The Martian
Yorum:
Filmi izlemeden önce kitabını zaten okumuş olmama sevindim. Filmi de gayet tatmin etti beni. Kitapta, sondaki Iron Man olayını okuyamadığım için hafif bir içimde kalmıştı o. Filmde görmeyi beklemiyordum. Gerçekten de iyi olmuş. Film 2 saat 20 dakikaydı sanırım, bu yüzden kitapta geçen bazı şeyleri yansıtamamışlar filme, özellikle hidrazini kullanarak su yaptığı yerler, tarlasını oluştururken çektiği zahmetler falan çok üstünde durulmamış filmde. Ben kitapta oraları okurken gerçekten de zevk almıştım. Watney'in yaşadıkları biraz daha ayrıntılı verilebilirmiş sadece. Onun dışında filmi beğendim. Kitaba bağımlı olarak birkaç yer değiştirilmiş de olsa genel kurgunun işleyişinde hiçbir problem göremedim. Ve Watney'in kitaptaki aşırı "kimyasal" konuşmaları filmi izlerken kendini arattı. Filme oldukça etkili aktarılmış yerler de çoğunluktaydı yine de.
İyiydi iyi.
Kısaca, izlememiş, okumamış olanlar bence önce kitabını okuyup ondan sonra izlesinler. Pişman olmazlar.
Filme puanım, 7/10.
İyiydi iyi.
Kısaca, izlememiş, okumamış olanlar bence önce kitabını okuyup ondan sonra izlesinler. Pişman olmazlar.
Filme puanım, 7/10.