Garp ve Aokiji ile ilgili senin kullandığın mantıktan ilerledim, yani sana göre öyle olması lazım, olmadığını sende söylediğine göre yanlış mantık kullandığını kabul etmiş oluyorsun.
Adam logia buza dönüşmesi gerekmiyor zaten buz diye bir şey olamaz.
Haki ile birine vurduğun vakit adamlar dışarıdan elemente dönüşmüyor. Öyle olsa zaten dışarıdan hiçbir zarar almazlar, Zoro slash attığından dışarıdan monet'in yanağını yüzeysel olarak kesemez, örnekler ortada. WB Akainu'ya arkadan vurduğunda Akainu magma değildi, birde Jozu Aokiji'ye vurduğunda bak, Aokiji buza dönüşmüş bile. İkisi arasında ki fark ortada. Örnek ortada, eğer hazırlıksız olsalar kesinlikle elemente dönüşemiyorlar, WB bütün savaş boyunca Aokiji'ye de Kizaru'ya da vuramadı, Akainu'ya vurduğunda tam arkadan vurduğundan Akainu kendini dönüştüremiyor. Jozu vurduğunda ise Aokiji elemente dönüşmüş, yani hazırlıksız yakalanmamış. Zaten Jozu'nun amacı Aokiji'nin saldırısını durdukmak ve WB'yi kurtarmak, Aokiji'nin ağzını kanatmak ekstra. Jozu ayrıca orada dikkatli olmak zorunda yaptığı saldırı WB'ye de gelebilirdi, haliyle Aokiji'nin duygusal olarak gardını indirmiş Jozu'yu arkadan yakaladığı saldırı ile kıyaslanacak şeyler değil.
Jozu öyle sağlam vuruyor ki buza dönüşmesine rağmen içten kanatmış. Zaten buza dönüşmese sadece içten değil dışarıdan da zarar alırdı. Fark burada. WB Akainu'ya arkadan vurduğunda tam olarak hazırlıksız yakaladı, hem dışarıdan hem içeriden kanattı, Akainu'ya magmaya falanda dönüşemedi. Varsayımsal değil Oda'nın bize gösterdikleri üzerinden konuşuyorum, örnekleri de bir bir veriyorum.