Pandorum
Resident Evil filminin yapımcılarından bir bilimkurgu filmi. İki uzay istasyonu görevlisi uyandıklarında dehşete düşerler, uyandıkları istasyon terkedilmiş durumdadır ve kendileri hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Görevleri, ne kadar uyudukları ve nerede oldukları hakkında da hiç bir ipuçları yoktur. İstasyonu araştırdıklarında yalnız olmadıklarını öğrenirler ve çok daha ürkütücü olaylar kendilerini beklemektedir. Geminin içerisinde derin ve korkunç gerçekler ortaya çıkacaktır. Yavaş yavaş ölümcül sırlar açıklanacaktır. Tüm sorular cevap bulacak: Bunlar kim? Görevleri nedir?
Bi kaç saat önce "NASA Dönüm noktası: Dünya'nın ikizi bulundu" adlı bi haber gördüm. Haliyle hemen okudum. Sonrasında bunu konu alan bi filmin yapılmış olduğunu öğrendim. Fşlm haber de adı geçen ve dünyaya benzer gezegen bulması için uzaya gönderilmiş olan keppler teleskobunun akabinde keppler teleskobu üzerine yapılmış. Hikayesinin şimdi gerçekleşme ihtimali kuvvetlenmiş durumda.
Filme gelirsem; film bilim kurgu ve gerilim açısında tatmin edici. Senaryo, kurgu ve filmin sonunda ki süpriz (aslında çok da beklenmedik değildi) güzeldi. Zaman kavramı ve olayların gelişimi çok hızlı olsa da izlemeye değer bi film. 10/7 veririm bu filme...