Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Şimdi hacı Avrupa ülkeleri "Bu ifade özgürlüğüdür" deyip cezalandırmıyor. Yani bunun ifade özgürlüğüne girmesi dolayısıyla suç olmadığını dile getiriyorlar. Bunu suç olarak gören ülkeler "bu nefret suçudur" diyor ve cezalandırılmasını istiyor. Biz bunu tartışıyoruz.
İfade etmesini engellemiyorlar, sansürlemiyorlar. İfade özgürlüğü dediğimiz şey bu. İfadesi "nefret suçu" ya da "devlet sınırlarının ifşası" gibi suçları içeriyorsa cezasını çeker.

Bkz. Anayasa md. 26/2

Herkes görüşlerini açıklama ve ifade özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, kanaat özgürlüğü ile kamu otoritelerinin müdahalesi ve ülke sınırları söz konusu olmaksızın haber veya fikir alma ve verme özgürlüğünü de içerir.

Örnek verecek olursam: Ben burada herhangi birinize sövebilirim ve sonucuna katlanırım. Benim mesajım denetimden geçmiyor, ifade özgürlüğü budur. Mesajım denetimden geçserse, denetim sonucunda mesajım yayınlanmazsa ifade özgürlüğüm kısıtlanmış olur.

Benim birine söven mesajımın denetimsiz yayınlanması, denetlenmiyor olması: İfade özgürlüğü.

Mesajımın denetlenmesi, onaydan geçmesi: İfade özgürlüğümün kısıtlanması.

Arkadaşlar lütfen kimsenin fikirleri ya da düşüncelerine karşı tahrik edici bir tavırla cevap vermeyin. Birine katılmıyor olmanız onun tamamen haksız ya da hatalı olduğu anlamına gelmez. Hele de böyle sınırları belirsiz konularda.

Eylemleri görmek istememekte benim ifade özgürlüğüm.Kendi içinde yapsın.
bakma?
Bunlara sövülmesi seni hiç etkilemiyorsa hiçbir değerin yok demektir. Neyi aşacağız ? Bir takım değerlere sahip olmayı mı ?
soyle ki bu eylemlerin sana somut bi zarari yok. haklarını gasp etmiyor vs.

ayrica aslında deger sahibi olmak demek kutsalına dokunan herkesi tehdit altında tutmak olmamalı bence. benim asilmasi gereken sey dedigim nokta bu. ben hristiyan bir birey olarak ulkemde surekli hedef gosterilirken, incil yakma eylemleri olurken nasıl acı cekmiyorsam aynı sekilde diger deger sahiplerinin de aynı sabri gosterebilmesi iyi olur diyorum. bilmiyorum su an bu konuda fikirlerim bu yonde ileride degisebilir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık