Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.9%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 33.1%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 46 39.0%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 11.0%

• Kullanılan toplam oy
    118
Konu hakkında öyle derin düşüncelerim ve tartışmaya yönelik arka planım yok ama kendi fikrimi de yazayım ben.
Hayır kapsamaz dedim çünkü aklıma ilk olarak iftira geldi. Bile isteye birisine asılsız iftiralar atmayı ifade özgürlüğünün arkasına sığınarak yapmak bence çok alçakça ve her yönden yaptırımları olması gereken bir şey.
İkinici olarak insan öldüren ve terör saçan örgütlere bağlı "basın kuruluşları" yada onların güzellemesine yapanlara da ifade özgürlüğü diyerek izin verilmemesi gerekiyor.
İfade özgürlüğü çatısı altına alınabilecek kısım bence doğrudan yada dolaylı olarak fiziksel hasara yol açmayacak hassasiyetlere saldırı kısmı.

foruma bir bakayım dedim. dtw ile flu tv arasında yaşanan olaydan sonra konu aklıma geldi. abi böyle bir video yapılıyor videoya konu olan şahıs sıkıntı yok sonuna kadar ifade özgürlüğü diyor sonra videoyu zaten izlemedim diyor. abi çocuğun olduğunu düşün okulda arkadaşları çocuğuna sorsa oda gelip sana sorsa baba senle dalga geçiyorlar diye nasıl açıklayacaksın bu durumu nasıl izah edeceksin ifade özgürlüğümü diyeceksin yüzbinlerce kişi sana yapılan ağır hakaret küfür dolu videoyu izledi. hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor adam anlamadım valla ben mi çok hassasım yoksa bilemedim.

konuyu bilmeyenler için: dtw ilker canikligil gözaltına alınınca flu tv'ye ziyarete gitmişler sanırım habersiz sonra iddia edilene göre içeri alınmamışlar mustafa tarafından daha sonradan da dtw böyle bir video çekmiş dediler ancak mustafa sonradan durumun böyle olmadığını falan söyledi de tam olarak son durumu bilmiyorum.

Bu konularda yeterli bilgi ve eğitim düzeyim olmadığı için kendimin yaptığımın ifade başkasına zarar veriyorsa yani onun özgürlüğüne zarar veriyorsa hangi yönden baktığına göre değişir bence belli sınırları olmalı diyorum.

Kapsamaz. Kapsar diyenler teröristlerin bombalı eylemlerini de onaylıyordur o zaman. Her, bütün kavramları çok geniş kavramlar, ona göre cevap vermek lazım. Pek çok eylemi kapsayabilir ama her eylemi kapsamaz, özellikle insanların özgürlüklerini kısıtlayan eylemleri.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 7, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık