Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Gutts
OP'un dengesi mükemmel değildi ama piyasadaki neredeyse tüm mangalardan iyiydi. Ne zaman ki senaryo hızlandı o zaman işin rengi değişti.

Sürekli Law'dan örnek verdiğim için @Ölüm Cerrahı kapıma dayanacak ama en uygun örnek Law ne yazık ki. :D Dressrosa'dan sonra Law dövüştü mü? Wano'dayken neler yaptığını bilmiyoruz ama kendisini aşmasını sağlayacak bir dövüşe girse Oda illa ki belirtirdi bunu. Öyle bir şey olmadı yani. Sonra bir bakıyoruz Dressrosa'daki halinden çok daha güçlü bir Law çıkıyor karşımıza. Bunun izahı var mı? Elbette yok. Sanji üzerinden falan da benzer örnekler verilebilir elbette.

@Montana
Gutts'a yazdıklarımla senin yazdıkların bağlantılı biraz.(Law örneği) Evet diğer karakterleri görmüyoruz ama Luffy power up üstüne power up alırken, ki çok ciddi power uplar bunlar, diğer karakterlerin bu süre zarfında güçlenmek için hiçbir şey yapmadıklarını biliyoruz aslında. Oda da bunun farkında olduğu için Sanji'ye suit, Zoro'ya Enma falan verdi ama yine de göze battı doğal olarak. Law falan ise ne yeni eşya aldı ne ölümcül bir dövüşe girdi ne de eğitim yaptı. Ona rağmen durdukları yerde seviye atlamışlar. :/

Bu arada Kid dayağı yediği için küçümseyen gitsin kumda oynasın. :/ Ne zaman ki off panel arc'larda güçlenir, haki mevzularını çözer, o zaman imparator seviyesine giriş yapar. O potansiyel fazlasıyla mevcut. Yalnız bu arc'ta olması mantıksız olur, orası ayrı işte.
Ya herro ya merro dediğimiz bir arc. :dd
Mom yenilir mi yenilmez mi Oda'nın bileceği iş. Bizde fikirden öteye gitmez. Net olan şey sadece Mom'a geçiş izni vermeyecekler. Kaido düşer de bunlar hala dövüşüyor mu olur yoksa bir şekilde bayıltırlar mı eline kairoseki kelepçe takmak için an mı kovalarlar ve türevleri artık ne yaparlarsa. :D

Son düzenleme:
Güç eksiğini zekayla mı kapatır diyorsun?

Aslında evet ilgimç olabilir. Bu tür dövüşleri sadece Usopp'da gördük onların niteliğini de söylemeye gerek yok :). Ama güç eksiğinin kaba kuvvet yerine salt zekayla kapatılması pek gördüğümüz şey değil. Hani aradaki güç farkı küçük olsa neyse de bayağk fark var. İyi işlenirse ilginç olabilir tabi.

Bu arada bu ikisinin yenilmesi ihtimali devre dışı. Luffy 1v1 yaparken bu ikisinin anca yonkou alabilmesi bile bana fazla gelirken bu ikiliyi Oda'nın daha fazla ezeceğini zannetmem.
Dövüşü göstermeyebilebilir, off panel geçip şu kadar süre tuttular dese şaşırmam. Satır arası bilgi dediğim örnekler gibi. Çünkü dövüşü çizerse bayağı mesai harcaması lazım rakip Yonko Tobi Roppo gibi 1 2 bölümde aradan çıkarılacak bir rakip değil. Bölüm aralarına küçük kesitler de koyabilir Marco'nun şu anki güya dövüşüyor hali gibi.

Zaten satır arası çok olay var, çok az bilgi vermesine de kızıyorum ama adam için varsa yoksa hasır şapkası tayfası biz ne yapalım? Mesela Kid, Apoo, Bege Urouge'den önce gelmişler Big Mom'un adaya. Kid birini yaralamış, Apoo hakkında bilgi yok Bege direkt emirlerine girmiş. Kid'in daha sonra iki Big Mom gemisi batırdığı geçiyor. Zaten çok önce Shanks tayfasıyla savaşmış, ağır bir yenilgi alsa bile gelişim sağlar. Killer ve Kid tepesine inen Kaido ile savaşmış. Bunlar hep okuyucunun hayal gücüne bırakılmış şeyler hiç birini net olarak vermedi. Bunları sen teki yemiş geçmiş olarak da değerlendirebilirsin, tecrübe kazanmış olarak da. Aynı şekilde Law savaş lordu olmuş o zaman içinde ne yaptığı bilinmiyor. Kid savaş lordu olduğu için ona sallıyormuş ki sonradan Dof olayını öğrenince demek planı varmış boşa sövmüşüz diyor. Yani satır arası bilgiler ile okuyucunun hayaline bırakılmış şeyler var.

