Bu yazılanın tam olarak neresi yoruma açık, pardon
Yazayım madem. Bak başka şekilde de yorumlanabildiğini göstermiş olurum.
*Kutsal Ejder kısmı, Zoro'yu durdurma olayı. Durduran kimdi? Zoro'nun bir şeyi kesmek isteyip durdurulduğu sahneler de kimler engel oldu acaba? Ben senaryo yoksa hatırlamıyorum. Bkz, bacaklarını kesme, yada Fuji'ye sıra ben de deyip geri çekilmesi. Fakat bakıyoruz Luffy ağzının ortasına gömçürüyor. O hareketten sonra ben kesecektim falan biraz Zoro'yu ezdirmeme/kara gözlü tarif etme şekli. Bütün hype Luffy'de kalmasın meselesi.
*Kahramanlık, kahramanlık dediğimiz şeye tayfadan bir çoğu aynı şekilde bakıyor. Gökyüzü adasının sonuna bakarsan görebilirsin. Cımbızlamış vatandaş.
*Tezahürat, diğer tayfa üyeleri başka şeyler ile uğraştığı için öyle bir konumda değildiler. Bunu gözden kaçırmış diyeceğim ama görmezden gelmiş. Sen inanıyor musun Luffy yada Zoro için tayfadan herhangi biri aynı tezahüratı yapmayacak?
*Bina yıkma, biri iki bina arasına sıkışmış diğer bacaya ters dalmış. Okuyucuyu hypelamak için hazırlanan bir sahne. Sahnedeki asıl olay gözden kaçırılmış/görmezden gelinmiş. Benzerlikten ziyade Robin'in hisleri ve düştüğü durum söz konusu. Ama kalkıp arka planda böyle bir benzerlik zorlamak....
*Alabasta, biri dokunamadığına dokunabildi, diğeri kesemediğini kesti, başkası öpemediğini öptü, öteki göremediğini gördü, bir başkası vuramadığına vurdu. Bu şekilde benzerlik biri oksijenli solunum yapıyor bak öteki de yapıyor demekten öteye geçmez.
Bu şekilde de yorumlanabilir. Bak yorum diyorum. Ama kesinlikmiş gibi konuşmak başka bir şey hocam.