Ben Roger'ın hasta olduğunu mu inkar ediyorum yoksa o dövüşte bu hastalığının onu etkilediğine dair bir belirti olmadığını mı? Sen, sanki hasta olduğunu inkar ediyormuşum gibi yazıyorsun şu an.Aynı kavramlar diyorsun demedim, sadece kendi yöntemimle bu ikisinin farklı şeyler olduğundan bahsettim.
''WB ilk tanıtıldığında öyle çıkarımlar yapmıyordum. Çünkü öyle bir durum yoktu.'' İşte benim dediğim durum da tam olarak bu. WB ilk gördüğümüzde de hasta bir insandı. Ama biz bu hastalığın ne olduğunu, onu nasıl etkilediğini tam olarak bilmiyorduk. Aynı şey Roger için de geçerli. Biz Roger'ın hastalığının daha başındayız. Tıpkı WB gibi. Nasıl ki WB bir dövüşe/bir olay zincirine girdiğinde/detaylı işlendiğinde onun hastalığının etkilerini öğrendik, Roger'da da böyle olacak yani. Yani kendin itiraf ediyorsun aslında ama farkında değilsin. WB, MF'de hasta olmadı di mi? Öncesinde de hastaydı bu adam. Ama Oda bize etkilerini göstermedi. Sen etkilerini görmediğin için ''öyle bir durum yoktu'' diyorsun.
Dostum üstteki mesajında da söylüyorsun zaten. WB, ilk tanıtılma ile MF arasında mı hasta oldu yani? Senin söylemlerinden bu çıkıyor. İlk tanıtıldığında hastalığının etkileri gösterilmedi, dolayısı ile hasta değildi. Ama sonrasında hasta oldu ve Mf'de o etkileri yaşadı diyorsun. Halbuki hem ilk gösterimde, hem de MF'de hastaydı bu adam. Ama sen sadece ''gösterilenlere'' takıldığın için ilk gösterimde böyle bir şey yoktu diyebiliyorsun. Yanlışın buralar yani. WB ilk gösterildiğinde de hastaydı, biz sadece neyinin olduğunu ve etkilerini bilmiyorduk.
Üstte anlattım zaten yanlışlarını.
WB ilk gösterildiğinde hasta değildi, MF'de hastalandı, diyen de yok. WB ilk gösterildiğinde hastalığının ona herhangi bir handikap yarattığını görmedik. Dolayısıyla, bugün dahi WB vs Shanks savaşında, WB'nin handikaplı olduğunu söyleyemezsin. Çünkü o çarpışmada herhangi bir etkisini görmedik. Ama MF'de gördük. Hem karakterin durumuyla, hem etrafındakilerin tepkisiyle bunu açıkça belli etti. Bu durumda; WB, MF'de handikaplıydı, o yüzden öncesinde de handikaplıydı diyemezsin. Kaldı ki, bunu Roger lehine kullanamazsın. Roger'in gücünü etkilenmeye ne zaman başladığına dair elde hiç veri yok. Başından beri bunu söylüyorum.
Sen hala işlenmeden bahsediyorsun. İşlenen WB'nin hastalığı değildi, koca bir savaştı. Savaşı daha detaylı işledi yani. İstese Shanks karşısında da handikaplı olduğunu belli ederdi.
Sana çok kısaca durumunu açıklayayım; madem Roger'ın handikaplı olduğunu ve daha detaylı işlendiğinde bunu anlayacağımızı iddia ediyorsun, o zaman işlenmesini beklemek zorundasın. İşlendikten sonra bunu söyleyebilirsin. Şu an yaptığın ise kendi olmasını istediğin şeyi dayatmak.
Son paragrafta sorduğum soruya da ısrarla cevap vermekten kaçınıyorsun. Hatırlatayım; Roger-hastalık-Crocus-ilaç.