Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Benim yapımlara bakış açımla bir başkasının açısının aynı olması mümkün değil. Ben psikoloji ve felsefe okuduğum için kendi alanım ve de bana hissettirdikleri ile ilgiliyimdir. Bir başkası kendi yaşadıklarından bir şey bulur beğenir ya da beğenmez ama sonuçta her yapım birine bir şey ifade eder. Herkesin çok beğendiği Hollywood yapımlarının da çoğunu izlemişimdir ama burada spoiler olacağından o tip tartışmaların ve eleştirilerin olabileceği bir konu yok. Benim için sinema, dizi ya da müzik, temiz paylaşımların olduğu konular olduğu için yazmayı tercih ettiğim yerler. Galiba op konularının içinde olmamamı soruyordun daha önce de. Ben uzun uzun karşılıklı diyaloglara girmeyi sevmem. Spoiler lara da bakmam neredeyse bölümün tamamını verdiklerinden. Bölüm çıkar gerek burdan gerek farklı bir ülkenin forumundan okur çıkarım. Mama sandalyesine oturduğum günden bu yana aşina olduğum bir şey de fikrim tabi ki var ama bunun için adımı nami ya da başka bir şey yaparak her şeye dalacak değilim.
Forumda ne yazmamız gerekiyor? adımızı, isim , soy isim ya da tc falan mı üslubun bana çok sert geldi. Uzun diyaloglara girmeyi sevmem diyorsun ama baya da uzun bir cevap yazmışsın.

Konunun muhatabıyla olan sohbetimize müdahil etmek için sizi etiketlediğimi sanmıyorum. Sorulmuş sorulara verilmiş cevaplardır ve iki kişiyi ilgilendirir. Ad, soyad, tc diyerek mantıksız bir sohbete girecek değilim sizinle. Aynı üslupla konuşup gerektiğinde de anlaşabileceğim biriyle konuştum ben. Bir gün sizi etiketlersem verirsiniz cevabınızı. Kolay gelsin size.
Beni etiketlemene gerek yok. Senden öyle bir isteğimde olmaz zaten konudan saçma bir şekilde saptığın için iki kişiyi ilgilendiriyorsa özelden konuş burada herkes herkesi alıntılar , kendi mantıksız cümlenden sonra zaten beninle mantık sohbetine girme bir zahmet, sana da kolay gelsin.

Sedat Peker alıntı yapınca izleyeyim dedim. ? Güzel filmmiş.

Ne yapmak gerek peki?

Sağlam bir arka mı bulmalıyım?
Onu mu bellemeliyim?
Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi
Önünde eğilerek efendimiz sanmak mı?
Bilek gücü yerine dolanla tırmanmak mı?
İstemem!

Herkesin yaptığı şeyleri mi yapmalıyım Le Bret?
Sonradan görmelere övgüler mi yazmalıyım?
Bir bakanın yüzünü güldürmek için biraz şaklabanlık edip,
Taklalar mı atmalıyım?
İstemem! Eksik olsun!

Her sabah kahvaltıda kurbağa mı yemeli?
Sabah akşam dolaşıp pabuç mu eskitmeli?
Onun bunun önünde hep boyun mu eğmeli?
İstemem! Eksik olsun böyle bir şöhret!
Eksik olsun!

Ciğeri beş para etmezlere mi “yetenekli” demeli?
Eleştiriden mi çekinmeli?
“Adım Mercuré dergisinde geçse” diye mi sayıklamalı?
İstemem!
İstemem! Eksik olsun!

Korkmak, tükenmek, bitmek…
Şiir yazacak yerde eşe dosta gitmek.
Dilekçeler yazarak içini ortaya dökmek?
İstemem! Eksik olsun!
İstemem! Eksik olsun!

Ama şarkı söylemek, düşlemek, gülmek, yürümek…
Tek başına.
Özgür olmak.
Dünyaya kendi gözlerinle bakmak.
Sesini çınlatmak, aklına esince şapkanı yan yatırmak.
Bir hiç uğruna kılıcına ya da kalemine sarılmak.
Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmek,
İsteyince Ay’a bile gidebilmek.
Başarıyı alnının teriyle elde edebilmek.

Demek istediğim asalak bir sarmaşık olma sakın.
Varsın boyun olmasın bir söğütünki kadar.
Yaprakların bulutlara erişmezse bir zararın mı var?

Cyrano De Bergerac

Love and other drugs

Yavaş yavaş yıldızını parlatan güzel oyuncu Anne Hathaway’in hayat verdiği Maggie, özgür ruhlu güzel bir genç kadındır. Kimseye kolay kolay bağlanmayan bu kadının, karşı konulmaz bir çekiciliğe sahip olan Jamie ile karşılaştığında ona aşık olacağını ise kimse tahmin etmemiştir..Jamie ise, ilaç mümessilliği yapan ve bunu yaparken de kadınlar üzerindeki çekim gücünü kullanmaktan çekinmeyen biridir. Ancak ilişki ilerledikçe ikili gerçek bir ilaçla karşılaşır: aşk...

Fena değil romantik film zaten öyle büyük beklentiye girilip izlenecek bir film değil. Ele aldığı konu hoştu, sevdiğim oyuncular oynamış bence gideri var . Anna hathaway cok güzel ya :/

Les Choristes (Koro) .

Ele aldığı konu daha önce işlenmemiş bir konu değil. Fond de l'Etang (Suyun dibi) isimli yaramaz ve kimsesiz çocuklarla dolu bir okula mümessil olan bir müzik öğretmeni onlarla ilgilenmeye başlar. Özellikle son sahnesi ile beni kendine aşık etti. İzleyin, pişman olmazsınız.

Açıkçası bu korku filmiyse Yüzüklerin Efendisi'de korku filmidir.Filmde fazla korku ögesi yok 1-2 sahne dışında, onlarda sıradan .Geri kalanda ne yapılmışsa açık açık izleyiciyi germeden yapılmış korku 4/10.

Ama hikaye kurgu yeterince iyi tam dedektiflik filmi gibi olmuş.

Son düzenleme:

Farklı sosyal gruplardan, farklı yeteneklere ve eksiklere sahip bir grup insan kendilerini bir anda yokluğun ortasında, bir küpün içerisinde bulur. Nasıl oraya geldikleri belli olmayan bu kişiler, durumu anlayabilmek için birbirlerini tanımak ve birbirlerini anlamak zorundadırlar. Bu küpün içerisinde, bir cevap aramak en az o cevabı bulmak kadar zordur. Çevrelerinde olup biten hiçbir şeyi anlamayan bu insanların başvurabilecekleri tek duygu ise korku duygusu olacaktır.
Küçük bir bütçeyle kotarıldıktan sonra kısa sürede bir fenomene dönüşen Cube, klostrofobik atmosferiyle dikkat çekiyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık