@amaneden yazdiklarina katiliyorum. Ozellikle Japon erkeklerin kadini ikinci sinif gormekle yetinmeyip bir de bunu sapikliga dokmesine. Animede WB sahneleri falan kesilirken -nedeni siddet ki bu bile basli basina celiskili bir durum soyle ki serideki cogu olay dovus sonucu belirleniyor adalet timsali olarak sunulan WG gidip korsan idam ediyor, korku saliyor- hicbir gogsun kesildigini gormedik. Oda dovus sahnelerini cizmeye vakit bulamazken gogus cizmeye fazlasiyla buluyor. Benim de genel olarak sevdigim bir karakter olan Sanji bazen tacize varacak girisimlerde bulunuyor ama gel gor ki kendisi kadinlari el ustunde tutuyormus gibi gosteriliyor. Mangada, guzel sozler, insani ozellikle gencleri dusunmeye sevk edecek seyler varken bir de bu tarz sapkinliga itecek seyler de var maalesef.
Bolume bir kez daha gelecek olursam Oda su an sanslarini yaver goturuyor ama sonunda yakalatabilir. Bu sefer de "bu ne ya yine yakalandilar KK olacak insan surekli yakalanir mi" diyenler cikacaktir. Bakis acisina gore degisir bu. Degerlendirirken tek kistasi olanlar olabilecegi gibi bircok kistasi olanlar da vardir. Bana sadece bir karakter uzerinden -Luffy- mangayi ele alanlar ya da sadece dovuse gore degerlendirenler -dovusu ben de seviyorum hatta onemli dovusleri ozenerek cizmesini istiyorum- biraz sig bakiyorlar gibi geliyor -belki de ben bakiyorumdur-. Luffy su an 19 yasinda. Soyledigi sozlerinin ya da davranislarinin tutarli olmasini beklemek mantikli gelmiyor.
Bu Arc'i genel olarak sevdim. BM korsanlarinin meyveleri guzel dusunulmustu. Bir Yonkou olan BM karakter olarak baslarda biraz garipsesem de su an tam olarak kafamda oturdugundan OP evreninde orijinal biri. Yemek krizi olayi muhtemelen en buyuk handikapi. Katakuri tam bir sag kol. Sogukkanliligi ve KH'si sayesinde olaylari guzel cozumleyebiliyor. Smoothie'nin ne oldugunu goremesek de odulunden ve konumundan yola cikarak guclu ama vurdumduymaz bir karakter oldugunu soyleyebiliriz. Zeus-Pro-Nap uclemesi guzel.Pudding gibi sizofren ya da cift kisilikli olan bir karakter var elimizde. BM'ye verilen meyve cok guzel. Hayaliyle ortusecek bir meyve. Cok yazdim, ozet olarak herkes gibi elbette Oda'nin da elestirilecek yanlari var ama hayal gucunu gormezden gelip "bu da iyice basitlesti, tahmin edilebilir oldu" vs. gibi yorumlara katilmam mumkun degil.