Hair
Savaşa ve militarizme karşı olan; barış ve sevgi dolu özgür bir dünya hayal eden çiçek çocukların “olmayan ülkelerinde”, kalbinin sesini arayan bir savaş yolcusunun hikâyesini anlatan filmde; Beyaz Saray önünde Vietnam savaşını protesto eden binlerce insanın görüntüleriyle birlikte sunulan Let the Sun Shine in - Bırak Güneş içeri Girsin şarkısı temelinden hareket edilmiştir.
1968 kuşağının özgürlük hareketini anlatan hippi abilerimizin göndermeleri olan çok hoş bir müzikal dram Let in the sunshineeee
bu filmi başkası için ayrımıştım ama şimdiye kadar izlemediğime üzüldüm tavsyie edilir
Der Untergang
Nazi Almanyası'nın führeri Adolf Hitler, yaşantısının son günlerinde Berlin'deki sığınağında generalleri ile beraber bulunmaktadır. Bu arada, Kızıl Ordu'nun Berlin'i kuşatması son hız sürmektedir. Alman ulusunun çöküşü hızla yaklaşmaktadır ancak Hitler yenilgiyi kabul etmemektedir.
Filmde, Rus askerlerinin Berlin'e girmesiyle beraber sokaklarda yaşanan kanlı çatışmalar, bu çatışmalarda Berlin'i savunmaya çalışan çocuk ve gençlerden oluşan gönüllü askerler, Adolf Hitler'in yoldaşlarının bazılarının onu bırakıp gitmesi, bazılarının ise yanında ölüme kadar kalması, Eva Braun ile sığınakta kıydığı nikah, Hitler durumdan umudunu kestikten birkaç gün sonra beraber intiharları, Almanya'nın teslim olması ve bunun üzerine Joseph Goebbels'in eşiyle intiharı gibi olaylar başarılı bir şekilde anlatılmaktadır.
Hitlerin çöküş günlerini sekreteri tarafından tarafsız şekilde anlatan 2. Dünya Savaşı filmi defalarca izledim son zamanda işim düştü tekrar izledim Filmin en çarpıcı yanı muhteşem oyunculukları özellikle Bruno Ganz abimizin içine Hitler kaçmış gibi bu çok bilinen filmi izleyin ve izlettirin
Sen to Chihiro no Kamikakushi
Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından olan film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.
Bu filmde one piece in oralardan Japon sinemasının en iyi örneklerinden olan anime bir film küçük bir kızın ailesinin ruhlardan kurtarmasını konu alıyor bende pek etki uyandırmadı ha bende problem olabilir çünkü filmle ilgili yorumlar genel olarak güzel