2 yıl sonra Burgess'in gücünü net olarak görmediğimiz için karar vermesi oldukça güç. Bildiklerimiz: Corrida Kolezyumu'nda A Grubu'nu çok kısa bir sürede dağıttığı (ki bence önemli bir güç göstergesi) ve Karasakal Korsanları'nın 1. Tümen Komutanı olduğu; ancak Karasakal Korsanları'nda bu tümen işlerinin nasıl yürüdüğünü pek bilmediğimizden kesin bir yorum yapamayız. Örneğin ben hala Shiryuu'nun Teach'in ardından tayfanın en güçlüsü olduğunu düşünüyorum. Ama sistem Beyazsakal Korsanları'ndaki gibiyse o zaman Burgess; Marco ve Benn Beckman'ın seviyesinde demektir ki Jinbe bence bunlarla baş edemez.
Jinbe hakkında ise epey bilgimiz var. Şu ana kadar gösterilen açık ara en güçlü balıkadam olduğunu (gördüğümüz ikinci güçlü Namur bence, ki Jinbe onu da kolayca alt eder. Bir de bildiğim kadarıyla Jinbe'nin 'En Güçlü Balıkadam' unvanı yok, yani kimse ona bu şekilde seslenmiyor, ileride çok daha güçlü bir balıkadam ile karşılaşabiliriz yani. Neyse bu tamamen başka bir konu =) ve Balıkadam Karate'de siyah kuşağı henüz çocukken aldığını biliyoruz. Sakazuki'nin magma saldırısını eliyle karşılayacak kadar da dayanıklı, ama dediğim gibi kaybetmeye mahkum da olsa bir amiralle uzun süre dövüşebilen Marco'nun seviyesinde değil bana kalırsa. Eğer Burgess de bu seviyedeyse kazanan Burgess olur bence. Sonuç olarak, bir karara varamadım ben, o nedenle oyumu şimdi kullanmayacağım. Belki daha sonra iyice düşünüp taşınıp kullanırım

.