Teşekkür ederim sayfa için.
Şimdi gelelim konumuza;
Senin attığın sahnede, Law yonkouların güç seviyesini Luffy'ye anlatmak için Beyazsakal'ı kullanıyor. Bu hem Luffy'nin Beyazsakal'ı az çok tanımasından, gücünü bilmesinden, hem de Beyazsakal'ın onlardan güçlü olmasından kaynaklanıyor. Ben o cümleden bunu anlıyorum. Ayrıca, bu durum 4 imparator olmasından kaynaklanıyor. Yani güç dengeleri. Tüm adalar en güçlü adamda toplanırsa dengeler bozulur. Diyelim Beyazsakal bölgesine saldıran Big Mom'la savaşmaya gidiyor, o arada da başka bir bölgeye Kaido saldırıyor, ne olacak? İkisini birden nasıl tutacak? Böyle böyle bir denge oturuyor zamanla.
Beyazsakal mevzusu bir yana, mevcut yonkouların Roger'den güçlü olmalarına ihtimal vermiyorum. Kolay mı öyle Roger'i geçmek? Ayrıca böyle bir güç mevcutsa, Oda bunu neden belirtmedi? Neden sadece Beyazsakal'ı diğerlerinden ayırmak için ''Roger'la denk dövüşebilen tek adam'' dedi? Neden Sengoku ''tüm dünyayı yok edebilecek güç'' dedi? Neden Big Mom için dünyanın en güçlü kadını denmedi? Çünkü kadın-erkek ayrımı yok. ''Dünyanın en güçlü adamı'' demek, dünyanın en güçlüsü demek. En azından One Piece için bu böyle. Ayrıca Beyazsakal ''Korsanlara göre
One Piece'i bulmaya en yakın kişidir.'' -One Piece Wiki. Beyazsakal hayatteyken kralın kendisi olduğu gözümüze gözümüze sokuldu. Daha ne olması gerekiyor? Kaido'nun tüm övgüleri Beyazsakal öldükten sonra. Hem Kaido Beyazsakal'dan güçlüyse, dünyanın en güçlü adamı ünvanının ne anlamı kalıyor? Herkes, seri sonunda Luffy Roger'i geçer mi denk mi olur falan diye tartışırken, sen herkese Roger'ı geçirtmişsin.
Şimdi Luffy g5 açıp Big Mom'ı indirse, Roger'ı geçmiş mi olacak şimdiden? Ve Oda bize bundan bahsetmeyecek, açıkça belli etmeyecek?
Bu konuyla bu kadar uğraştığıma inanamıyorum. Serinin en açık dengelerinden bahsediyoruz.