Aramızdaki farkı göreceğim deyip en güçlü saldırısını yapmayabilir. Bu şekilde düşündüğümüzde Mihawk'ın her şeyi bu kadarmış gibi bir anlam çıkıyor, aramızdaki farkı göreceğim, en güçlü saldırımı yapayım ve her şey bitti. Yani bir kere op evreninin doğasına aykırı bu. Tek bir atak üzerinden her şeyi bu kadarmış diyemeyiz bana göre.
Şöyle anlatayım, op evrenine yeni bir özellik geldi, sıradışı güçlü kılıçlar, sahibini seçen, sehibinin belirli özelliklere sahip olmasını isteyen kılıçlar. Nasıl önceden hakinin tek tip kullanımı vardı, şimdi tonla farklı kullanım şekli ortaya çıktı. Kılıçlar için de bir benzerinin geçerli olacağını düşünüyorum. Oda'nın bu kılıç konusuna farklı bir bakış açısı kazandırmak istediği aşikar, onun için en iyi on iki kılıçtan çok daha farklı özellikler görebiliriz, bu bakımdan Mihawk şu an için farklı bir seviyededir diyebiliyorum.
[/QUOTE]
@Siyah Ateş
Hayır neden sınırı o kadar olsun? Mihawk'ın slashını Daz da durduruyordu mesela ama sonra adam gelip kesti Daz'ı. Fakat Daz Bones ve diğer saldırıyı durduran Jozu arasında ki farkı anlatmayayım şimdi...
Bu noktada Slash olarak en iyi saldırısı bu olabilir gayet de. Bunun dışında yakın dövüşte belki de doğrudan kılıcı ile daha iyi ataklar yapabilir. Fakat siz olayı öyle bir anlatıyorsunuz ki Mihawk normal ataklarından birini atıp seviye farkına bakmış gibi lanse ediliyor.
Fakat Mangaya bakıyorsun Mihawk WB ile dövüşmeyi kabul ettiğini bizzat söylüyor. Oraya geliyor ve arada ki farkı görmek istiyor. Bu noktada uzun süreli bir dövüşe girse 1v1 dersin ki ''Bu adam normal ataklarını yaptı, seviye arttıra arttıra gidecek'' fakat böyle bir şey de yok. Kendisi dümdüz ''Arada ki farkı görmek istiyorum'' tarzında bir saldırı yapıyor. Bu noktada bu saldırı adamın çok güvendiği, en iyi saldırılarından biri olmalı. Öyle ki iyiyse farkın olmadığını görmesi gerekli, yetersiz ise bahsettiği farkı görmesi gerekli. Bu noktada zaten yaptığı saldırı durduruluyor ve adam da kılıcı kınına sokuyor zaten.
Bunun dışında sadece kılıçlar değil şeytan meyvesinin de kullanıcıyı seçtiğine dair teoriler mevcut ve bu söyleniyor.
Hatta bazı meyveler sanki özellikle bazı kişilere denk gelmiş ya da belli noktalarda sadece ortaya çıkmış. Bu da mesela tartışılması gerek bir şey...
Ben demiyorum ki 12'lik kılıçlarda özellik çıkmaz, çıkıyor ama hepsinde çıkmıyor. Mihawk'ın kılıcda bir özellik çıkabilir. Fakat bu özellik rakibi zorluyor mu zorlamıyor mu? Naşka bşr gereksinim mi getiriyor bilemiyoruz. Belki de kılıç şuan Zoro'ya karşı bu şekilde tepki veriyor Oden'den sonra. Mihawk konusunda belki de bu tarz bir şey görmeyeceğiz belirsiz şeyleri tartışıyoruz şuan.
Ryuma'nın 21'lik kılıçla en iyi olması, kılıçların sahibinden asgari beklentisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Toplamda 100 birimlik güç barı olsun.
Shusui'nin minimum beklentisi 50 birim olabilir ve Ryuma kendi yeteneği ve gücüyle en iyi kılıç ustası olmuştur. 99 birimlik bir güç sergileyebiliyordur.
En iyi 12'lik kılıcın beklentisi ise 75 birim olsun. Mihawk şu an 80 birimlik güç sergiliyor olabilir.
Yani Ryuma örneğin karşı argüman olarak kolaylıkla çürütülür.
Enma'nın da karartılınca 12'lik olabilecek olması da bir ipucudur. Kılıcın potansiyeli çok yüksek olduğu için, kullanıcısından beklediği de bir o kadar yüksektir.
Her kılıç Enma gibi davranacaktır demiyorum, ancak güç ve kullandığın kılıç arasında bir korelasyon olduğu da ortada. Diğer 12'lik kullanıcılarına bakabilirsin.
Örgü tamamlanıyor gördüğün gibi.
Mihawk kılıcı nasıl elde etmiş olursa olsun, layık olmadan kullanamazdı. Bu elde dursun.
Aldığında kararmamış da, kendisi karartmışsa bu zaten başlı başına delil olur.
Zaten kararmışsa ve bu haldeyken kılıca layık olduğunu ispatlamışsa, bu da aynı kapıya çıkar.
Sonuç olarak Mihawk, ancak en üst seviyedeki kişilerin kullandığını gördüğümüz 12'lik kılıcı kullanmaya layıktır. Mevzu bu.
''En iyi kılıç ustası'' olarak kullanmalı zaten Mihawk bunu diyorum bende. Bu noktada hakkını veriyorum ama bu noktada başka 12'lik kılıçlar gördük fakat bu noktada Enma gibi özelliği olan yok. Mihawk'ın kılıç da bu tarz özelliği olacağı kesin değil. Olması muhtemel mi? Olabilir.
Yan bu noktada Zoro'nun kılıcı karartacağı kesin. Mihawk'ın karartıp karartmadığını bilmemiz lazım bu konuda.
Yani bugün Zoro kılıcı karartsa bunda Oden'in de katkısı var şimdi. Yok demek inkar etmek demek. Fakat bu noktada Mihawk ne durumda olacak bu konuda? Kılıcı tamamen kendi mi yapmış yoksa gerçekten aldığında Zoro'nun kılıcı aldığı tarzda bir durumda mıydı kılıç bu önemli. Yoksa 12'lik kılıçlar diyorlar. Bu seviyede kaç tane kılıç var, hepsinin bu tip özelliği olmadığı kesin yani gördüğümüz durumlarda.