Hala inatla bana mangada öyle böyle oldu diye atıyorsun, Erkan'ım bitanem, ben zaten saçma diyorum. Bunlar canon değil diyorum, anlıyor musun? C-a-n-o-n d-e-ğ-i-l. Bak tek tek yazdım.
"Before the time of Yonkou, it was a time of Roger, Whitebeard and Shiki." "Alongside Roger and Whitebeard, Shiki ruled the seas"
Kaynak olarak da, kitabı okuyup özet çıkaranlar:
"
Tabii sen şimdi bu adam okumuş yazmış belki aşırı Shiki fanıdır deyip gol postu yaparsın, o yüzden seneye ingilizcesi çıkınca hatırlatırım. Bu şimdilik burada kalsın.
Tartışmamın amacı Shiki güçlü demek değil, canon olmayan şeyleri canon gibi anlam çıkarmaya kalkma demek, bak ne demişim tartışma başlarken:
"
78 yaşında, 20 senedir eline kılıç almamış, amiralle aşık atmış adam hakkında, E. Oda'nın bizzat "Ben hikayesini yazmadım" dediği canon olmayan filmi kaynak gösterek çıkarım yapıyorsun. İnsan kılıç koklamayabilir, kılıcı sevmeyebilir de, lakin kılıç ile nefret sevişmesi yapanı da bi seni gördüm.
Luffy de eski imparatoru yendi 2 yıl aradan önce, onun hakkında da bir çıkarımın var mı? Hahahahahah"
Buradaki imparator kelimesini "Roger,Wb ve Shiki'nin Çağı'ndan Shiki" ile değiştir. Evet.