Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Durmadan peşinde gezip durmadan küfür ediyorsa bu senin sosyal yaşamını etkileyen/engelleyen bir durumdur ve tacizdir.
Ben bu konuya tamamen yarar/zarar ilkesi üzerinden yaklaşıyorum.

Bu yüzden normal şartlarda diye bir ifade ekledim oraya zaten. Herkesin ruhsal durumu aynı düzeyde değil ve tepkiler çok farklı olabilir. Eğer edilen hakaret ruhsal durumunu olumsuz olarak etkiliyorsa bu kolaylıkla kanıtlanabilir ve hakaret eden de ceza alabilir.
Ama hakaret edildi diye fiziksel şiddet uygulamak, kendi adaletini uygulamaktır ki bu bir toplum için en kabul edilemez şeylerden biridir.
yavrum sen şimdi ikinci bi konuyu neden gündeme getirdin, aynı anda birden fazla konu olunca işlem gücü...

kişisel alan önümüzdeki ayın konusu olsun

İfade özgürlüğünün engellemesi/kısıtlanması; doğrunun ve yanlışın asla öğrenilemeyeceği, gücü elinde tutan iktidar sahiplerinin kendi dogmalarını halka dayatması ve bunun sonucunda da tektip insanları oluşması demektir. Bir fikir ne kadar yanlış olursa olsun daha iyi kavranılması ve doğrunun daha iyi anlaşılabilir olması için ifade edilmelidir. Tartışılan fikirler yeni fikirleri, o yeni fikirler de ileride karşılacağımız yeni sorunlara çözüm olabilir.Asla tartışılmayan, kabul edilmesi zorunlu düşünceler mevcut sorunlarımıza çözüm olmaktan öteye gidemez. Tektip profilden uzak, gelişen toplum olmamız için öncellikle gerekli bir şey.

İfade özgürlü sınırsız diyenler olarak çoğumuzun "negatif özgürlükten" bahsettiğini düşünmüyorum. Taciz, şiddeti teşvik edici ırkçı/cinsiyetçi fikirlere caza yaptırımı olması gerekiyor. Buradak nüans bireyin özgürlük alanına girilmesi ve sonucunda onun zarar görmesi. Son depremde yaşadığımız bazı olaylar gibi. Şiddeti teşvik etmediği sürece de her ne kadar aykırı, ırkçı olsa da fikirler söylenmeli.

Sizin dediğiniz buraya kadar gidiyor işte. Şimdi niye tacize girer diyorsun. İlla sürekli mi yapması lazım?
Sayın forumdaşım, burada sürekli olarak bir insanın takip edilmesi ve sürekli olarak hakaret edilmesi söz konusu. Sürekli olarak. Bu senin yaşamını etkiler, ruh halini bozar, kendini tehlikede hissedersin, sosyal yaşamını etkiler, işini etkiler. Sürekli olarak biri peşinde ve sana hakaretler ediyor. Bu tek seferlik hakaretle aynı şey mi?

Hayır taciz. Sen birini sürekli takip edip sövüyorsan bunun adı tacizdir ve suçtur.
Bunun farkını anlamak cidden bu kadar zor mu acaba

Sayın forumdaşım, burada sürekli olarak bir insanın takip edilmesi ve sürekli olarak hakaret edilmesi söz konusu. Sürekli olarak. Bu senin yaşamını etkiler, ruh halini bozar, kendini tehlikede hissedersin, sosyal yaşamını etkiler, işini etkiler. Sürekli olarak biri peşinde ve sana hakaretler ediyor. Bu tek seferlik hakaretle aynı şey mi?

Bunun farkını anlamak cidden bu kadar zor mu acaba
Ya sen nerden bileceksin bu adamın psikolojisi ruh hali bir kerede de bozulabilir. Diyelim ki bir kereye mahsus sadece ölüm tehdidinde bulundu. Sonuçta eylemi geçmedi. Ama onu öldüreceğini söyledi. Ve bu kişi ondan beri sürekli artık paranoya bağladı. Ben ifade kısmında aklıma bu ihtimallerin hepsi geliyordu. Sadece hakaretler değil yani bu olay. Siz ağzı olan konuşabilir istediğini söyleyebilir diyorsunuz çünkü.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık