Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Hangi Evren ve Karakterler?

Unknown

BAA'da Arlong'un lafı edildi mi hiç, hatırlayamadım nedense. Yani o son sahnede Arlong ölmüş olsa, Jinbei Ace'in mirasını ve Luffy'nin kişiliğini, Arlong'un ne çeşit bir arsız olduğunu gözetmeksizin düşman mı olacaktı Luffy'e, hiç sanmıyorum.

Derinlik değil, ciddiyet katacak seriye. :/
Sadece durdurduğu için Jinbei Lufyy nin Hordy ile savaşmasını yasakladı..Eğer öldürseydi işler kesinlikle daha zor bir hal alırdı.

Açıkcası benim için farketmiyor öldüklerinde karakterleri yine görmeyeceğiz sadece gözleri beyazlamış yerde yatıcaklar.Bir daha da adları anılmayacak.Ama Luffy nin düşmanları öldürmeyip o düşmanların ileride daha gelişmiş farklı bir şekilde karşımıza çıkması beni daha çok etkiliyor.Evrenin bir şekilde yaşadığını hissediyorsun..Luffy ilerlerken arkadaki karakterler yok olup gitmiyor ufakda olsa onlarda değişim geçiriyor.

Ayrıca bu adamlar gerçektende tedavi edilemez yaralar açmadı ki Luffy..Tedavi edilemez yaralar belli şeyler Kafanı kopması,böğründen lav geçmesi gibi şeyler.Eğer Luffy de böyle ölümcül yaralar bıraksa öldürmese bak o zamanda laf söylerim.Luffy dayağı 6 ay hastanade bıracak şekilde oluyor..

saf güç; ateş su toprak tahta falan değil, dağları delen kuleleri yıkan yere bastın mı yer titreten saf güç:a: ilk açıldığında demişim şimdide dicem perfect susanoo dağı kesti en güçlü saldırıydı o ara, mihawkı garpı geçtim dağlarla antrenman yapan tipleri:ehe: iki yıl önceki yeni yetmeler bile dağları yıkıp kesiyo:gamyon:
Adamlar meteor üstüne meteor indiriyor, bir bakışıyla seni kabir azabına sokuyor, ölümsüz oluyor, ölüyü diriltiyor, tek vuruşta şehri yok ediyor, ay yaratıyor, yıldırım, ateş, su, yağ, toprak, magma vs büküyor vs vs. OP'daki en imba karakterler bile Naruto'daki çoğu karaktere rakip olamaz güç konusunda. :D

saf güç; ateş su toprak tahta falan değil, dağları delen kuleleri yıkan yere bastın mı yer titreten saf güç:a: ilk açıldığında demişim şimdide dicem perfect susanoo dağı kesti en güçlü saldırıydı o ara, mihawkı garpı geçtim dağlarla antrenman yapan tipleri:ehe: iki yıl önceki yeni yetmeler bile dağları yıkıp kesiyo:gamyon:
Yıkıcılık dağ yıkıp, kesmek olarak değerlendirilmemeli. Madara'nın indirdiği meteor Fujitora'nın indirdiğinin 50 katı neredeyse. Naruto'daki jutsular, One Piece'teki meyvelerden daha avantajlı, kullanışlı ve çeşitli. Fiziksel güç olarak belki One Piece daha üstün olabilir ama yeteneklere göre Naruto daha ağır basıyor.

Üye silindi 1004

Arkadaşlar yapmayın etmeyin ya. One Piece işlediği konularla bile başlı başına efsane. Sınıf farkı, kölecilik, nükleer silahlar, işkence, ırkçılık, devletlerin desteklediği global silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, derin devletler, operasyonları gizli tutulan ajanlar ve sınırsız öldürme yetkileri, bilim adı altında insanlara ve hayvanlara yapılan acımasız deneyler (kaç anime/manga da var böyle derinlik Allah aşkına). Kocaman bir evren var, anime/manga suluğunu çıkarsan sonra oturup yazsan roman olur. Naruto`yu roman yapsan "Naruto Sakura`yı düşlüyor, Sakura Sasuke`yi düşlüyor, Sasuke tüm köyün erkeklerini düşlüyor ama, ilginçtir Naruto`da da Sakura`dan yüz bulamadığı zamanlar Sasuke`yi düşlüyor" olurdu.

One Piece evrenindeki logia faktörü ve Naruto evrenindeki genjutsu faktörü karşı evrene büyük oranda ters gelir. Her iki evdende de bunun çözümü yok.

Mesela Sasuke gelir herkese tek atar genjutsu ile. Tabii genjutsu şeytan meyvelileri etkilemeyebilir Bee olayındaki gibi bir şey olabilir. Meyvede bir ruh sonuçta.

Logia'ya karşı ne yapar Naruto evreni bilemedim.

Güç ve yıkıcılık olarak kıyas yapılmasını istemiş bana göre konuyu açan arkadaş bende ona göre yorum yapacağım. Konu açıldığında Naruto demiştim hala fikrim değişmedi. Fiziksel yetenekler konusunda Op evrenindeki karakterler ne kadar tokat manyağı yapsada Naruto karakterlerini justsular, mühürler ve göz teknikleri çok etkili Naruto'da. Çok acayip güçler var ölümsüz olma meteor indirme rakibi komalık edecek genjutsular falan daha tehlikeli duruyor. Hani Roger, Garp, Wb kıvamında adamlar yıkıcı güçleri ve hakileri ile gelecek saldırıları engelleser ki Naruto'da ki en baba teknikleri karşılayacak çapta olduklarını düşünüyorum, iş bi genjutsuya bakıyor. Çok şaçma genjutsu teknikleri var aşırı güçlüler bunlara yapacak birşey yok açıkcası. Onu da bir şekilde atlatırlarsa zaten Roger gider RS'yi döver anana sahip çık der

Arkadaşlar yapmayın etmeyin ya. One Piece işlediği konularla bile başlı başına efsane. Sınıf farkı, kölecilik, nükleer silahlar, işkence, ırkçılık, devletlerin desteklediği global silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, derin devletler, bilim adı altında insanlara ve hayvanlara yapılan acımasız deneyler (kaç anime/manga da var böyle derinlik Allah aşkına). Kocaman bir evren var, anime/manga suluğunu çıkarsan sonra oturup yazsan roman olur. Naruto`yu roman yapsan "Naruto Sakura`yı düşlüyor, Sakura Sasuke`yi düşlüyor, Sasuke tüm köyün erkeklerini düşlüyor ama, ilginçtir Naruto`da da Sakura`dan yüz bulamadığı zamanlar Sasuke`yi düşlüyor" olurdu.
Naruto'yu roman yapsan, mangasına göre çok daha etkileyici olur. Aşk, ihtiras, ihanet, arada kalmaya zorlanmış hayatlar, suikastçiler, insan ilişkileri, insan psikolojisi diye akar gider. Karakterlerdeki psikolojik değişimi çok iyi gösteren bir seri Naruto, değindiğin kadar basit değil. Basit olan One Piece karakterleridir. Mangakanın çizdiği tüm karakterler her yaş grubunda aynıdır, hiç değişmez. One Piece'in ve Naruto'nun konuları bu açıdan farklı, birisi tarihimizde yaşanan şeyleri anlatıyor [neredeyse her şeyi olduğu gibi kopyalıyor] diğeri insan psikolojisi üzerine eğiliyor. Narutodaki küçük gördüğün şeyler ise her seride olan şonen unsurlardır. Basite indirgersek OP da Naruto kadar basit olur, Hancock'un Luffy'i, Okamaların Sanji'yi kovalaması, Sanji'nin bir ara Okama olması, aslında tüm OP karakterlerinde gay unsurların olması [Roger hariç] vs vs.

Diğer hususta ciddiyet ve derinlik istiyorsan, ulan roman olsa ne okurdum be demek istiyorsan Feng Shen Ji, Berserk, Vinland Saga oku, hem dünyamızı anlatıyor hem insana ciddi anlamda bir şeyler katan seriler.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık