Üzerinde örümcek dövmesi olan hiçbir canlı Kurapika'yı yenemez bana göre, arkadaşa o açıdan katılıyorum. Hız, güç, dayanıklılık, aşırı hızlı iyileşme yeteneği, üstün zeka, 6 yolda ustalık... Hakikaten God mod açıyor orada Kurapika ve zincirleri doladığı anda karşı tarafın nenini zetsuya çekip olayı bitiriyor. Yani Netero'ya yahut Meruem'e örümcek dövmesi yapıştırın, Uvogin'den farkı kalmaz o dövüşün, benim gördüğüm bu. Sonuçta Kurapika dediğiniz adam, Knov gibi zayıf iradeli değil, Morel gibi nen fakiri de değil.
Diğer hususta HxH, klasik şonen macera serisidir. Her arc daha güçlü gruplar, karakterler tanıtılır, macera daha da zorlaşır. İlk bölümlerde avcı sınavında görev yapan avcılar çok güçlü gösterilmişti misal, Hisoka'nın oyuncak sepetinde de varlar keza. Sonra Zoldyck'ler ve sınama kapısı gösterildi, gökdelen dövüşlerinde kat malikleri müthiş övüldü, Yorknew'de örümcekler övüldü, Tamah Adası'nda Razor övüldü, Karınca arcta karıncaların geçirdiği evrim övüldü, post karınca arcta Alluka'nın gücü övüldü vs vs. Gittikçe daha da güç artışı söz konusu işte karakterlerde. Bu yüzden Netero'dan daha güçlü insanlar da çıkar ilerde, ben kat maliklerinden bekliyorum şahsen. Ha ne olur, eğer Toriko'daki gibi İnsan Dünyası - Gurme Dünyası ayrımı varsa Gurme Dünyasında yaşıyorlardır.