Şimdi ya yazdıklarımı okumuyorsun yada ben derdimi sana açıkça ifade edemiyorum. Öte yandan çeviriyi kabul ediyorum, ama şerh koymak şartıyla sonuçta yarın öbür gün yine çevrilebilirBen her zaman resmi çeviriyi kaynak alırım, benim düşündüğüm bir şeyin aksini söylediğinde "yok yav çeviri hatalıdır" demişliğim yoktur. WB vs Kaido tartışmamızı hatırlarsan "Resmi çeviride WB en güçlü diyorsa doğrudur" deyip kabullenmiştim, soru işareti olarak kalan süreçti, ha şimdi kitapla başka bir durum söz konusu oldu orası ayrı. İşime geldiği için burayı kaynak almıyorum yani.
Şimdi gelmiş diyorsun ki "Hadi çeviriyi doğru kabul edelim" resmi çeviriyi etme istiyorsan, keyfin bilir
"Luffy'nin bir dövüşte topuklaması var" Evet Ace gibi kafa atıp ölmeliydi ki topuklamadı adam. Bilakis kendi 1v1 atmak istedi adamla. Kaçmak ile çekilmek arasındaki farkı da hemen sildin bakıyorum işine gelince siyah beyazcı olan kırmızı terörüm
Tartışmamıza gelirsek anladığım kadarıyla sen diyorsun ki Luffy iki yıl önceki gibi kaçışları bitirdi artık başka türden kaçıyor Artık kaçarken ilmi, aklı ve fenni kılavuz edinmiş daha önce bir tercih yapma şansı yoktu. Gücü yetmediğinden amiral görünce kaçın emri vermek zorundaydı ve bu tartıştığımız sayfada da açıkça ben artık kaçarsam kendi tercihimle kaçarım demiş bulunuyor. Ben senin bu fikrine karşı ne demişim peki, okumadın mı o kadar yazdığım şeyi.
Çeviriyi kabul ediyorum ve ettim şuan, kesin ettim. Hazmediyorum
Neyse fazla uzatmadan sana şunu söylemek istemiştim, senin Reis her türlü kaçtı, her türden kaçtı çocuk, daha denemediği bir tür kalmadı ki gelip ötüyorsun bana
Başkalarının zoru ile kaçmak var, gücü yetmeyeceğinden kaçmak var, durumunun kötü olmasından kaynaklı kaçmak var, kaçarken arkasında adam bırakmak var, utanmadı bu çocuk, adamın birini dövüşmeye çağırdı sonra dövüşün olduğu yerden bile kaçtı Hangisi işine geliyorsa onu iki yıl önceki kaçmayla eşleştir ve Luffy'nin sözünün çiğnendiğini gör diyorum.
Luffy artık paşa keyfime göre kaçarım dedi diye savunma yapma bana, Luffy'nin paşa gönlü istiyor diye değil gücü yetmedi diye kaçtığını çok defa gördük. Luffy artık kendi bedenim kendi kararım diyor, kaçmalarını ona göre belirliyor diye savunma yapma, komik oluyorsun bu çocuğun zorunda olduğu için adam bırakıp kaçtığını gördük.
Velhasılı kelam her türlü kaçışı, her türlü kaçış fantazisini üst üste eklemiş bir çocuk için artık mantığına göre kaçıyor demen tamamen komik Ve o verdiği söz üzerine konuşuyorsak en fazla bir yada bilemedin iki kaçışı paklar ondan sonrasını değil.
Not: Adam alanı terk etmiş saatler sonra gelmiş hala kaçmadı deniyor ya, nasıl bir at gözlüğünüz var arkadaş
@Montana Reis'e saygılar