Pi'nin sonsuz olup olmadığı bilinmiyor diye okumuştum. Pi'nin sonsuz olduğu hakkında makale atar mısın?pi sonsuz olm sen manyak mısın aaaa :S sen buna da kanıt istersin :S git bul 200 sene önce birileri bulmuştur kanıtını tallam
Aha! Kanıtlandı konu klitUkraynalı hanımefendi haklıymış.
Peki herkes demek ne demektir?Sen zaten olaya yanlış girdin kuroashi demiş ki herkese güzel gelen bir sürü insan var. Sen kanıt diyorsun. Ne alaka. Herkes demek dünya üzerinde ki herkes demek değil.
Pi'nin sonsuz olup olmadığı bilinmiyor diye okumuştum. Pi'nin sonsuz olduğu hakkında makale atar mısın?
Pi sayısının sonsuz olduğu bir tahmin değil mi? Pi sayısının sonsuz olmasını bizim diğer ondalıkları keşfedememize mi bağladın? Pi sayısının sonsuz olması bir konsensûs deģil.
Soru felsefi de niye girmeyeyim? :d Benim objektifligim senin algilarin ve dusuncelerine gore falan mi sekilleniyor? Insanin dusunus sistemi bile 1 insanda 1 degisirken kendi dogrularinin benim objektif cevaplarim oldugunu nasil kanitlayacaksin? Konuyu daha okumadim ve herhangi bir iddia da bulunmadim. Ben Gal Gadot'u guzel veya cirkin buldugumu iddia etmedim. Soru sorup cevap bekliyorum sadece bu yani :d
Konudan bağımsız yeniden izleyesim geldi hatta izleyecem.
Bilmiyorsan niye yorum yapıyonDaha fazla soru:
Güzellik var mıdır?
Varsa onu bilebilir miyiz?
Yani dünyada bir şeye "güzel" diyecek insan diye bir şey olmasaydı güzellik diye bir şey olur muydu?
Cevap "olmazdı" ise, biz güzelliği nereden çıkarıyoruz?
Cevap "olurdu" ise neden herkes aynı şeye ağız birliğiyle güzel demiyor?
Güzellik görecelidir diyenlerin en temel dayanak noktası herkesin aynı şeye güzel dememesi.
Ancak bundan "güzellik görecelidir" sonucu çıkmaz, "güzellik yargısı görecelidir" çıkar.
Güzellik göreceli değildir diyenlerin gidip gidip dayandığı nokta da bildiğim kadarıyla Platon'un idelar teorisi.
"Güzellik göreceli midir?" sorusuna benim cevabım, bilmiyorum.