Ama Im'in altyapısı farklı bir şey dünya hükümetinin altyapısı farklı bir şey.Oda bize bu zamana kadar hükümetin zirvelerini gorosei olarak gösterdi.Ben Im'in varlığına ilişkin en ufak bir ipucu hatırlamıyorum.Yani bu kadar goroseiyi gözümüze soktuktan sonra bir anda Im diye bir adamın ortaya atılması tuhaf.Dediğim gibi Im'in varlığına ilişkin çok ipucu da yoktu.IM'ın altyapısı yok demek yanlış olur.Daha doğrusu Im'ın bulunduğu mevkinin altyapısı.Hikayenin temeli buna dayanıyor.Serinin başından beri dünya hükümetinin kuruluşuyla ilgili bir gizemden bahsediliyor.Kutsal ejderlerden bahsediliyor.
Naruto'da saçma bir Madara-Kaguya ilişkisi vardı.One Piece gibi değildi.Naruto baş karakter odaklı bir seri.One Piece ise baş karakter üzerinden hikayeyi anlatıyor.One Piece'te varsa yoksa Luffy ya da hasır şapkalar değil.
Güçlüleri son dakika tanıtması güzel olmaz ama erkende tanıtmasına gerek yok ama bir kaç istisna olabilir örneğin ilk tanıdığımız Shichibukai Mihawk.Gerçi şimdi ilk tanıdığımız shichibukai Buggy oluyor
Mihawk'ın erken tanıtımı Zoro'nun gelişimi için gerekliydi bence
''Op'ta varsa yoksa Luffy ya da hasır şapkalar değil'' demişsin ama katılmıyorum hocam.Opta hasır şapkalar dışında birçok olay birçok karakter olsa da seri %98 Luffy ve hasır şapkalar eksenli gitti.İşte bi ara Reverie gibi bizimkilerin olmadığı bir arc gördük ki arc bile denmez kısacık bir şeydi.Naruto'da en azından Naruto hariç diğer karakterleri de görüyorduk.Ne bileyim mesela Sasuke tarafını görüyorduk.Jiraiya'nın Pain olayını ya da son savaşın başlarında Naruto kadar kageleri falanda görüyorduk.Yani Naruto'yu ve Luffy'i kendi serisi içindeki görünme sıklığı,ağırlıklı işlenme olarak kıyaslarsak Luffy daha ağır basar.Naruto serisi bu kadar ana karakter eksenli gitmiyordu bence.
Kaldı ki Op Naruto'dan daha geniş bir evren.Yani ana karaktere odaklanmasa bile işleyebileceği şey sayısı Naruto'dan daha fazlayken mangaka yine de ana karakter odaklı gidiyor.