Tamam o ayrımı yaptığınızı başta görmedim ve böyle bir örnek sundum. Bunun üzerinden de konu açmaya karar verdim işte. Kendi için dedikleri değil de başkası için dedikleri kabul ediliyorsa tamam. Ben toplayacağım bunları mangadan.Senin örnek bizim kafadan olmuyor yalnız.Birinin kendisi için söylediği sözle başkasının bir başkası için söylediği söz arasında belli bir fark vardır değil mi ? Hele kendisi için yorum yapan kişinin ne kadar egolu olduğu bilindiğinde ?
Bu arada ''Nami Luffy'nin dayanıklılık seviyesini nerden biliyor ?'' yazarken ciddi misin ? Bunlar sürekli beraber yaşamıyor mu ? Usopp gibi çöp diyebileceğimiz biri Luffy'le dövüşürken ''Ben başkasına benzemem o kadar zaman geçirdik zayıf noktalarını biliyorum'' tarzında bir cümle kurmuyor mu ? O zaman Usopp Luffy'i az çok çözümleyebildiyse zeka seviyesi olarak Usopp'tan geride kalmayan Nami'de Luffy'le ilgili bazı şeylerin farkındadır heralde değil mi ?
Hayır gayet ciddiyim. Birinin dayanıklılığını bilmen için onun tüm dövüşlerini ve çektiği acıları vb. görmen lazım. Nami Luffy'nin kaç tane dövüşüne bire bir de şahit olmuş ve tamamını izlemiş? Senin Usopp mantığın tamamen görünen şeyleri yani lastik olup ona kesici şeyler isabet ettirmek onun zayıf noktasıdır. Veya arkadaşını kötü durumda görüp ona saldırmamazlık edebilir çünkü arkadaşlarını önemser. Fakat dayanıklılık dediğin şeyi temel de gözle tamamını göremezsin. Yani sınırlarını görmen lazım Nami ne Zoro'nun sınırını tam anlamıyla gördü ne de Luffy'nin. Bu yüzden onun söylediği şey sadece kendi düşüncesi olmuş oluyor.