Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Klass

Yapım Yılı: 2007
Türü: Dram
Yönetmen: Ilmar Raag
Baş Roller: Vallo Kirs, Pärt Uusberg, Lauri Pedaja

Joosep sessiz ve sakin bir çocuk olduğu için sınıfındaki neredeyse herkes tarafından zorbalığa maruz kalmaktadır. Kendisine zorbalık edenlerin arkadaşı olan Kaspar, Joosep'e yapılanlara daha fazla göz yummayıp onu korumaya başlar. Kaspar'ın bu davranışı sınıfın gayrıresmi lideri ile arasının açılmasına neden olur. Zorbalığın ve yapılanların dozu giderek artar. Nihayetinde Joosep ve Kaspar artık dayanamayacak duruma gelir.

Geçenlerde açtığım silahlı baskın konularından dolayı bu tarzda çekilen filmleri izlemeye karar verdim. O yüzden ilk olarak Estonya yapımı bir film olan Klass ile başladım. Açıkçası bu benim Estonya sineması yapımı izlediğim ilk film oldu. Yönetmen harika bir iş çıkarmış, oyunculuklar da bayağı başarılı. Fikm her ne kadar yaşanmış bir olay temel alınarak çekilmiş olsa da, filmin kendisi sanki o olayın gerçek görüntüleri gibi olmuş. Hiç hümanizm kasmayacağım, zira filmde zorbalık yapanlar gerçekten ölmeyi hak ediyorlardı. Özellikle yaptıkları son şey herkesin insanlık onurunu zedeleyecek ve psikolojisini hayatı boyunca bozacak cinsten bir şeydi. O yüzden Joosep ve Kaspar filmin sonunda okulu basıp bunları kurşuna dizdiğinde sanki tetiğe basan benmişim gibi içim huzurla dolu.

The Great Mouse Detective

Uzun bir aradan sonra izlediğim ilk film oldu. Çok hoştu. Sherlock Holmes tarzı dedektif hikayelerini ve animasyon seviyorsanız tavsiye ederim. Ki bazı yerlerde Sherlock Holmes'ten karakterlerin gölgesi gözüküyor. Hiç sıkmıyor. 1 saat su gibi akıp geçti.

Birde filmde komik bir detay fark ettim. Filmin baş kötü karakteri sıçan olmasına rağmen kendisine sıçan denmesinden nefret ediyor. Fakat kendisinin adı RATigan. Komik bir eklenti olmuş.

Ayrıca Disney'in ilk cgı kullandığı filmmiş bu. Hiç sırıtmamış. Ki 1986 yılı için cgı epey yeni bir şey.

Filmin çıkış noktasında mantık hatası bulunuyor.

Zaten felaket olmuş, insanları ortadan kaybetsen kimse fark etmez öyle bir kaos var. Milleti yemek için bin türlü kurgu, prodüksiyon çevirecek, tiyatro oynanacak bir duruma gerek yok. :bilmem:
Netflix'in bütün filmlerinde böyle saçmalıklar var.

Elephant

Yapım Yılı: 2003
Türü: Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Gus Van Sant
Baş Roller: Elias McConnell, Alex Frost, Eric Deulen

Columbine Lisesi'nde sıradan bir gün yaşanmaktadır. Öğrenciler kafeteryada oturmuş muhabbet etmektedir. Birkaç saat sonra okula gelen iki öğrenci önce el bombaları atar, ardından da önüne gelen herkesi vurmaya başlar.

