Roger'ın gücü hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Ancak şöyle bir çıkarım mümkün. Ryleigh yaşlı hali ile bir amirali zorlanmadan durdurabiliyor. Yani genç halini düşünürsek rahatlıkla bir amirali alır diyebiliriz. Hatta ikiye zorlar diyebiliriz. Geriye kaldı vice amiral ve diğeri kalsın diyelim. Yani 2 amiral ?
Roger ile Garp'ın denk olduğunu biliyoruz. Nitekim hapishane'de yer alan konuşmasında ikisininde birbirini ölümün kıyasına getirdiğini söylüyorlar. Yani denk savaşıyorlar, buradan böyle bir çıkarım mümkün.
Garp'ın çok güçlü olduğunu ve garp ne zaman harekete geçse sengoku soğuk terler döküyor adam. Marineford savaşında, sakazuki'nin üstüne yürürken sengoku onu durdurunca "Ben durdurmasaydın sakazuki'yi öldürecektim" diyor. Sanki bunu çok kolay yapabileceği bir şeymiş gibi söylüyor. (En azından bana öyle geldi.) Yani Garp yaşlı haliyle bile genç bir amirali kolayca alt edebiliyorsa gençliğinde neler yapmaz.
Roger ile WB'ninde yakın güçlerde olduğunu düşünülüyor. Marineford sırasında ölüm döşeğinde olan bir adamın neler yapabildiğini gördük. Düşünün WB ve Roger güçlerinin zirvesinde nasıl bir kapasiteye sahipti.
Burdan yola çıkarsak Ryleigh ve Roger, 4 amirali alabilme ihtimali var. Ancak amirallerin güçleri hakkında daha fazla şey bilmemiz lazım. Birbirlerini antileyecek türde güçleri varsa amiraller de kazanabilir. Hatta buna bile ihtiyaç duymadan amirallerin kazanma ihtimalleri var. Sakazuki hem güçlü hem de tank gibi adam. WB'den o kadar darbe yediği halde marinefordun sonunda ayakta dikiliyordu...