Dediklerin mantıklı evet katılıyorum ben zaten yenmesinde veya yenilmesine takılmadım 2 yıllık egitimde kendini getirdigi nokta beni tatmin etmedi onu dile getirdim.Crocodile da meyvanın zaafını bularak yendi ama artık o olayları gectik ragleig ne dedi haki kullanmassan her meyvanın zaafını bulmak zorunda kalırsın dövüslerinde ee luffyde haki ögrendi ama yeterli degilŞayet ben bulmuyorum. Güç olarak yetersiz değil. Tabi Yonkou'lara karşı elbet yetersiz. Ama diğerlerine karşı yetersiz değil. Serinin başından beri çoğu zaman sorun fiziksel olarak rakiplerine erişemediği zaman ortaya çıkmıştı. İki yıl öncesinde Crocodile'a hakisi olmadığından dolayı vuramıyordu. Ama vurabildiği sıra fiziksel olarak Crocodile'ın ötesinde olduğu açıktı. Luffy güçlü ama bazı yönlerden eksik kalıyor. Katakuri mesela daha kompleks bir dövüşçü.
Katakuri'nin genel anlamda gücü b.hakisi, özel parameciası ve uyanışı ve en can alıcı nokta k.hakisi ile birlikte yapabildiği logia savunmasından geliyor. Adam Luffy'den şu ana kadar 3-4 darbe yedi. Luffy de ise bu genel anlamda b.hakisi, meyvesi ve fiziksel gücüne kaymış durumda. Bu anlamda Luffy panzer olabilir. Ama ne kadar güçlü atakların olursa olsun rakibe bunlar ulaşmıyorsa etki etmiyorsa bir anlamı kalmaz. Ben bu arc Mangaka'nın bu noktada Luffy'i daha komplike bir dövüşçüye çevireceğini düşünüyorum. Büyük ihtimal o savunmayı aşmanın bir yolunu bulacaktır. Onu bulduğu anda da zaten sağ kol seviyesi arkada kalacaktır. Bence Katakuri'yi yenecek bu arc. Mangaka çünkü onu daha komplike bir dövüşçü yapmak istiyor böylece Yonkou ve ya Amiral karşısında daha iyi savaşabilsin.
Tamm yıllardır korsan olan adamın tecrübesi ile luffynin ki bir olmamalı ama en azından yumruklastıgında luffy ellerini geri cekip cok acıdı dememeliydi veya iki yıl egitimden sonra gear 4 dü btirip kacmaya calısmamalı