Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Hangi Evren ve Karakterler?

Sildim mesajları.

Narutonun en uç olaylarıyla One Piece evreninin uç noktalarını karşılaştırmak lazım aslında.Ancak öyle anlaşılabilir.

Örneğin Rikudou Sennin'in yapabildikleri ve Roger'ın yada antik silahların yapabildikleri.:rolleyes:

İşte bunları tam olarak bilmiyoruz özellikle One Piece için.

EustassKid

Narutodaki karakterler fiziksel olarak daha zayıf(dayanıklı değil-raikageyi çıkartın-,fiziksel gücü fazla değil),fakat genjutsuyla ve göz teknikleriyle(susanoo,rinengan,ameterasu) öne çıkıyor.Birde düşünsenize Kisame bi su içine alsa herkesi yarısı ölüp gider One piecenin .d.Edo tensei denilen lanet olay var birde...
Kısacası birisi strci diğeri ise intçi ikiside güçlü fakat kim kazanır ayırt edemiyiceğim.
Dipnot=Ridokou farkından oyun Narutoya gidicek gibi gözüküyor..

Bleach serisinin özü, hızla alakalı. Yapılan atakların yıkıcılığı da hızlı olmalarından kaynaklanıyor ama Bleach, Naruto kadar yıkıcı gelmiyor bana. Aizen'in yancısı eleman da tek kılıç darbesiyle tüm binaları ikiye ayırıyordu ama bir ona bakıyorum bir Madara'nın Perfect Susano'o'suna. Arada Naruto lehine fark var. Ama bence Dragon Ball'dan sonra en yıkıcı shounen seri Toriko'dur. Zaten şu anda Shounen Jump'ın 3. serisi konumunda bulunuyor. Bleach'in pabucunu dama attı resmen.
Hız önemli ama ışık hızında karakter yok bleachte.Yıkıcılık fiziksel güç olarak Toriko hepsinden öndedir hakikaten.Fakat özel teknikler açısından bleach bulunmaz nimet.Herşeyin hiçliğe karıştığı über bir teknik,boyut atlayan karakterler gördük dahasınıda görebiliriz.Bunu belirtmek istemiştim.

Aizenin o hali neydiki yancısı ne olsun.Aizenin eski hali güçlüydü ama bir Madara bir Whitebeard kesinlikle değildi.En tepelerde değildi yani.Aizenin asıl gücü keskin zekasıydı.

OP evreni, Naruto'nun yanında 0-6 yaş grubuna hitap ediyor gibi durur, arada o kadar büyük bir ciddiyet farkı var yani. :/

Üye silindi 1004

Naruto`nun karakterlerinin tamamı emo, hepsi ortalıkta "çok acı çektik, babam annemi kesti sonra gidip bakkal amcayı bıçakladı, sonra dükkanı ateşe verdi, ardından geldi beni kemerle öldüresiye dövdü ühü ühü hala acı çekiyoruz. O yüzden köyümü yok edip, acılara bir son vereceğim" modunda adamlarla dolu. Tam bir karamsarlık, kendini koymuşluk, her daim umutsuzluk.

One Piece`de de neredeyse herkes acı çekmiş ama, herkes her şeye garip bir umut ve mutluluk içinde, herkes hala "umudum var, umudum var" kafasını yaşıyor. Zaten One Piece, umudu olmayanın yaşamasına izin verilmiyor (Ace,WB). Umut, One Piece`in ekmeği. O yüzden One Piece`in karakterleri her açıdan daha üstün. 0-6 yaş gibi duruyor ama, insan izleyince "BENİM DE UMUDUM VAR LAN!!!" diyor.

One Piece evreninde ne ararsan var yani aramadığın şeylerde çıkıyor zaten ama Narutonun konusu Ninjalık üzerine gayet geniş bir konu aslında mangaka kendi sınırlandırmış olabilir ya da aklında ki olay bu kadardır.

Naruto serisinin dramı, OP ile kıyaslanamayacak boyuttadır. OP okurken bir yığın ağlaşmalar, kaçışmalar, oagh korsanlar köyü bastı hepimizi kesecekleşmeler okuyoruz ama insan okurken he he öyle deyip gülesi geliyor, zaten 3-5 bölüm sonra Luffy Sempai tarafından köy kurtarılınca zaiyat durumuna bir bakıyoruz ki ne görelim, bırakın ağlaşan köylüleri villain bile ölmemiş. Tam gaz bir sonraki adaya geçiyoruz. Ama Naruto asla böyle değildir, emo denilen insanların savaşlar olmasın mantığıyla yaklaşmaları bile insanı ürpertir, Nagato'nun, Jiraiya'nın, Itachi'nin bir alt metni vardır, ölümleri ah ulan dedirtir.

narutodaki yıkıcı güç daha fazla, one piece'in kendisine has bir havası var. Havadan alabileceğin tek power up şeytan meyvesi ama narutoda en uçtaki adamla oturup muhabbet ederek güçlenebiliyorsun.
madem çıkış noktası luffy vs naruto oradan örnek vereyim bende
narutonun en dandik bijuudamasına G3+B.haki+fuusen bile %30 ihtimalle dayanır %70 dayanmaz. Ama gel gör ki H.haki denen meret kyuubinin gücünü bastırabilir şaringan gibi.
Yani narutonun olayı sona da gelmesi sebebiyle daha bir belli. Ama one piece'in ucu açık.

Reiper haklı birkaç kişi öldürse her arc en azından, seri çok daha iyi olur.

Güç, yıkıcılık konusunda açıkçası Naruto, One Piece ezer desem yanlış olmaz, en azından şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla böyle söyleyebilirim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık