@Alpamis @Uchiha Itachi size bu konuda atacak başka bir sözüm yok, Kuma'nın meyvesinin neleri çıkarıp çıkaramayacağını çözmeniz iyi oldu ama
Ben senin fikrini merak ediyorum la. Çeviriyi sen-ben biliyoruz zaten, boşver çarpıtan çarpıtsın. Sence dövüş modundaki Luffy'nin çektiği, katlandığı acı Kuma'nın vücüdunda çıkardığı acıdan fazla değil midir? Bence fazladır. Fakat Zoro'da az buz hasar almadı ve yine de aniden bu acı yüklemesine rağmen ayakta kaldı. Ha burdan bence Luffy'den daha dayanıklı olduğu çıkmaz, belki Luffy daha fazla acıya da dayanabilirdi dövüş sürseydi. Onun için ben ikisine de sınır çizme olanağımız olduğunu düşünmüyorum.Hayır ben, kendi fikrini çeviriye aşılamasın diyorum. Ondan sonra mevzuyu tartışırız. Sen şimdi manga sayfası atarsan, saçma sapan çevirir de aha kaynak bu dersen, mevcut diyalog o değilken ben nasıl tartışayım durumu? İşin etiğini geçiyorum fonsiyonel değil.
Ahaha hararetli tartışmanın arasında bu yorumu görünce gülümsedim.Bu sahne efsane ya
Luffy sanji’nin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.
Luffy bile sanji’nin acı çektiğini anlamış ama bizim forum bir türlü anlayamadı malesef
Vücudundan çıkardığı şey zaten gözümüzün önünde. Biriken hasarı çıkaracak. Başka neyi çıkaracak?@Alpamis @Uchiha Itachi size bu konuda atacak başka bir sözüm yok, Kuma'nın meyvesinin neleri çıkarıp çıkaramayacağını çözmeniz iyi oldu ama
Burada da ''accumulated'' diyor. @Master of PuppetsCnet128 orayı şöyle çevirmiş millet:
Kuma: !! // What I have expelled from his body here... // ...it is his "pain" and his "fatigue". // This is all the damage he accumulated during his battle with Moria and the rest. // If you wish to take his place, then I say you should take on this "damage". // However, it would be impossible for you, who are already close to death, to take this on and survive. // It would be fatal.
Zoro: .........
Ahaha hararetli tartışmanın arasında bu yorumu görünce gülümsedim.
''Accumulate'' biriktirilmiş demek işte.Cnet128 orayı şöyle çevirmiş millet:
Kuma: !! // What I have expelled from his body here... // ...it is his "pain" and his "fatigue". // This is all the damage he accumulated during his battle with Moria and the rest. // If you wish to take his place, then I say you should take on this "damage". // However, it would be impossible for you, who are already close to death, to take this on and survive. // It would be fatal.
Zoro: .........
Ahaha hararetli tartışmanın arasında bu yorumu görünce gülümsedim.
Sanji boşçuları bu mesajdan sonra ne der ne hisseder bilmek bile istemiyorum. Sanji o kadar acıyı alsaydı en iyi durumda çakma Might Guy olurdu ömür boyu ellerinin üzerinde yürürdü. Luffy ve Zoro arasında dayanıklılık açısından pek bir uzaklık yok net.Şimdi gelelim olayı yorumlamaya:
1- Kuma ile kapışmadan önceki pozisyonları:
Önceki savaşından kalma arbedeler ve hasarlar duruyor - cepte var 1
2-Kuma'ya saldırırken kafasına bir darbe alıyor, bizimkiler de değmemesine rağmen neden Zoro bu hale geldi diye yeteneğini sorgulamaya başlıyor
3-Burada Kuma'nın kendi saldırısını yansıtması sonucu bir hasar daha alıyor:
Kafası önceden hasar aldığı yerden iyice yarılıyor, kanamaya başlıyor:
4- Burada herkes Ursa Shock yiyor, bayılıyor herkes. Bu hasarı baygın Luffy de yiyor Zoro da. Luffy'nin şok dalgalarından hasar aldığı bildiğimiz bir şey zaten (Rob Lucci , Fikir Adamı Sengoku)
Şimdi gelelim elimizde neler var:
1- Zoro'nun önceki dövüşlerinden aldığı hasarlar
2- Zoro'nun Kuma ile dövüşünde aldığı hasarlar
3- Luffy'nin önceki dövüşlerden aldığı hasarlar + Ursa Shock'dan aldığı hasar.
Kuma'nın Zoro'ya Luffy'nin yediği dayağı aktarmadan önce yaptığı yoruma bakalım:
"You're near death yourself"
Oldu mu şimdi? Bence oldu.