5 - 10 milyarlık meyvenin gücü çok önemli bunu law birini ölümsüz yapınca daha iyi anlayacaksınız.
Öncelikle diyeyim, konu Law falan değil, bedensel ölümsüzlük konsepti değerli falan değildir. Law birini ölümsüz yaparsa Oda'ya alenen küfrederim.
Hele bu kişi sevdiğim bir karakter olursa daha önce hiç duyulmamış orjinal küfürler bile üretebilirim.
Law ister ölsün, ister ölmesin.
Meyveyi yediyse mecbur aramak zorunda kalması normal kısacası.O konuda da ikna etmeye çalışacak bu zaten zorla yaptırabileceği birşey değil.Zaten ölecek birini ölümle mi tehdit edeceksin ne yapacaksın ki o meyveyle rahatça da kaçar hani.Zorla olmaz o iş.Ayrıca o lafları söylemesi de normal.Önceden sağ kolu yapmak istiyordu ancak ortadan kaybolduktan sonra ne kadar güvenebilir.
Manipülasyon dediğin zaten zorla yapılan şey değil. Yani manipülasyon olayını kabul etmene sevindim. Ve bu arada bende manipülasyon ustası falan değilim ama ne olduğunu biliyorum yine de.
Rocinin yanlış hareketlerinden şüphelenmiş zaten ama kardeşi diye ihtimal vermiyor.Şimdi bu ikisi birden kaybolsa ne düşünürsünüz ? Eskisi gibi görmemesi güven vermemesi normal olur.Normal şartlarda en güvendiği adamına yani kardeşine yaptırmayı düşünüyordu.
E hani seviyodu la bu adam kardeşini, ailesini.
Kim ölümsüz olmak için sevdiği insanları öldürmeyi düşünebilir. Bak "yeltenebilir" bile demiyorum.
Onun sebebi
de kutsallara olan kin dolayısıyla onları yıkıp geçmek için.Kral haki onda var kim ölümsüz olacak başka diye düşünüyor haklı olarak.
Niye illa biri ölümsüz olmak zorunda?
Diğerleri de en başta bundan dolayı kral diye boyun eğiyorlar.Tek ülkü etrafında toplanmış işte aile.Aynı amacı güdüyorsan oradasın nihai hedefe giden yol da baş eğdiğini ölümsüz yapmaktan geçiyor.Onun önderliğinde ilerleyeceksin kabul ederek oradasın.
Birini kral yapmanın tek yolu onu ölümsüz yapmaktan geçmiyor.
Dahası
aile denen şey; herkesin bir diğeri ölmeyi göze alacağı şeydir. Herkesin bir kişi için ölmek isteyeceği, bir kişinin ise canı istediğinde diğerini feda edeceği bir şey değildir.
Birinin kendini feda etmesi Law’un ölümsüzlük ameliyatı yapması değer vermediği anlamına gelmiyor ki.Amaç için gerekirse öldceksin düsturu var.Biz aile olarak dünyayı kaosa boğmaya ve bu şekilde kutsalları bir gün mahvetmeye intikam almaya karar verdik durumu söz konusu.O yüzden Monet kendini patlatmayı denedi.Bunu yaptıktan sonra doffy tepki vermese diyeceğim tamam tek taraflı.Ancak öyle değildi hüzünlü sahneydi.Kısacası law yada başkası ölümsüzlük için feda edecek kendini diye tek taraflı olmuyor değişmez karşılıklı ilişkiler ailede.
İşte biz buna buz gibi "manipülasyon" diyoruz. Tek taraflı sevgi, güven, bağ.
Monet'in ölmesini tabiki istemez. Ona kullanacağı canlı piyon lazım.
Tabi başka sebepler de var da onlara pek girmeyeceğim.
Doflamingo onu öldürdüm bunu öldürdüm tek kalan şu anki ailem derken tribünlere oynamıyor son derece ciddiydi ve delilik emaresiydi.
Gintama'da şöyle bir sahne vardı bak; tam bu dediğine açıklama.
Hijibaka, tüccara der;
-Onu seviyorsun sanıyordum.
Tüccar cevaplar;
-Evet seviyorum. Bir tüccar kendine kar getiren her şeyi sever.
Beyazsakal gibi aile durumuna takıntılı olmuş tabii onun gibi yoğun sevgi ilişkisi yok delirmişlik ve bağlılık olayları söz konusu zaten karakter zihin bakımından sabit durumda değil.Kardeşi söylüyor deliliğini.
Doflamingo sadece deli biri değil, o bir canavar. Öz babasını kardeşinin gözü önünde öldürmüş, cesedi daha soğumadan kafasını kesmiş, o kesik kafayla tekrar kölelerle süslü o çççççooooookkkk güzel, önünden geçti diye sıradan insanları silahla vurup öldürebileceği hayatına dönebilmek için taaaaa Marijoe'ya kadar gitmiş bir adam.
Şu adamın "aile" tanımıyla, kendini bıçaklayan evladını kucaklayan Baba'ya dil uzatmayın yani. Olmaz o kadar da.
Lütfen.