Silahlı baskınlara dair izlediğim ikinci film Elephant oldu. Film Amerika'daki okul baskınlarından en ünlüsü olan 1999 Columbine Lisesi'ne yapılan baskını anlatıyor. Öncelikle filmin kurgusunu çok sevdim. Seçilmiş birkaç öğrencinin gözünden o gün okulda yaptıkları anlatılıyor. Muhabbetler çok sıradan, bilindik öğrenci sohbetlerinin dışına çıkmıyor. Okulu basan öğrencilere neredeyse hiç yer verilmemiş. Filmin büyük kısmında okuldaki adı bile belli olmayan öğrencilerin o gün yaptıklarını izliyoruz. Örneğin bir sahnede iki kişi muhabbet ederken yanlarından biri geçiyor, on dakia sonra o iki kişinin yanından geçen kişinin o sabah yaptıklarını görüyoruz. Okul basanların motivasyonu anlatılmamış, yönetmenin bunu bilinçli olarak yaptığını düşünüyorum. Zira Klass filmindeki gibi saldırganlara yapılmış ne bir zorbalık, ne de başka bir durum var. Her şey oldukça sıradan ilerlerken, iki kişi silahlarla okulu basıp milleti öldürmeye başlıyor. Filmin kurgusu ve anlatımı biraz sıradışı olduğundan bu tarza aşina olmayanlar sıkılabilir, ancak tam da bu yüzden izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

Dayı Bir Evliyanın Hikayesi

Amazon'da görünce izledim geçen. Ufuk Bayraktar bu tarz rollere müthiş gidiyor diye gaza gelip izlemeyin. Hayatımda izlediğim en leş filmlerden biriydi. Film demeye bin şahit ister öyle kopuk öyle anlamsız ki sahneler ve geçişler. Lanet ettim yahu. Samimi söylüyorum sırf yataktan kalkmaya üşendiğimden kapatamadım ondan bitirdim. Ben yaptım siz yapmayın.

Bowling for Columbine

Yapım Yılı: 2002
Türü: Belgesel, Suç, Dram
Yönetmen: Michael Moore
Baş Roller: Michael Moore, Charlton Heston, Marilyn Manson

Amerika'da son yıllarda küçük çocukların saçtığı dehşetle birlikte boyutlarını görmeye başladığımız silah kültürünü inceleyen sıradışı bir belgesel. Moore film için, silahların Amerikan kültürünün bir parçası olduğunu savunan ve silah fetişisti bir kuruluşun başkanlığını yürüten, eski oyuncu Charlton Heston ve dehşet saçan çocuklara ilham verdiği iddia edilen Marilyn Manson gibi isimlerle hassas konuyu masaya yatırıyor.

Silahlı baskınlara dair izlediğim üçüncü yapım bir filmden ziyade, bir belgesel. Hikayenin temeli Columbine Lisesi'nde yaşanan olayı baz alsa da, bu olay üzerinden ABD ve silah kullanımı derinlemesine incelenmiş. Belgeselde çok sayıda ilginç olabilecek veri var. ABD'de silaha ulaşmanın ne kadar kolay olduğunu görünce çok şaşırdım. Mesela bir tane banka hesap açtıran üyelerine keskin nişancı tüfeği veriyor. Walmart ya da K-Mart gibi bizdeki Migros benzeri marketlere gidip istediğiniz kalibrede çuvalla mermi alabiliyorsunuz ve kimse size bu kadar mermiyi ne yapacağınızı bile sormuyor. Gerçi belgesel çekileli 20 sene olmuş, belki bu sürede bir şeyler değişmiştir. Fakat son birkaç ayda yaşanan olayları düşününce pek de bir şey değişmediği anlaşılıyor.

8 femmes

Hoş bir film, polisiye müzikal türünde. 1 adam öldürülür ve o adamla alakalı 8 kadın cinayeti çözmeye çalışır.

Le Manoir

Korku diye açtım komedi çıktı. Erşan Kuneri'nin Ebenin Avı bölümünün uzun metraj versiyonu gibi bir filmdi. :)

Teksas Katliamı

Netflix el atınca eski serinin kalitesi yerleri düşmüş. Bir de Teksas serisinin en fazla vahşet içeren bölümü olabilir. Senaryo falan hak getire dayamislar vahşeti. Eski versiyonlarında en azından bir hikaye altyapisi olduğu hissediliyordu.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık