Pas geçiyorum bu soruyu. Sonra depresif diyiler.Yabancı. Özelleştirmek gerekirse Rus edebiyatı hatta.
Yaşantın iyiye mi gidiyor, kötüye mi?
Prag veya Tel Aviv. Ekseliyetle Tel Aviv.Pas geçiyorum bu soruyu. Sonra depresif diyiler.
Ev, düzgün bir iş ve maaş sağlansa, hangi ülkeye taşınmayı isterdin? (Cevap kesin ya orta avrupa ya iskandinavya. Belki de Japonya.)
Onu özel yapan bir şey yok.Roronoa Zoro'yu bu kadar özel yapan nedir?
İkisini de okumadım. Yapabileceğim tek şey ön yargıyla yaklaşmak olur. Uzaktan bakınca Joyce abartılmış gibi geliyor. Proust da ortalama biri gibi. İlla birini seçeceksem Proust derdim.Prag veya Tel Aviv. Ekseliyetle Tel Aviv.
James Joyce mu, Marcel Proust mu?
Sanatçı dediğin en nihayetinde insandır. İstediğini söylemekte özgürdür. Politika da bu özgürlüğe dahildir. Ancak sonuçlarına katlanırken çıkıp da "bana iş vermiyorlar" diye ağlamamalıdır. Ben politika konuşsam anca 3, 5 kişi duyar ama sanatçı konuşursa milyonlar duyar. Eee bunun da bir bedeli olur. Eğer iktidar yanlısıysa onun da gelecekte, iktidar değişince, bir bedeli olur o da ona katlanır. (Bedel ödetilmesini tasvip etmiyorum ama olacak olan bu.)Onu özel yapan bir şey yok.
İkisini de okumadım. Yapabileceğim tek şey ön yargıyla yaklaşmak olur. Uzaktan bakınca Joyce abartılmış gibi geliyor. Proust da ortalama biri gibi. İlla birini seçeceksem Proust derdim.
Sanatçıların politik görüşlerde bulunması mı yoksa kendi işine bakması mı makbuldür?
Hayır.Sanatçı dediğin en nihayetinde insandır. İstediğini söylemekte özgürdür. Politika da bu özgürlüğe dahildir. Ancak sonuçlarına katlanırken çıkıp da "bana iş vermiyorlar" diye ağlamamalıdır. Ben politika konuşsam anca 3, 5 kişi duyar ama sanatçı konuşursa milyonlar duyar. Eee bunun da bir bedeli olur. Eğer iktidar yanlısıysa onun da gelecekte, iktidar değişince, bir bedeli olur o da ona katlanır. (Bedel ödetilmesini tasvip etmiyorum ama olacak olan bu.)
Aspor'daki Son Sayfa programını hiç izledin mi?
Bilmiyorum reis bende bu sorunun cevabını arıyorum .sYolun cefasını çekmek için yaya giderdim. İlla bi araç gerekiyorsa elektrik destekli bi bisiklet fena olmaz, efil efil giderdim yani.
Bugüne kadar zevk alarak yaptığın herşey artık tat vermiyor, sence bu değişimin mi yoksa gelişimin mi tanımıdır?