Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Güzellik Göreceli midir?

Güzellik göreceli midir ?

• Kullanılan toplam oy
    197
Bazı insanların güzelliği tartışılamaz bile bence.

Mesela bu kıza kim çirkin diyebilir şimdi :D Böyleleri hariç geri kalan çoğunluğun görünüşleri görecelidir tabiki.
Çirkin değil ama güzel de değil. Normal bir tip. Ben bile estetiği daha güzel yaptıran yüzlerce Koreli gördüm.

Güzellik kısmen görecelidir. Düşüncelerimiz toplumun güzellik normlarına göre belirli bir şablona oturtulmuştur. Bu şablon içinde güzellik-yakışıklılık skalası oynar durur. Yani güzel olanlar ve olmayanlar vardır. Bu olanların ne kadar değişeceği kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler için ufak noktalar güzellik-yakışıklılık konusunda + veya - puan olarak yansıyabilir. Toplum içerisinde hatırı sayılır miktarda insan yüzünde ben olan kadınları çekici bulabilirken ben, bu benleri güzel bulamıyorum. Kimi insan gamzeyi kusur olarak görürken kimi insan bunu güzellik katan bir unsur olarak görüyor.

Evet o fotoğrafta baya makyaj varmış.Makyajsız halini de atayım.Bence makyajsız hali de baya güzel :gamyon:
Ben bu makyaj ön yargisini pek sevmiyorum anlamıyorum da bana gore makyaj sanati cok degerlidir ve kisinin kendiyle barismasina vesile olur. Cunku ancak saf guzelligiyle barisik olan birisi kendine dogru makyaji yapabilir.

Makyaji seviyorum ve hayatımda önemli bir yere sahip. Guzellik konusunda da bu kavrama cok buyuk anlamlar yuklemiyorum ben. Bazısı vasat diyebilir bu elemana ama bence gayet guzel. Belki de benim gözüm cok iyi görmüyor ne diyelim...Ya da benim standardım dusuktur :bilmem:

Ben bu makyaj ön yargisini pek sevmiyorum anlamıyorum da bana gore makyaj sanati cok degerlidir ve kisinin kendiyle barismasina vesile olur. Cunku ancak saf guzelligiyle barisik olan birisi kendine dogru makyaji yapabilir.

Makyaji seviyorum ve hayatımda önemli bir yere sahip. Guzellik konusunda da bu kavrama cok buyuk anlamlar yuklemiyorum ben. Bazısı vasat diyebilir bu elemana ama bence gayet guzel. Belki de benim gözüm cok iyi görmüyor ne diyelim...Ya da benim standardım dusuktur :bilmem:
Fotodaki kız güzel. Çok güzel değil sadece hani saf yüz güzelliğiyle ortalama bir tip dersin. Tabi işin içine ses tonu jest mimikler gülüş bakışlar karakter vs de girince ortalama duran bu kız çok daha güzel biri haline gelebilir. En nihayetinde çirkin denemeyecek kadar düzgün gözüküyor işte. Gerisi kişiden kişiye değişir.

Bence evet. Hatta daha ötesi, güzellik anlıktır. Belli bir zaman, mekan ve şartta güzel gelen başka bir zaman, mekan ve şartta güzel gelmeyebilir.

Burada bana gönderme var sanırım, benim makyaj ön yargım yok. Yaptığı makyajdan asıl yüzünü göremiyoruz dedim sadece. Makyaj yapanlara eleştiride de bulunmadım. Kişinin makyaj yapıp yapmaması kendi tercihidir, beni ilgilendirmez. Ama yüzü makyajlı bir insana güzel demek anlamsız geliyor bana.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık