Hisoka artık hepsinin karşısına beklenmediği zamanda çıkacatır. Hisoka ya yine Chrollo'ya kaybeder ya da son bir kaç tane kalınca hikaye gereği vazgeçer hedefinden. Bir başka güçlünün peşinden gidip de telef olabilir. Ama kesinlikle bir kaç örümceği daha götürür diye düşünüyorum.
Netero'ya Kara Kıtada'ki hayattaka kalma mücadelesi belirli bir güç katmış ancak o aradığı kadar değil. Aradığı zor bela yeneceği veya yenileceği bir rakipmiş ama bulamamış. Onu da Meruem'de buldu. Hem yendi hem yenildi : ))
Kara Kıta'da uyanmış görmediğimiz ekstra gücü olduğunu düşünmüyorum. Sadece yaşlılığı vardı. Onun dışında varını yoğunu ortaya koydu ama yetmedi.
Netero'nunki Koşul/Yemin midir bilmiyorum. Ama Kurapika'nın biraz uç örnek. Ölümünü ortaya koymuş ve belirli bir hedefi var. Ancak örümcekler ölse bile kullanamayacağı tek özelliği Zetsuya zorlama olacak.
Koşul yapıldığında ciddi bir dezavantajı oluyor. Kurapikanın Ölüm yemini dışında, dolaylı olarak gücünü kullandıkça ölecek zaten. Shalnark'ın kendini batırıp geici güçlenmesi de koşuldu bana göre. SOnrasında bir kaç gün çok ağrısı oluyordu sanırım. Feitan'ın da aynı şekilde bir dezavantajı vardır diye düşünüyorum.
Gon'un aldığı geçici power-up'ın dezavantajını da gördük. Netero'nun pek öyle değil kendi çabası ile elde edilmiş bir güç gibiydi. Bir koşul-yemin olmayabilir.