Konuyu değiştirmeye gerek yok, ben kafesin nasıl bir teknik olduğu üzerine tartışıyorum ve bu tartışmayı yaparken belli dayanak noktalarım var.Kafesi örneklerinin Dof'a zararı ne? Adamlar kendilerini kesmek isteyen kafese karşı savunuyorlar kendilerini. Ki çoğunluk olarakta halk için bunu yapiyordular. Kafes o kafesin içindeki bir çok kişinin kurtulamayacağı bir şeydi. Zaten üstün olduğunu söylüyoruz da Amiral'in kafese meteor indirmesi onu ortadan kaldırmaya bütün gücüyle uğraştığını göstermez. Sorsam sana Zoro ve Dof ne olur Zoro dieyeceksin belki de ama şimdi burda böyle yaziyon. O kadar adam Dof'a neden saldırmaya gitmedi önce bunun bir açıklamasını yapın. Amiral, Sabo, Zoro sadece bu üçü Dof'a ne yaparlar biliyoruz ve bunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Olay sadece kafesin sivillere zarar vermesini engellemek. Luffy'e de sırf bunun için Dof'u belli zaman içinde indirmeye çalıştı. Kafesin erken kapanmasının Luffy ile doğrudan ilişkisi yok. Diyecek başka bir şey de yok.
Birinci Kafes oldukca sağlam meteor bile zarar veremiyor diyorum.(Burda Amiral alır, Amiral bla bla gibi bir hikaye anlatmıyorum beni ilgilendirmiyor çünkü)
İkincisi pek çok güçlü sayılacak kişi kafesi durdurmaya çalışıyor ama başaramıyorlar.
Sonuç olarak bana göre kafes kadar üst seviye teknik yapan bir adamın her hangi bir şekilde bu tekniği yapmaktan etkilenmediğini söylemek mantıksız.
Bunun haricindeki tartışmalar ile ilgili bir sıkıntım yok.