Sovyet yapımı filmler her zaman tarihin trajik bir kalıntısı gibi hissettiriyor. Fedakarlıkların anlatıldığı hikayeler bu sinemada bol bol bulunan bir anlatı. Propaganda filmleri diyerekten geçiştiremiyorsun ayrıca. Evet, bu filmde de sovyet propagandası var. Ancak Duyşen Öğretmen filmindeki gibi bir propagandadan bahsetmiyoruz. Bu filmde çok insani bir propagandadan bahsediyoruz. İnsanlar, ailesini savaş için terkediyor. Savaş etrafında şekillenen aileler var. Tarafların önemi olmadan. Bu filmde de bize bunu anlatıyor. Savaşta kahramanlık yaparak ödüllendirilen bir sovyet askeri Alyosha'nın yolculuk hikayesine tanıklık ediyoruz. Yolculuğu boyunca da askerin yolda tanıştığı kıza aşık olup, onla beraber yola devam etmesi hem de savaş çevresinde gelişen hayatları da gözlemlememize vesile oluyor. Filmin sonuna kadar acaba annesine ulaşabilecek mi diye düşündüm durdum. Hatta yer yer karakter adına gerildim. Bir de nedense filmde Türkler ve Ruslar birbirine ne kadar benzer sosyal anlayışı varmış dediğim de oldu. Zaten asırlardır da komşuluk yaptığımız toplum olduğunun gerçeğini de gösteriyor. Farkındalık katan türden bir film.
Filmde gözüme çarpan bir diğer şey de -filmde iyi sinematografi var. Neredeyse filmin büyük bölümünde durdur ve alıntıla diyebileceğin türden bir film. Ayrıca Chainsaw-man animesinde de referansı vardır bu filmin. Hani Makima ve Denji sinemaya gitmişti. İzledikleri film de bu filmdi. Size de iyi seyirler dilerim.
Filmde gözüme çarpan bir diğer şey de -filmde iyi sinematografi var. Neredeyse filmin büyük bölümünde durdur ve alıntıla diyebileceğin türden bir film. Ayrıca Chainsaw-man animesinde de referansı vardır bu filmin. Hani Makima ve Denji sinemaya gitmişti. İzledikleri film de bu filmdi. Size de iyi seyirler dilerim.
Son düzenleme: