Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Bir kere gerçekleşen Kadına Şiddet "Cancel" Sebebi Mi?
merhaba arkadaşlar dün twitterda bir hanımla uzun bir tartışmamız oldu bu konuda genel kanıyı merak ediyorum.

çok sevilen fakat kadına şiddet ile anılan bazı ünlülerimiz var. şiddet haberlerini ilk duyduğumda hayal kırıklığı-üzüntü yaşasam da bir süre sonra kendimi yokladığımda bu kişiye olan sevgimin çok değişmediğini farkediyorum

iki önemli örnek üzerinden konuşmak istiyorum biri sagopa diğeri ahmet kural

ikisi de kadına şiddet haberleri ile gündeme geldi özellikle twitterda bu kişilerin asla affedilmemesi kariyerlerrinin bitmesi toplumdan dışlanması yani "cancel" edilmesi gerektiği söyleniyor. sizin bu kişiler özelinde 1-2 sene önce çıkan haberlere binaen duygularınızda değişim oldu mu?

ekstra fikir söylemek isteyenler için rick and morty seslendirmeni de konuşulabilir.

Şiddet olayı sadece kadın üzerinden yöneltildiği için ben bu konulara hep mesafeli yaklaşırım. Ülkemizden değil, yurtdışından bir örnek var yakın zamanda. Johhny Deep-Amber Heard ilişkisi benzer şekilde mahkeme salonlarında bitti. Tüm kamuoyu kadının beyanını esas alarak Deep'i yargılarken, oyuncu bütün sinema camiasından dışlanmıştı. Hala daha dönebilmiş değil. Suçlu gözüken taraf Johnny Deep iken onu Karayip Korsanlarından çıkartan Disney, Amber Heard'i Aquaman 2'den çıkartmadı mesela. Bu tek taraflı bir yargılamaya döndüğü için, erkekler kendi içlerindeki suçlu olanları da savunma refleksiyle karar veriyor.

Yarın öbür gün, bir kadın iftira atsa sen suçlu olsan hayatın bitecek belki ama gerçek ortaya çıktığında kimse sana ya özür dileriz bir hata yaptık deyip geçen vaktini ya da uğradığın psikolojik yıkımı tazmin etmeyecek. İftirayı atan kadına hiçbir şey olmuyor.

Sadece Cancel edilmeleri yetmez ki edilmediler de. İki hıyar da keyfini sürüyor.
Bir kere diye belirtmiş olman da geçmişte benzer bir beyanı anımsattı.
Şiddet olayı sadece kadın üzerinden yöneltildiği için ben bu konulara hep mesafeli yaklaşırım. Ülkemizden değil, yurtdışından bir örnek var yakın zamanda. Johhny Deep-Amber Heard ilişkisi benzer şekilde mahkeme salonlarında bitti. Tüm kamuoyu kadının beyanını esas alarak Deep'i yargılarken, oyuncu bütün sinema camiasından dışlanmıştı. Hala daha dönebilmiş değil. Suçlu gözüken taraf Johnny Deep iken onu Karayip Korsanlarından çıkartan Disney, Amber Heard'i Aquaman 2'den çıkartmadı mesela. Bu tek taraflı bir yargılamaya döndüğü için, erkekler kendi içlerindeki suçlu olanları da savunma refleksiyle karar veriyor.
Yarın öbür gün, bir kadın iftira atsa sen suçlu olsan hayatın bitecek belki ama gerçek ortaya çıktığında kimse sana ya özür dileriz bir hata yaptık deyip geçen vaktini ya da uğradığın psikolojik yıkımı tazmin etmeyecek. İftirayı atan kadına hiçbir şey olmuyor.
bu konuya ilişkin bu kadar sert tavır almanın şöyle bir riski var daha geçen gün bir kız babasından şikayetçi oldu daha sonra bana çok karışıyordu hapise gönderip rahatlamak istedim diye açıklaması var. yine amerika tecavüzden 20 sene yatıp sonra yine kızın itiraf etmesi ile suçsuzluğu anlaşılan adam var. alışkanlık halinde hayatına giren her kadına şiddet uygulayan tiplerle bir şekilde cinnet hali veya alkol etkisi ile bu suçu işlemiş kişileri ayırmak gerekiyor.

@kekomancer bir kere diye belirtme sebebim bunu alışkanlık gibi her kadına yapmayan kişileri ayırmak için.

hani şunu da söylemek istiyorum bir kadın sizin ona vurmanızı isterse sizin hayatınızı bitirmek için. sizi öyle manüpüle edip o noktaya bilerek getirebilir.

Kimse kadına şiddete destek çıkmaz, zaten bizim kültürümüzde kadına şiddet uygulamak zavallılık göstergesidir. Tabii sadece kadın üzerinden değil, herhangi bir zayıf varlığa şiddet, zayıflık göstergesidir. Bunu sadece biz değil, genel olarak kimse tasvip etmez. Gel gör ki bunun bilincinde olup, bu etik kavramı kendi lehine kullanıp su-i istimal eden de çok kişi var. Bundan dolayı işin iç yüzünü bilmeden birilerini toplumdan ihraç etmeyi, dışlamayı doğru bulmuyorum. En basitinden yukarıda söz edildiği gibi J. Depp mevzusu var. Adamın hayatı yandı, yapmadığı bir şey üzerinden. Kadın da hala elini kolunu sallaya sallaya hayatını yaşamaya devam ediyor. Bunu birine yapmaya razı mısınız?

bu konuya ilişkin bu kadar sert tavır almanın şöyle bir riski var daha geçen gün bir kız babasından şikayetçi oldu daha sonra bana çok karışıyordu hapise gönderip rahatlamak istedim diye açıklaması var. yine amerika tecavüzden 20 sene yatıp sonra yine kızın itiraf etmesi ile suçsuzluğu anlaşılan adam var. alışkanlık halinde hayatına giren her kadına şiddet uygulayan tiplerle bir şekilde cinnet hali veya alkol etkisi ile bu suçu işlemiş kişileri ayırmak gerekiyor.

@kekomancer bir kere diye belirtme sebebim bunu alışkanlık gibi her kadına yapmayan kişileri ayırmak için.

hani şunu da söylemek istiyorum bir kadın sizin ona vurmanızı isterse sizin hayatınızı bitirmek için. sizi öyle manüpüle edip o noktaya bilerek getirebilir.
Münferit olaylara bakıp değerlendirme yapmak korkunç bir hata. Ortalamaya göre değerlendirmen lazım. Yoksa sevgisini vs reddetti diye iftira atıp, bir sürü bok püsürle uğraştıran olaylar da var.
Kadına şiddet sosyopolitik bir konu, biraz alkol alıp makas atan adamla aynı teraziye koymaya gerek yok.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 6, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık