Başka bir en iyi 21 olsa gitçekti yani?
Bir tarafta haki ve meyve üzerine kurulu bir dövüş tekniği var. Diğer tarafta ise zaten sert olan birşey tutan ve 3. arcta anca armament kullanan biri. Bak bakalım kim daha haki ağırlıklı dövüşüyor? Kimin dövüş stilinde haki hayati önem taşıyor? Ve sonuç olarak kimin hakisi müthiş olmazsa bunun acısını daha çok çeker. Bu soruları kendine sor. Zoronun kendini yeterli görmesi kendi vizyonunun darlığı olur ancak.
Bu ne biçim soru la ?! Böyle şeyleri cevaplamak zorunda kalıyorum ya kahroluyorum; gözyaşlarımı tutamıyorum
Mihawk'ın kılıcı 12'lik, malum. Malum dimi ? Yani 21'lik serisinden zaten daha kaliteli bir kılıç. Ek olarak bu 12'likten birini dünyanın en iyi kılıç ustası kullanıyor. Tekrar ediyorum. Dünyanın en iyi kılıç ustası. Bilmem bir şey ifade ediyor mu bu
21'liği ise güç olarak ezik olan biri kullanıyor.
Şimdi... Dünyanın en iyi 12 kılıcından birini Dünyanın en iyi kılıç ustası kullanırken Dünyanın en iyi 21 kılıcından birini eziğin teki kullanırken 21'lik kılıcın kırılması şaşırtıcı mı
Bu Zoro'nun 3. arcta silahlanma kullanması da yeni çıktı. Şeye benzedi bu. Dofi kafesi açtığında gücünün yarısı gitti
Öyle değişik bir argüman.
Luffy daha çok işlendiği için daha çok silahlanma görmemiz normal olabilir diye düşünüyorum?
Kimin daha çok ihtiyacı olduğuna gelince Luffy haki açığını Petek Dinçöz'lerin varlığı ile kapatıyor. Ama Zoro rakibiyle baş başa, herhangi bir yardım ve destek almadan dövüştüğü için ne peteklere, ne gölgelere, ne su toplarına, ne yağmur tanelerine güvenemez
Bu yüzden güveneceği tek şey kılıcı, gücü ve hakisidir
Kimin daha çok ihtiyacı varmış görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok
Ek olarak... Mihawk ne diyor ?
"
Kılıçtaki her çentik onura sürülmüş bir lekedir. O yüzden kılıçlarını haki ile kaplamalısın."
Bu cümle bir kılıç ustası için ne ifade eder diye uzun uzun açıklamıcam. Anahtar kelimeler; kılıç, onur, Japan, samuray. Anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Kimin daha çok ihtiyacı var'dan devam.
Zoro'nun hakisi rakibi tarafından aşılırsa kılıcı kırılır. Kılıcı kırılırsa Zoro ölür. Çünkü savaş aracı kılıçtır ve rakibini öpücükle yenemeyeceği için savunmasız kalır. Sonuc olarak haki Zoro için hayatidir.
Luffy'nin savaş aracı ise kollarıdır. Dolayısıyla Luffy kollarını kaybetmez ise savaşmaya devam edebilir.
Sonuç olarak Zoro hem kılıcını kaybetmemek (kılıcın kullanılmaz hale getirilmemesi) için hem de dövüşmeye devam edebilmek için haki kasmak zo-run-da!
Tesadüfe bakın ki mangaka tüm bu yazdıklarıma destek olurcasına demiş ki;
"
Zoro'nun uzmanlık alanı silahlanma hakisidir."
Neden uzmanlık alanı silahlanma acaba ?
Yukarıda yazdığım sebeplerden işte.
Kimin daha çok ihtiyacı varmış ? Ne dedin ?