Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Bu ifade özgürlüğü işlerine takılan biri varsa hakaret edecektir ya da aşağılayacaktır kılıf arıyordur. Derdini adam akıllı anlatana kolay kolay bişey olmaz

soyle ki bu eylemlerin sana somut bi zarari yok. haklarını gasp etmiyor vs.
Zararı sadece fiziksel üzerinden değerlendiremezsin.
ayrica aslında deger sahibi olmak demek kutsalına dokunan herkesi tehdit altında tutmak olmamalı bence.
benim asilmasi gereken sey dedigim nokta bu. ben hristiyan bir birey olarak ulkemde surekli hedef gosterilirken, incil yakma eylemleri olurken nasıl acı cekmiyorsam aynı sekilde diger deger sahiplerinin de aynı sabri gosterebilmesi iyi olur diyorum. bilmiyorum su an bu konuda fikirlerim bu yonde ileride degisebilir.
acı çekmiyorsan neden sabır gösteriyorsun bence ne konuştuğunu bilmiyorsun şuan :S Sen hristiyansan incilin yakılması senin için problem olmalı. Kimse kendi değerleri dışındaki her şeye dil uzatma hakkına sahip değil aslında sahip de sonuçlarına da ağlamayacak. Her şeyin yeri ortamı zamanı var. Ben Dinsiz bir adamım, eğer camiye gidip Allaha küfür edersem dayak yedikten sonra da ağlamayacam olay bu kadar basit

Ya Alpamis lafla sözle inciniyorsan ya da senin için kutsal olan şeyler neyse kutsalılarinin kutsallıklarinin azalacağını falan düşünüyorsun bunlar senin kendi kişisel problemlerin.
Ben Güneydoğuluyum. Allah kitap ve feristaha sövmenin normal olduğu coğrafyalardan geliyorum. İnançlı insanlar sinirlenince catira patira birbirlerine dini sövüyorlar. Bunlar bölgesel şeyler.
Sen dediğim gibi lafla sözle incinen bir tipsen al eline palayı gir kitlelerin arasına ne diyeyim
Hem duyarlı olalım diyorsunuz hem duyarsız olalım diyorsunuz. Hem birilerinin ifade özgürlüğüne karşı duyarlı olalım diyorsunuz hem de kötü sözlere karşı duyarsız olalım diyorsunuz. Yani benim nezdimde fiziksel şiddet ile sözlü şiddet arasında çok fark yok. Hatta birisi fiziksel şiddetinde genelde sebebi oluyor. Tahrik diye bir kavram var. İnsanlar değerler sahip varlıklar. Siz değeriniz olmasın bunlara duyarsız olun diyorsunuz. Öyle bir dünya yok. Sen buna duyarsızlaştın diye başkaları da buna duyarsız olmak zorunda değil.

Hatta bunu aşılması gereken bir şey olarak görmek de komik.

Asıl aşılması gereken kendini böyle ifade etmektir. Kendini ifade edemeyen böyle yollara küfüre başvurur. Kendini ifade edemeyen gider Kuran yakar.

Bu arada çok büyük bir çıkarım olacaksa eğer "x" bir kişi tüm değerlerimi aşağılayabilir. Kendisi tıkandığı zaman ise ben devreye girer yardım ederim. Bunun gibi ufak bireysel konular hiç sorun değil. Ama genel kitle ele alındığı zaman bir kısıtlama şart sanırım.

Boss kesiyordum kardeşim:mincika:

Sınırları çizme işini birilerinin kucağına bıraktığınızda sınırı kıçınızın dibine kadar çekmemeleri için dua etmelisiniz:hhh:
Sınırsız ifade özgürlüğünü birilerinin kucağına bıraktığımızda da malum yere gelip orada özgürlüğünü kullanmak kılıfıyla bir haltlar çeviriyor olmasalar sorun yok be reis

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık