Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Heh işte bunu ben de merak ediyorum. @amaneden Op'de karacılar geçti mı? Aslında orada da sağlam 3-4 tane amiral ayarı adam olsa tadından yenmez.
Amerikan ordusunda Marine, Navy, Army, Air Forces gibi sınıflar var. Navy çoğunlukla denizde, Army çoğunlukla karada, Marine ise ikisinin ortasında oluyor bir nevi. Mariejois'i korumayı Army üstlenebilir muhtemelen ama böyle bir sınıf olduğunu sanmıyorum.

Luffy Katakuri'yi de yenemeyecekse köyüne dönsün. İki yıl eğitimi boşa mı yaptı ? :hoo:
İki yıl eğitim gördü diye gidip de bir Yonkou sağ kolunu yenmek o kadar kolaysa önüne gelen yapsın o zaman.Tecrübe eksikliği var hala Luffy'de.Katakuri'nin belkide Luffy'nin yaşı kadar savaş tecrübesi oldu,kim bilir onun gibi kaç kişiyi haşat etmiştir.Öyle iki yıllık eğitimle kolay değil bu işler.Daha çok fırın ekmek yemesi lazım Luffy'nin.

İki yıl eğitim gördü diye gidip de bir Yonkou sağ kolunu yenmek o kadar kolaysa önüne gele yapsın o zaman.Tecrübe eksikliği var hala Luffy'de.Katakuri'nin belkide Luffy'nin yaşı kadar savaş tecrübesi oldu,kim bilir onun gibi kaç kişiyi haşat etmiştir.Öyle iki yıllık eğitimle kolay değil bu işler.Daha çok fırın ekmek yemesi lazım Luffy'nin.
Ve Luffy Chinjaoyu yener.

Ve Luffy Chinjaoyu yener.
Chinjao ile Katakuri'yi bir mi tutuyorsun ? Luffy iyi ki bir iki senelik eğitim almış yahu,kaç senelik korsanlara bedel bir tecrübesi var sanki.Serinin ana karakteri olmasa buralara kadar gelemezdi bile.Kendisini çok severim ama henüz o kadar da über bir seviyede olduğunu düşünmüyorum.

Chinjao ile Katakuri'yi bir mi tutuyorsun ? Luffy iyi ki bir iki senelik eğitim almış yahu,kaç senelik korsanlara bedel bir tecrübesi var sanki.Serinin ana karakteri olmasa buralara kadar gelemezdi bile.Kendisini çok severim ama henüz o kadar da über bir seviyede olduğunu düşünmüyorum.
Hayır tecrübe tecrübe diyorsun ya onun için dedim. Tecrübe tabi ki kavgayı kazanma ihtimalini arttıran bir şey ama öyle bir abartıyosun ki Chinjaoyu örnek veremeden edemedim.

"Tecrübe farkı var o yüzden imkansız." diyen kişi OP'u dikkatli okumamış demektir. Tecrübe değil güç önemlidir. İş tecrübeyle bitseydi Luffy'nin tecrübelilerden oluşmuş özel leş ordusu koleksiyonu olmazdı. Sözde Luffy'nin tuttuğu fare kadar kedi yakalamışlıkları vardı ama alayı da dayağını yiyip oturdu bir köşeye. Kimini yerin yedi kat altına soktu, kimini de uçurtma niyetine gökyüzüne uçurdu. Bundan sonra da aynısı olacak.

Kata'yı bu arc alacak gücü mü yok? Fark etmez. En fazla bir arc sonra Kata ve onun dengi adamlar, Luffy için tehdit olamayacaklar artık. Luffy bir arc içerisinde o devasa tecrübe farkını tecrübe edecek diyorsanız onu bilemem tabi. Yine de ben size OP'un asıl işleyen dinamizmini anlatayım. X karakteri 10 yıllık tecrübeyle 100 puana ulaşabilirken Luffy veya tayfadan bir başkası bu tecrübeyi sadece 5-6 dövüşle elde edebiliyor. Buna ister ana karakter torpili deyin, ister çok büyük potansiyel farkı, ister de tipik shounen serisi. Fark etmez. Hepsi de aynı kapıya çıkıyor. 40-50'li yaşlarda zirve gücüne çıkan karakterlerin olduğu bir evrende ergen Luffy KK, ergen Zoro en iyi kılıç ustası olacak. Bitti gitti. Olay bundan ibaret.

Son düzenleme:
"Tecrübe farkı var o yüzden imkansız." diyen kişi OP'u dikkatli okumamış demektir. Tecrübe değil güç önemlidir. İş tecrübeyle bitseydi Luffy'nin tecrübelilerden oluşmuş özel leş ordusu koleksiyonu olmazdı. Sözde Luffy'nin tuttuğu fare kadar kedi yakalamışlıkları vardı ama alayı da dayağını yiyip oturdu bir köşeye. Kimini yerin yedi kat altına soktu, kimini de uçurtma niyetine gökyüzüne uçurdu. Bundan sonra da aynısı olacak.

Kata'yı bu arc alacak gücü mü yok? Fark etmez. En fazla bir arc sonra Kata ve onun dengi adamlar, Luffy için tehdit olamayacaklar artık. Luffy bir arc içerisinde o devasa tecrübe farkını tecrübe edecek diyorsanız onu bilemem tabi. Yine de ben size OP'un asıl işleyen dinamizmini anlatayım. X karakteri 10 yıllık tecrübeyle 100 puana ulaşabilirken Luffy veya tayfadan bir başkası bu tecrübeyi sadece 5-6 dövüşle elde edebiliyor. Buna ister ana karakter torpili deyin, ister çok büyük potansiyel farkı, ister de tipik shounen serisi. Fark etmez. Hepsi de aynı kapıya çıkıyor. 40-50'li yaşlarda zirve gücüne çıkan karakterlerin olduğu bir evrende ergen Luffy KK, ergen Zoro en iyi kılıç ustası olacak. Bitti gitti. Olay bundan ibaret.
Bu tecrübe olayına en iyi örnek Linlinin 5 yaşında iken Elbaf efsanesini öldürmesi verilir.

Heh işte bunu ben de merak ediyorum. @amaneden Op'de karacılar geçti mı? Aslında orada da sağlam 3-4 tane amiral ayarı adam olsa tadından yenmez.
Öyle bir şey hatırlamıyorum ama çok özel birlikler falan vardır belki. Sonuçta serinin başlarında bile ada güvenliğinden(aman ne güvenlik) Denizcilerin sorumlu olduğunu görüyoruz.

Sırf tecrübeden ibaret değil tabiki,işin içine güç etkeni de fazlasıyla giriyor.Demek istediğim Doflamingo'yu Cracker'ı yardım almadan yenemeyen Luffy Katakuri'yi tek başına iman gücüyle yenerse saçmalığın daniskası olur bence.Diğer shounenlere kıyasla One Piece'de o kadar çok power-up durumu yok neyseki,şimdi de gelmesini istemem.İki yıllık eğitimi Katakuri'yi almaya yetmez diyorum ben.İlla alacaksada akıllıca ve farklı bir yol izlenir umarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık