Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Bir kişinin şahsiyetine veyahut bireyin dini ırkı değerlerine dayanıyorsa bu kapsam dışı oluyor ifade özgürlüğüne sayamayiz.

Ben sığır eti yememeye razıyım yalnız. Hatta et sektörünü kınıyorum da. Ama dünyada et üretiminde Türkiye ilk 20'de bile değil. Dünyanın en büyük kırmızı et devleri Amerika, Çin vb. yerler. Bunlara takılmayıp sadece Müslümanlar'ın kurban vermelerine hassasiyet gösterenler oluyor. O da ayrı bir olay.:D

Ben kurban olayında da insanların kurbanı da ticari bir duruma dökmeleri hususuyla yine kınadığım eleştirdiğim yönleri oluyor. Hatta çok düşünürüm bu olayı. Ama dinim bunu yapmamı emrettiği için o konuda da hassasiyeti karşıdan beklerim. Yani ortak yol bulunması gerekir. Burada amaç karşıdakinin değerine saldırmak değil kendi inancını yaşamak. Hiçbir Müslüman kurban keserken dur şu Hİnt'linin değerlerine karşı fikrimi en özgür şekilde belirteyim amaçlı yapmıyor bunu. Bu çok önemli bir nokta.

Öbüründe nasıl bir amaç var? Doğrudan başkasının değerine saldırmak var. Kuran yakmanın bu anlamda yukarıdaki örneklerle örtüşür hiçbir yanı yok.
Hııımm, İndo-Pakistani savaşını, gerilimin nasıl tırmandığını araştırmanı öneririm, bu kadar emin konuşma varsayımla.
Kur'an yakmanın etik değerini tartışmıyorum ki Hasan, o adamın kışkırtmak için, kötü niyetle yaptığı zaten belli.
Ayrıca buyur:
Kesinlikle olmuyordur, bak Hindular kutsallarını koruyor, eminim ki müslümanlara karşı Hindularlasındır bu konuda :)

Farkı yok. Öyle bir insanın olabileceğini inkar etmekle, öyle bir insana insan değil demek hemen hemen aynı zaten.
Şimdi sen belli bir grubun ya varlığını inkar ediyor ya da insan olarak görmüyorken, senin çizdiğin sınıra göre mi özgürlüğün sınırı belirlenecek? "Nefsinin esiri olmuş"gruptan birisi de senin hakkında benzer şeyler düşünüp sınırlama istiyorsa bu sınırı kime göre çekeceğiz?
Ben benim çizdiğim sınır demiyorum işte. Her insanda var olduğunu düşündüğüm vicdanın koyduğu sınırdan bahsediyorum.

Hııımm, İndo-Pakistani savaşını, gerilimin nasıl tırmandığını araştırmanı öneririm, bu kadar emin konuşma varsayımla.
Kur'an yakmanın etik değerini tartışmıyorum ki Hasan, o adamın kışkırtmak için, kötü niyetle yaptığı zaten belli.
Ayrıca buyur:
Kesinlikle olmuyordur, bak Hindular kutsallarını koruyor, eminim ki müslümanlara karşı Hindularlasındır bu konuda :)
Bu inatlaşma işte. Bu bahsettiğiniz anlamda ifade özgürlüğnün getirdiği sonuç. Bana katkı yapıyorsun haberin yok.:D

Bu inatlaşma işte. Bu bahsettiğiniz anlamda ifade özgürlüğnün getirdiği sonuç. Bana katkı yapıyorsun haberin yok.:D
Nasıl getirdiği sonuç? Ne zaman ifade özgürlüğü olmuş hindistanda da bu sonucu doğurmuş? Müslümanlara tarihlerinden beri baskı kuruyor hindular, yaşama imkanı bırakmıyorlar. İngilizler çekildiğinden beri ivmeli bir şekilde müslümanları katlediyorlar. Bahsettiğimiz anlamda ifade özgürlüğünün sonucuymuş lol.

Ya Alpamis lafla sözle inciniyorsan ya da senin için kutsal olan şeyler neyse kutsalılarinin kutsallıklarinin azalacağını falan düşünüyorsun bunlar senin kendi kişisel problemlerin.
Ben Güneydoğuluyum. Allah kitap ve feristaha sövmenin normal olduğu coğrafyalardan geliyorum. İnançlı insanlar sinirlenince catira patira birbirlerine dini sövüyorlar. Bunlar bölgesel şeyler.
Sen dediğim gibi lafla sözle incinen bir tipsen al eline palayı gir kitlelerin arasına ne diyeyim
Bir Suriyeli arkadaşım var. Neden çıktı bu savaş diye sordum senden dinlemek istiyorum bir kerede diye, yüksek lisanstan tanışıyoruz çocuk çok düzgün birisi. Hem inşaat mühendisliğini bitirmiş. Hem makina mühendisliği ve yüksek lisans yapıyor. Bana dedi ki askere gidiyorsun Allah'a akıllarına gelebilecek her şekilde sovuyorlar. Oraya gidiyorsun sovuyorlar. Her türlü senin değerli bulduğun şeyler ile dalga geçmeye çalışıyorlar dedi. Bir çok şey daha anlattı hepsini yazmak istemiyorum konuyla alakalı kısmını yazdım sadece. Demek istediğim büyük bir ayrışma var. Başlangıçta ifade özgürlüğü altından yapılan şeyler illa bir yerde patlar.Ayni şekilde belli bir kesime uygulanan baskılarda bir yerde patlar. İran da olduğu gibi. Tek demek istediğim bir gün inşallah hep beraber birbirimize saygı duyarak yaşamayı öğreniriz. Pala ile millete dalmayı değil.

Bunu nasıl bir ahlaki zemine oturtabilirsin peki?
Ahlakın ne olduğuna kadar gider yalnız mesele. Kısaca arkadaş o bana gönlünce sövebilir, ben de onunla bu meseleyi medeni şekilde tartışır yaptığına karşı çıkarım demeye çalışıyor.

Hmm yani yanmış bir Kur'anın küllerinden banyo yapacak kadar densiz olsalar sorun yok mu senin açından? Mesele senin görmense yani?
Evet mesele bizim görmemizde. Kendi özelinde ya da kendi küçük kapalı çevresinde bir kurban olmadığı sürece ne çeşit sapıklık ya da manyaklık yapacağına karışamayız en nihayetinde.

Ahlakın ne olduğuna kadar gider yalnız mesele. Kısaca arkadaş o bana gönlünce sövebilir, ben de onunla bu meseleyi medeni şekilde tartışır yaptığına karşı çıkarım demeye çalışıyor.

Evet mesele bizim görmemizde. Kendi özelinde ya da kendi küçük kapalı çevresinde bir kurban olmadığı sürece ne çeşit sapıklık ya da manyaklık yapacağına karışamayız en nihayetinde.
Bence görmesek de büyük saygısızlık ve terbiyesizlik.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık