Hayao Miyazaki- Gökteki Kale
Sevmedim ve sıkıcı buldum.
Sevmedim ve sıkıcı buldum.
İkincisini de izledim. İlk filme göre çok uçmuşlar, yuh nidalarıyla bitirdim.Dönemine göre orijinal bir yapımmış, beğendim. Senaryo kasmışlar, atmosfer iyi.
Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayan Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır...
1999 ‧ Savaş/Dram ‧ 3 saat 1 dakikaSunshine (1999)
Istvan Szabo'nun yönettiği film Macaristan'da ki yahudi bir ailenin 3 nesil hikayesini anlatıyor. 1. ve 2. Dünya Savaşları'nın Macaristan'da ki halk üzerine etkilerine de ışık tutuyor film. Sonnenschein ailesinin antisemitizm ve politik ideolojiler sebebiyle kimliklerinden kacmaları ve bütün başarılarına rağmen aslında gerçekten kacmalarının var olanı değiştirmeyecegini farketmeleriyle psikolojik anlamda da izlenmeye değer bir film ortaya çıkarıyor. Ralph Fiennes 3 farklı rolde bence muhteşem de bir oyunculuk sergiliyor.
Maşallah. Scarface'i daha izleyemedim ya uzun diye. Öyle kaldı kaç yıldır.Gangs of Wasseypur (2012) - IMDb
Gangs of Wasseypur: Directed by Anurag Kashyap. With Manoj Bajpayee, Richa Chadha, Nawazuddin Siddiqui, Tigmanshu Dhulia. A clash between Sultan and Shahid Khan leads to the expulsion of Khan from Wasseypur, and ignites a deadly blood feud spanning three generations.www.imdb.com
Bunu izledin mi ?
Les Tombales1999 ‧ Savaş/Dram ‧ 3 saat 1 dakika
Çok uzun maksimum 2 buçuk saatlik filmlerle bekliyoruz seni.
Harbiden 2 saatlik bir şey falan söyledin sandım gidip araştırıyordum. Mizah şov yapıyormuşsun. Les Choristes'e bakardım belki ama müzikal-drammış. Yok istemez.Les Tombales
Christophe Barratier'in 2002 tarihli kısa metrajlı filmi. Yine kendisinin ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Les Choristes'in dvd'sinde de yer alıyor. Film bir grup arkadaşın üye oldukları kulüpte kadınlar ile ilgili sohbete başlamasıyla oldukça ilginç bir hale geliyor. Lambert Wilson'ın canlandırdığı karakterin kendisiyle ilgili anlattığı hikaye 10 dk içinde insana büyük bir şok yaratıyor.
Sanırım kastettiğin böyle bir film ?