz. O haber kanalları muhtemelen kadına şiddet mevzusu çok dikkat çektiği ve reyting kazandırdığı için mevzu ediyor. Onun haricinde cinayetler katliamlar hırsızlıklar belki de daha çokken, reyting düşkünü kanallar insanların hassasiyetlerini görüp buna göre haber yapıyorlar.
ülkede anormal diyebileceğin oranlarda kadına şiddet vakaları var bunu sadece medyanın senin gözün önüne sokması olarak değerlendirmek çok kötü sonuçlar doğurur :/ ben toplumda %90 falan diye bir şey demedim ancak dediğin gibi ülkede kadını koruma gibi bir kültür adet olsaydı bunu yansıtan bir oran olurdu o da yok, sistematik olarak bu tarz cinayetler davalar yaşanmaya devam ediyor ve medyanın yansıttığı kadar yansıtmadığı var

hocam rick and morty de rickin seslendirmenine bakın adam direk çalıştığı tüm işlerden atıldı. herif en çok kazanan seslendirmenlerden biriyddi

bi örnek daha vereyim bunlar benim aklıma gelenler

avengers ın son kötüsü kang karakterini oynayan oyuncu. adamı kovup film serisini değiştirdiler komple
var yani kariyeri bitenler. yok demeden biraz bilmek lazım.

ve johny depp de son anda kurtardı kendini.
Justin roiland tüm işlerinden atılmayı hakedecek açıklamalar yaptı. Pedofili söylemleri var adamın bir zahmet kariyeri bitsin onun da. Avengers ekibindeki adamı bilmiyorum bakmak lazım ne yaptığına. Johnny Depp olayında ise o da çok masum değildi Amber Heard'un problemli bir kadın olması Johnny Depp'in yaptıklarını haklı çıkartmıyor. Ortada çok sorunlu bir ilişki vardı.
Tüm bunlar bir yana bu adamlar suçlu bulunsa bile, hatta yaptıkları şey yüzünden ceza alsa bile bir kaç yıla hepsi geri dönüyor malesef. Kariyeri bitti diye örnek vermişsiniz (ki bence daha önce olduğu gibi hepsi geri dönecek) ben de şiddet ve tacizden ceza almasına rağmen kariyerine devam eden birkaç kişiden örnek vereyim. Sayının ne kadar çok olduğunu görünce bir iki kişinin cancel edilmesi çok da göze batmıyor açıkçası.

Louis C.K. ekibindeki kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiası çıktı. Kendisi de daha sonra bu iddiaları kabul etti. Şu an gösteriye çıkmaya devam ediyor. Olaylar unutulsun diye bir süre sessiz kaldı ve işlerine devam etti.

Hollandalı voletbolcu Stevan Van de Velde çocuk tecavüzünden hüküm giymiş bir sporcu bu sene olimpiyatlarda yarıştı.

Yönetmen Roman Polanski. 13 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten suçlu bulundu cancel olmadı.

Türkiye'den bir çok örnek verilebilir ama en bilindikleri söyleyeyim: İbrahim Tatlıses, Erkan Petekkaya, Ozan Güven ve daha nicesi.
Bunlar benim ilk aklima gelenler daha araştırsak yüzlerce isim çıkar. Tecavüz ve şiddetle ismi anılan hatta hüküm giyen bir çok erkek kariyerine devem ediyor. Bu suçu işleyen onlarca kişi hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ederken erkekler iftiraya uğruyor diye algı yaratmak potansiyel suçluları teşvik etmekten başka bir işe yaramıyor.

Justin roiland tüm işlerinden atılmayı hakedecek açıklamalar yaptı. Pedofili söylemleri var adamın bir zahmet kariyeri bitsin onun da. Avengers ekibindeki adamı bilmiyorum bakmak lazım ne yaptığına. Johnny Depp olayında ise o da çok masum değildi Amber Heard'un problemli bir kadın olması Johnny Depp'in yaptıklarını haklı çıkartmıyor. Ortada çok sorunlu bir ilişki vardı.
Tüm bunlar bir yana bu adamlar suçlu bulunsa bile, hatta yaptıkları şey yüzünden ceza alsa bile bir kaç yıla hepsi geri dönüyor malesef. Kariyeri bitti diye örnek vermişsiniz (ki bence daha önce olduğu gibi hepsi geri dönecek) ben de şiddet ve tacizden ceza almasına rağmen kariyerine devam eden birkaç kişiden örnek vereyim. Sayının ne kadar çok olduğunu görünce bir iki kişinin cancel edilmesi çok da göze batmıyor açıkçası.

Louis C.K. ekibindeki kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiası çıktı. Kendisi de daha sonra bu iddiaları kabul etti. Şu an gösteriye çıkmaya devam ediyor. Olaylar unutulsun diye bir süre sessiz kaldı ve işlerine devam etti.

Hollandalı voletbolcu Stevan Van de Velde çocuk tecavüzünden hüküm giymiş bir sporcu bu sene olimpiyatlarda yarıştı.

Yönetmen Roman Polanski. 13 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten suçlu bulundu cancel olmadı.

Türkiye'den bir çok örnek verilebilir ama en bilindikleri söyleyeyim: İbrahim Tatlıses, Erkan Petekkaya, Ozan Güven ve daha nicesi.
Bunlar benim ilk aklima gelenler daha araştırsak yüzlerce isim çıkar. Tecavüz ve şiddetle ismi anılan hatta hüküm giyen bir çok erkek kariyerine devem ediyor. Bu suçu işleyen onlarca kişi hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ederken erkekler iftiraya uğruyor diye algı yaratmak potansiyel suçluları teşvik etmekten başka bir işe yaramıyor.
Elinde iftiraya uğrayanların sayısı ile suçluların sayısına dair bir veri mi var? Türklerden üç isim saydın. Türkiye 90 milyon.

Bak sen asıl demeye çalıştığım şeyi kaçırmışın bence taviz verilmeyen bir ceza sistemine geçilmeli iki kızın ve narinin öldürüldüğü olaydan sonra ne oldu medya biraz şişirdi sonra salladı devlet de bi iki göstermelik şey yaptı o kadar normalde yer yerinden oynaması gerekirdi ama maalesef ki öyle olmadı bu ülkede hayat ucuz muhafazakar birisi falan da sayılmam yani ne desem boş valla
Doğru dürüst ihbar edilmedikten, dosyalanmadıktan sonra cezaları ağırlaştırsan kaç yazacak ki? Yasal açıkların kaynağı da mevcut iktidar ayrıca dediğim gibi. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilenler kendileri. Batılılaşma ile alakası yok.

Şiddet, tecavüz durumlarının sürekli yaşandığına dair elinde istatistiki bir veri var mı?
Hiç haber izlemiyorsun galiba. Ben sosyal hizmet çalışanıyım sadece benim yaşadığım ilçede her hafta en az 6-7 tane cinsel istismar, şiddet vakası yansıyor. Yargıya yansımamıs yüzlercesi de vardır. Bak bu da 2024'te öldürülen kadın sayısı.

Konudan sapmak istemiyorum ama bu yaşanan olayları münferit olaylar gibi görüp toplumun gerçekleriyle yüzleşmemek olmaz. Ortada bir suçlu varsa bu suçlu toplumdan dışlanmayı (cancel edilmeyi) hak ediyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 7, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık