Bildiğin durum serinin ilk yarısında. Sanji ve Zoro örnekleri alakasız, hem diyorsun ki ''Kaç bölüm öncesinin panellerini değerlendiriyorsun'' hem de serinin başları sayılabilecek dönemde işlenmiş, serinin dinamiklerinin şimdi ki gibi olmayacağı belli olan zamanlarda ki karakterler için ''Gücünü biliyoruz rakip olabilirler mi?'' diyorsun. Zoro ve Sanji dediğin kişiler bu adamların yarısı kadar aksiyona girmemiştir, belki Luffy de bile şuan öyle güçten ayrı tutuyorum. Lafta bu seride ''Dövüşlere girerek güçleniyorsun'' ama lafta...
Moria Kaido ile kapışıyor, adamları öldürülüyor, kendini salıyor eski zamanlarından uzaklaşıyor sonra Luffy'e yeniliyor. Şimdi bu adam şuan kendini geliştirdi mi geliştirmedi mi? Öyle ki bu adam haki kullanmıyordu yahu. Şimdi sen bu adamın gücünü biliyorsun değil mi?
Sen bu adamın 2 yıl sonrası hiç bir şekilde haki kullanmayacağına inanıyor musun?
Ya da Crocodile ''Eskiden eğlenceli bulduğum Yeni Dünya'ya gidiyorum'' diyen biri. Zamanında WB'ye meydan okumuş yenilmiş, bu adam haki kullanmıyor mu? Nerede kullandılar geçmişte? Yani serinin o zaman dinamikleri farklı, Mangaka'nın kafasında Shichiler, Denizciler ve Yonkou'lar bir denge oluşturabilecek seviyede. Fakat bunu işleyemedi düzgün bu çok net. Yani sen Mihawk ve Hancock diyorsun hala...
Meyve uyanışı olayında bile ''Kral haki'' olayına girildi bu seride. Croc dediğimiz kişi muhtemelen ilk uyanışı gösteren kişi ve bu konuda ilk konuşan kişi. Hal böyleyken bu adamları 2 yıl sonrası bir aksiyonda görmeden ''Hangisi Zoro-Sanji yenebilir'' demek tamamen kişisel yorum olur, ben ''yener'' derim sen ''yenemez'' dersin. Bu tartışma uzar gider boş boş...
Yani şuan ki Luffy'nin saçma yeteneğine kimse rakip olamaz ona bakarsan. ''Olur'' diyen fandır, işine geleni abartır. Öyle ki Belamy gibi saçma olaylar olursa hasar alır bu Luffy, ya da Karasakal tarzında ters yetenekler gelirse anca. Yoksa ''En saçma yetenek'' veya ''güç'' diye adlandırılan birine karşı kimin kazanmasını bekleyebilirsin?