Diğer bir konu ise Luffy hangi dövüşlerine direkt yüzde yüzünü vererek girdi hep sonradan bir sürpriz çıkarmadı mı? Şimdi bunu yarın Kid yapsa lan Oda saçmaladı mı diyeceğiz biraz iki yüzlülük olmaz mı? Hani yapamasa dayağı yese otursa, ben Oda'ya kızarım, kızmaz değilim ama ne yapayım kafasında Kid'in ederi buymuş derim. Ama Kid bir iki şey yaptıktan sonra Oda sıvadı diyen adam gözümde art niyetli olur biraz.
Ray, Luffy'e dövüşürken de zorlandığın yerlerde gelişirsin demedi mi? Bu niye başka karakterler içinde geçerli olmasın ki. Başarısız olmadıkları sürece ne yaparlarsa yapsınlar söylenmem. Zoro varımı yoğumu koyuyorum deyip kral hakisini koymadı mı? Sanki öncesinde kullanıyor muydu daha haberi yok karakterin birden çıkardı. Law ve Kid içinde olabilir yeni şeyler.

Dövüşü göstermeyebilebilir, off panel geçip şu kadar süre tuttular dese şaşırmam. Satır arası bilgi dediğim örnekler gibi. Çünkü dövüşü çizerse bayağı mesai harcaması lazım rakip Yonko Tobi Roppo gibi 1 2 bölümde aradan çıkarılacak bir rakip değil. Bölüm aralarına küçük kesitler de koyabilir Marco'nun şu anki güya dövüşüyor hali gibi.
Bölüm sayısı açısından sıkıntı olmaz bence. 5 bölümde halledebilir(tüm kesitleri ve panelleri toplarsak)

Ama işte sıkıntı şurada, bu konuda Oda'nın izleyeceği yola dair en ufak bir fikrimiz bile yok çünkü örneği görülmemiş bir şey. Her arcta bir tane asıl düşman olur ve o asıl düşmanda tüm yollar Luffy'e çıkardı ve arcın ana dövüşü o olurdu. Bu kez ana düşman kadar tehlikeli başka bir düşman da var. Ne yapacak? Tüm ihtimaller eşit bence.

Big Mom ve Law&Kid ile Luffy Kaido dövüşü gibi bir dövüş yapıp paralel sürede indirecek mi?

Senin dediğin gibi offpanel geçilecek ve bir noktada "bakın bakın diğer supernovalar da iyi Big Mom'ı şu kadar süre tuttular" 'a mı dönecek?

Aslıbra bence bu dövüşü görebiliriz. Tamamen off panel de geçmez. Ama senle konuşunca bu ihtimal daha mantıklı gelmeye başladı. Oda'nın Luffy'nin dövüşü kadar epik olması gereken dövüşü yan dövüş formatında işlemesi fazla bayağu olur. Bir yerine iki ana dövüşe karar verebilir ama bu kez de Oda bu yaşında huyundan vazgeçer de ana dövüşü mevzusunu Luffy dışında biriyle pay eder mi acep?

Bence tam olarak yenemez bu ikisi. Zaten Big Mom Elbafla bu kadar bağlıyken mutlaka orada yolumuza çıkar diye düşünüyorum.

Ray, Luffy'e dövüşürken de zorlandığın yerlerde gelişirsin demedi mi? Bu niye başka karakterler içinde geçerli olmasın ki. Başarısız olmadıkları sürece ne yaparlarsa yapsınlar söylenmem. Zoro varımı yoğumu koyuyorum deyip kral hakisini koymadı mı? Sanki öncesinde kullanıyor muydu daha haberi yok karakterin birden çıkardı. Law ve Kid içinde olabilir yeni şeyler.
İyi de her şeyin sınırı var :ehe:. Problem Law'ın Dressrossa'dan beri aynı kalması. Yani o haliyle dövüşerek kendi dengi adamla.......

Gerçi Kid ve Law'ı denk varsaymak da hatalı olabilir.

Big Mom 10 ise

Law 3

Kid 7

Böyle bir şey olabilir.

Ya da tamam şimdi yiyecem kızgını 6'ya 4 olsun :ehe:

İyi de her şeyin sınırı var :ehe:. Problem Law'ın Dressrossa'dan beri aynı kalması. Yani o haliyle dövüşerek kendi dengi adamla.......

Gerçi Kid ve Law'ı denk varsaymak da hatalı olabilir.

Big Mom 10 ise

Law 3

Kid 7

Böyle bir şey olabilir.

Ya da tamam şimdi yiyecem kızgını 6'ya 4 olsun :ehe:
Rosa'dan beri aynı diyorsan tartışma bitmiştir zaten. Sen daha gelişimini görmüyorsun.

Rosa'dan beri aynı diyorsan tartışma bitmiştir zaten.
Tartışma bitmiş midir?

Bak sen de gördün @Montana beni ikna etti. O kadar eleştiriye kapalı bir insan değilim. Rosa'dan beri naptı da böyle güçlenmesine bahane olsun? Tek bir şey söyle tamam diyeceğim. Bak Kid konusunda naptığınu bilmiyoruz hadi. Ama Law konusunda tek açık nokta yok.

Tartışma bitmiş midir?

Bak sen de gördün @Montana beni ikna etti. O kadar eleştiriye kapalı bir insan değilim. Rosa'dan beri naptı da böyle güçlenmesine bahane olsun? Tek bir şey söyle tamam diyeceğim. Bak Kid konusunda naptığınu bilmiyoruz hadi. Ama Law konusunda tek açık nokta yok.
Law'ın daha aktif ve rahat bir şekilde odayı kullandığını görmeyen kördür. Yeni bir teknikte gösterdi. Bunlar bir ışıktır.

Law'ın daha aktif ve rahat bir şekilde odayı kullandığını görmeyen kördür. Yeni bir teknikte gösterdi. Bunlar bir ışıktır.
Peh sadece tek bir yeni teknik yeterli mi sence? 3/4 Doffy etmeden yarım yonkou etmeye terfii için?

Ha muhtemelen etmiştir orası ayrı. Luffy güçlendiğinde diğetleri de güçlendi sayılır. Ama Law konusunda bu mantıklı değil. Luffy'nin yeni teknikleri, kamyon kadar dövüşü var. Law'ın yeni neyi var? Başka teknik. Ki bem öyle bir şeyle karşılaştığımı da hatırlamıyorum. Ama doğru diyorsundur herhalde. Renksizden sonra mangayı çok da dikkatli okumadan.

Peh sadece tek bir yeni teknik yeterli mi sence? 3/4 Doffy etmeden yarım yonkou etmeye terfii için?

Ha muhtemelen etmiştir orası ayrı. Luffy güçlendiğinde diğetleri de güçlendi sayılır. Ama Law konusunda bu mantıklı değil. Luffy'nin yeni teknikleri, kamyon kadar dövüşü var. Law'ın yeni neyi var? Başka teknik. Ki bem öyle bir şeyle karşılaştığımı da hatırlamıyorum. Ama doğru diyorsundur herhalde. Renksizden sonra mangayı çok da dikkatli okumadan.
Bir kere Doffy, Law'a üstünlük sağlayamadı. Giriş-Gelişme Law götürdü. İplikleri olmasa Gammaya ölüydü. Sonucu Luffy yaptı.

Yeni teknik göstermesi ardının olabileceğine işarettir. Curtain tekniğinin adı. Savunma tekniği. Law'ın neyi mi var. Ope ope gibi bir çoğu tarafından imrenilen meyvesi var. Tıbbi saldırılarda bulunan bir meyve ki tekniklerini bu doğrultu da çoğaltabilir. Tabi Oda isterse daha çok op oluşundan kıstığı için malum.

Önceki yorumlarımızı okusaydın @Raiden Bu karakterler güçlenmiş gelmiş ama gelişimlerini görmediğimiz için seride kalitesizlik oluşturabileceği yönündeki şikayeti hakkındaki yorumlarımızı o zaman anlaşmış olurduk diye umuyorum.

Ben yatıyorum. İyi geceler diliyorum. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık